جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رییس سابق پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، عدم وجود نگاه راهبردی به حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی را از جمله نقایص در کشور ذکر کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، امروز چهارشنبه، 24 اسفندماه، در مراسم معارفه رئیس جدید پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب که این پژوهشگاه مجموعه ای ارزشمند در امر تدوین متون علوم انسانی و علوم اجتماعی با رویکرد اسلامی است، اظهارداشت: این پژوهشگاه بر اساس رهنمودهای امام خمینی(ره) تاسیس شد و تمام تلاش دست‌اندرکاران آن بر توجه به عمق و اصالت روش‌ اسلامی معطوف است.

رییس جامعة المصطفی افزود: اهتمام به فهم درست متون علمی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی و حمایت از گفتمان انقلاب، نظام و مقام معظم رهبری از جمله راهبردهای مجموعه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در طول 20 سال فعالیت این مرکز بوده است؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: گفتمان انقلاب اسلامی یک گفتمان اصیل و ریشه‌دار است که به آینده نگاه دارد و در هر مجموعه‌ای که این گفتمان به عنوان محور انتخاب شود، این انعطاف و اصالت دیده می‌شود.

رییس سابق پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با اشاره به تلاش پژوهشگاه در برابر سیاست‌زدگی و شعارزدگی، خاطرنشان کرد: سعی ما در این مجموعه، پیگیری این مطلب بوده است که امور مهم را دستخوش سطحی‌نگری نکنیم، این سطحی‌نگری می‌تواند هم از طرف دیدگاه سنتی و هم از جانب نگاه روشنفکرانه به مقولات فکری وارد شود.

وی افزود: این نهاد سعی کرده از اصالت پژوهش و کارهای عمیق فکری به خاطر مسائل آموزشی و یا فعالیت‌های سطحی فرهنگی که در نهادهای دیگر متولی دارد، غفلت نکند؛ به طوری که در کنار پرداختن به حوزه علم و دین در پژوهشگاه، تلاش کردیم به همگرایی و تعاون میان حوزه و دانشگاه نیز کمک کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، با بیان این مطلب که انتشار تعدادی کتاب و نشریه تمام عملکرد این مجموعه نیست، خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم امروز این ادعا را داشته باشیم که پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عرصه نظریه‌پردازی در حوزه‌های دشوار میان ‌معرفتی وارد شده است؛ البته کارهای نیمه تمام در این مجموعه بسیار است و امروز اگر این مرکز بخواهد برای فضای علمی کشور گفتمان‌ساز باشد، راه زیادی در پیش دارد.

وی تاکید کرد: عملکرد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در راستای ادامه دادن راه متفکرانی مانند شهید صدر و شهید مطهری است.

رییس سابق پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در پایان اظهارداشت: با وجود تمام تلاش‌هایی که صورت گرفته، اجتهاد پویا در زمینه علوم انسانی و اجتماعی هنوز عرصه بکری در کشور محسوب می‌شود که توجه نیروهای مستعد حوزه‌های علمیه را می‌طلبد؛ بر این اساس باید پذیرفت که کشور ما همچنان از فقدان نگاه راهبردی در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی رنج می‌برد و اگر ده‌ها برابر هزینه‌ای که تا امروز در این زمینه صرف کرده‌ایم، سرمایه‌گذاری کنیم، باز هم کم است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha