شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

صبح دیروز (چهارشنبه)، آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی در آغاز دروس خارج فقه خود با اشاره به آغاز ایام تبلیغات انتخاباتی مجلس نهم نکات مهمی را به ویژه در رابطه با مساله تقوای سیاسی بیان کردند.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی خواستار رعايت تقواي الهي در تبليغات انتخاباتي شدند و گفتند: «نمايندگان تقوا را رعايت کرده و از تخريب همديگر به شدت بپرهيزند؛ چرا که وقتي شوراي نگهبان فردي را تاييد کرد ،ديگر جايي براي تخريب وجود ندارد و اگرفردي، ديگري را مورد تخريب قراردهد ، نشانه قبول نداشتن شوراي نگهبان است».

ایشان همچنین تخريب افراد را نشانه بي تقوايي دانسته و تصريح کردند: «کساني که با تخريب ديگران مي‌خواهند به جايي برسند، یقین بدانند که خود را گرفتار عذاب الهي ساخته اند».

آیت الله العظمی نوری همدانی نیز با تاکید بر این که شرکت در انتخابات، وظيفه شرعي و عقلي است، اظهار داشتند:«انتخابات امسال از حساسيت خاصي برخوردار است که شاید نیازی به تاکید بر آن نباشد اما آن چه مهم است اصل حضور گسترده مردم در پای صندوق های رای و انتخاب فرد اصلح در انتخابات است که انشاالله مردم ایران در این دو محور بار دیگر بلوغ و رشد بالای فکری و عقلی خویش را به دنیا نشان می دهند»

 ناگفته پیداست که بیان چنین دغدغه هایی، منحصر در این روزهای منتهی به 12 اسفندماه نبوده ، چه آن که مراجع بزرگوار تقلید، همنوا با مقام معظم رهبری در هر انتخاباتی ، توصیه های دلسوزانه و حکیمانه خویش را بیان کرده و می کنند.

با این همه به نظر می رسد در این دوره از انتخابات با توجه به شرایط خاص بین المللی و نیز آرایش سیاسی گروه ها و جناح ها به منظور دست یابی به کرسی های بهارستان ، توجه به رهنمودهای بزرگان دینی کشور از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

تردید نباید داشت که حوزه مسایل اجتماعی و سياسي، لغزشگاه بزرگ برای همگان به ويژه مدیران و سیاست ورزان جامعه است؛ چه آن که آدمی در عمل نشان مي دهد تا چه اندازه در مسير خودسازي و مبارزه با هواهاي نفساني حرکت کرده و یا برعکس بر روی فطرت الهی خویش پا گذاشته و برای رسیدن به هدف، قائل به بهره گیری از هر شیوه و وسیله ای می شود.

 از نظر قرآن کریم به عنوان قانون اساسی سعادت انسانی، هر گناه به عنوان ظلم و ستم تلقي مي شود و اگر انسان، گناه و خطايي انجام دهد، از دايره تقوا بيرون رفته و به طور طبيعي لياقت رهبري امت و تصدی مسئولیت را از دست مي دهد.

 این مساله از آن جا مهم است که می دانیم موقعيت ويژه و ممتاز رهبري اجتماعي و سياسي جامعه اين امكان و موقعيت را به سیاست مداران و مسئولان مي بخشد تا از امكانات و قدرت بسياري برخوردار گردند و لذا امكان سوءاستفاده از این امکانات بيش از هرمقام و جايگاه ديگري برای آنان فراهم است.

خداوند در آياتي از سوره مبارکه يوسف می فرماید: اگر كسي بخواهد مسئوليت سياسي در جامعه به عهده بگيرد مي بايست نخست اهل تقوا باشد.

در اهمیت و جایگاه ویژه تقوا همین بس که امیرالمومنین علی (ع) آن را «رئیس الاخلاق» نامیده و به طور خاص در خطبه متقین نهج البلاغه، حدود ۲۰۰ ویژگی از صفات انسان های با تقوا را شرح داده است.

ایشان همچنین در جایی دیگر می فرمایند: «تقوا دوای بیماری دل های شما و شفای مرض بدن های شما، درستی خرابی سینه های شما و مایه پاک شدن نفوس شما است.»

حسن ختام این نوشتار را هم به آغازین کلام مقام معظم رهبری در نماز جمعه اخیر تهران؛« همه‌ى برادران و خواهران عزيز نمازگزار و خود را دعوت و توصيه مي كنم به حفظ تقواى الهى؛ اين اصلِ حركت يك انسان به سمت كمال و تعالى است. اگر به توفيق الهى بتوانيم در عمل فردى، در عمل جمعى، در كار سياسى، در كار اجتماعى، رعايت تقواى الهى را بكنيم، همه‌ى خيرات و همه‌ى الطاف الهى شامل حال ما خواهد شد.»

سیدمحمدمهدی موسوی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha