به گزارش مرکز خبر حوزه، آیتالله حسینی بوشهری, امروز در ششمین جشنواره سراسری قرآن کریم حوزههای علمیه خواهران که در سالن همایشهای شهید آوینی قم برگزار شد با اشاره به رسالت حوزههای علمیه در توجه به قرآن, گفت: نگاه حوزه به قرآن یک ضرورت است.
امام جمعه قم ادامه داد: بعد از غیبت کبری همیشه به قرآن بدهکار بودیم و آورنده قرآن و خداوند نسبت به ما در این خصوص طلبکار هستند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) خاطرنشان کرد: اگر زندگی توأم با سعادت و خوشبختی میطلبید و جان دادن و مرگ با شهادت را خواستارید و نجات روز حشر را آرزو دارید, باید با قرآن سروکار داشته باشید و با آن انس بگیرید.
معاون جامعه و روحانیت مدرسین حوزه با بیان اینکه خداوند حقی را به عنوان واجب به عهده انسانهای آزاد و حوزههای علمیه قرار داده است و آن آموختن قرآن و تفقه در آن است, اظهار داشت: در حوزه، دروسی مانند صرف و نحو و علوم مختلف خوانده میشود, ولی قرآن در برنامههای درسی ما مهجور است و نیاز به بازنگری جدی دارد.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه علما در گذشته معتقد بودند کسی که دروسی مانند صرف و مبانی را یاد بگیرد به قرآن نیز تسلط پیدا میکند, گفت: متاسفانه این برنامه در نظام آموزش و پرورش ما تحقق پیدا نمیکند و برخی از ورودیهای حوزه با قرائت قرآن آشنایی ندارند.
نایب رییس شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: در گذشته کسی که به حوزه وارد می شد ابتدا به مکتب رفته و قرآن را خوب یاد میگرفت و مشکلی از این لحاظ نبود, اما امروز درسهایی که در آموزش و پرورش داده میشود مانند چند سوره و آیه، دانشآموز را با قرآن آشنا نمیکند.
*قرآن را فقیهانه بیاموزیم
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: قبل از انقلاب، جامعه با مفاهیم قرآن بیگانه بود و جوانان ما این طور با قرآن آشنا نبودند و کسانی که آشنا بودند جذب حوزههای علمیه میشدند بنابراین لازم است سرمایهگذاری عظیم قرآنی در آموزش و پرورش انجام شود.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه قرآن را باید فقیهانه یاد گرفت؛ چون قرآن، انسان را به ربانیت فرا میخواند، تاکید کرد: در سال جهاد اقتصادی باید پایاننامههایی در این زمینه با محوریت قرآن ارائه داده شود که چرا مقام معظم رهبری واژه جهاد را برای جهاد اقتصادی انتخاب کردند.
امام جمعه قم در پایان با اشاره به نقش بانوان در جامعه اسلامی, گفت: بانوان بخش عظیمی از جامعه را تشکیل میدهند و ما در آرزوی آن هستیم که از بین خواهران طلبه، مجتهدینی تربیت شود تا کارنامه درخشان حوزههای علمیه خواهران و چهره علمی آن در جامعه بدرخشد.