چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

متاسفانه آقای فرهادی با قبول اکران فیلم «جدایی نادر از سیمین» در کشور اسرائیل نشان داد که به جایگاه فلسطین در آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی اعتقاد چندانی ندارد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام اسماعیلی در گفتگویی با اشاره به ذوق‌زدگی بیش از حد اهالی هنر و رسانه نسبت به دریافت جایزه اسکار توسط کارگردان فیلم «جدایی نادر از سیمین»، گفت: از این کار اهالی هنر متعجب شدم.

وی با اشاره به پیشینه‌ جایزه اسکار، ادامه داد: این جایزه از سال 1929 در آکادمی هنرها و علوم سینمایی آمریکا برای اهداء به فیلم‌هایی که از نظر این آکادمی برترند، تعریف شد و پس از چند دوره نام اسکار را به خود اختصاص داد.

این کارشناس هنر و رسانه تاکید کرد: شاید در آغاز این جایزه تنها با هدف و نگاه هنری پایه‌گذاری شده باشد، اما بعدها کم‌کم سیر انتخاب برترین‌های سینما در این جشنواره رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت.

وی تصریح کرد: نوع منتخبین داخلی و خارجی این جشنواره در سالهای مختلف و زبان و پیامی که فیلمهای منتخب این جشنواره دارد، نشان می‌دهد از نظر آنها تنها فیلمهایی که با زبان و ادبیات سیاسی دولت آمریکا همسو باشد، انتخاب خواهند شد.

حجت‌الاسلام اسماعیلی با اشاره به نام «ساشا بارون كوهن» گفت: به عنوان مثال برخورد آکادمی اسکار با این بازیگر سرشناس‌هالیوود به خاطر تنها تمایل به پوششی خاص برای حضور در مراسم اسکار به جایی رسید که این بازیگر در یک سخنرانی انتقادی آکادمی اسکار را «آكادمي هنرهاي نمايشي و صهيونيست» لقب داد.

وی ادامه داد: در شرایطی که برخی از هنرمندان بزرگ غرب به این جشنواره بی‌اعتنایی می‌کنند و نسبت به روند برگزاری آن معترضند، انتظار می‌رفت آقای فرهادی نیز علاقه به ایران اسلامی و سیاسی بودن این جایزه را با رد تقدیر و تایید این آکادمی به جهانیان نشان دهد.

حجت‌الاسلام اسماعیلی همچنین گفت: متاسفانه آقای فرهادی با قبول اکران فیلم «جدایی نادر از سیمین» در کشور اسرائیل نشان داد که به جایگاه فلسطین در آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی اعتقاد چندانی ندارد.

این کارشناس رسانه یادآور شد: ما در عصری زندگی می‌کنیم که موج بیداری اسلامی از مرز کشورهای اسلامی هم عبور کرده است و این مسئله وظیفه قشر هنرمند و هنردوست را سنگین‌تر می‌کند.

وی با اشاره به ویژگی‌های هنر متعالی، گفت: بی‌شک امروز هنر و هنرمند جامعه‌ اسلامی باید در خدمت دین و انقلاب اسلامی تلاش کنند تا با کمک زبان هنر امواج خروشان بیداری اسلامی سراسر دنیا را فرا بگیرد.

حجت‌الاسلام اسماعیلی بیان داشت: تشرف شان استون فرزند هنرمند بزرگ غرب الیور استون به دین مبین اسلام و انتخاب نام علی برای خود نمونه‌ای از موج اسلام‌گرایی در غرب است که به لطف خداوند متعال روز به روز در حال گسترش است.

وی از هنرمندان و اهالی رسانه دعوت کرد در این برهه از تاریخ به وظیفه‌ اسلامی و دینی خود عمل کنند و آرمان‌های اصیل اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به گوش جهان برسانند.

این کارشناس هنر و رسانه گفت: در چنین شرایطی انتظار می‌رود هنرمندان و اهالی سینمای ایران بیش از پیش احساس وظیفه کنند و خود را به ارزشهای دینی و اخلاقی پایبند کنند.

وی با اشاره به ملاقات اصغر فرهادی و برخی دیگر از هنرمندان کشورمان با زنان بازیگر و خواننده‌ غربی، تاکید کرد: در دین مبین اسلام دست دادن و تماس با نامحرم مطلقا جایز نیست و مشاهده چنین رفتارهایی از هنرمندان جامعه اسلامی اصلا پذیرفته نیست.

حجت‌الاسلام اسماعیلی تاکید کرد: جامعه هنری ما باید از سید شهیدان اهل قلم شهید آوینی الگو گیری کند و خطوط قرمز دین را در آثار تولیدی و رفتارهای اجتماعی خود به تصویر بکشند.

وی ادامه داد: بر اساس آرمانهای اصیل امام و انقلاب اسلامی اگر هنر برای رشد و تعالی اخلاق انسانی و اسلامی بکار گرفته نشود هیچ ارزشی نخواهد داشت.

حجت الاسلام اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود چهره‌ای که فیلم «جدایی نادر از سیمین» از ایران به مخاطبان عرضه کرد را بدبینانه دانسته و تاکید کرد: این فیلم به شکل کذایی و مبالغه آمیزی به برخی از مشکلات اجتماعی ایران می‌پردازد.

مدیر امور رسانه‌های معاونت تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه‌های علمیه گفت: فیلم جدایی نادر از سیمین در یک نگاه سطحی، در ژانر اجتماعی ساخته شده است و به مسایل اجتماعی جاری در ایران می‌پردازد.

وی تاکید کرد: این لایه از فیلم سعی دارد نسبت به وضع موجود در جامعه‌ ایران اعتراض کند و عامل بسیاری از مشکلات موجود در جامعه را نگاه شرعی و اخلاقی به برخی مسایل عنوان کند.

این کارشناس رسانه تصریح کرد: در این فیلم دیالوگ‌ها، رفتارها و تعامل بازیگران با یکدیگر به مخاطب القاء می‌کند که قشر دیندار با پایبندی به مسایل شرعی مشکلات زیادی را برای خود و جامعه ایجاد می‌کنند.

وی همچنین بیان داشت: در بخشهای مختلف این فیلم از ایران چهره‌ای زشت ترسیم شده است که در آن همه مجبورند برای رهایی از مشکلاتی که پایبندی به دین و قانون برای آنها ایجاد می‌کند، به یکدیگر دروغ بگویند.

حجت‌الاسلام اسماعیلی خاطرنشان کرد: در برخی از سکانس‌ها، این سیاه‌نمایی به اوج می‌رسد و قشری از جامعه که تمایل دارند، به ارزشهای اخلاقی پایبند باشند را در تربیت فرزند و نسل حاضر ناتوان جلوه می‌دهد.

وی یادآور شد: از نگاه اصغر فرهادی تنها راه نجات از چنین جامعه‌ای فرار و عبور از آن و پناه بردن به آغوش دمکراسی غرب است.

وی گفت: این فیلم در لایه‌ای فراتر از لایه‌ سطحی که با نگاه اجتماعی به مسایل جاری ایران نگاه کرده است، در لایه‌ عمیق‌تر با نگاه سیاسی همان لایه سطحی اجتماعی را نیز مورد هجوم قرار داده است.

این دانش‌آموخته‌ هنر و رسانه تاکید کرد: نگاه سیاسی آقای فرهادی نیز به جامعه‌ ایران نگاهی مخدوش و غرب‌گرایانه است.

حجت‌الاسلام اسماعیلی خاطرنشان کرد: آقای فرهادی تلاش کرده است برای هر قشر جامعه ایران، از کاراکترهای مختلف استفاده کند و در این قالب دیدگاه خود را به مخاطبان عرضه کند.

وی، لایه سیاسی این فیلم را سیاه‌تر از لایه‌ اجتماعی آن دانسته و گفت: در لایه پنهان این فیلم، سعی شده است نهادهای اجرایی و قانونگذاری و حتی برخی از آرمانهای جامعه اسلامی به سخره گرفته شوند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha