به گزارش حوزه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین اکبری در کنفرانس بينالمللي «دين و بيداري معاصر» ابراز داشت: نقطه عزيمت بحث از بيداري معاصر به شناخت چيستي، چرايي و چگونگي «مناسبات» و «ساختارها» در عرصه روابط بين الملل معاصر برمي گردد و الگوي رفتاري روابط كنوني مبتني بر «قدرت» براي «سيطره» و «سلطه» است.
* تبعیض معنادار در موازین و قوانین بین المللی
وی ادامه داد: اين رويه را كشورهاي زياده خواه و افزون طلب بر محيط بين الملل حاكم ساخته اند؛ رويه ايي كه از ماهيت "غير الاهياتي نظام بين الملل" ناشي شده است. از اينرو "سلطه گري"، "بي عدالتي" و "تبعيض" از ويژگي هاي بارز اين نظام است؛ كه در گزينش و اعمال استانداردهاي دوگانه و برخوردهاي متناقض پديدار شده است تا آنجاكه حتي در منشور، موازين و قوانين بين المللي نيز اين "تبعيض معنادار" پذيرفته شده است.
حجت الاسلام اکبری در همین زمینه خاطر نشان کرد: نمونه بارز اين مسئله بي توجهي به حقوق انسانها و سلطه اقتصادي و مالي گروه اندكي سرمايه دار بر نظام هاي اجتماعي و اقتصادي كشورهاست؛ لذا اين رويه نامبارك و غير الاهي باعث شده تا ملتها هرچه بيشتر تحت ظلم واقع شوند.
* به چالش کشیده شدن سکولاریسم در بیداری معاصر
وی اظهار داشت: از ديگر سوي؛ در اين نزديكي ما شاهد اتفاق مباركي هستيم كه با شكل گيري گفتمان و انديشه "الاهيات اجتماعي" و "حضور ارزش هاي اخلاقي در جوامع جهاني" رخ نشان داده و توانسته است به عنوان حركتي الهام بخش و قاعده ساز، مبانی رفتاري و نظری سكولاريسم و رويكرد فردگرايي محض را به چالش كشيده و نویدبخش تحوّلاتي مهم در جهان معاصر باشد که از اين حركت تحولي به عنوان «بيداري معاصر» مي توان يادكرد.
رايزن سابق فرهنگي ایران در كشورهاي ازبكستان و تانزانيا افزود: بن مايه هاي معرفتي اين تحول انساني، حركت براي برقراري «عدالت اجتماعي» و حفظ و ارتقاي «كرامت انساني» است كه از مفاهيم و آموزه هاي معنوي و الهي برخاسته است.
* نقش سازنده رهبران دینی در بیداری معاصر
وی با بیان اینکه دستيابي به اين آرمان بزرگ در گرو انديشه و اعتقاد مومنانه به آخرت و روز رستاخيز و سپس محدود ندانستن حقيقت جهان به جهان محسوس و طبيعت مشهود است گفت: از اين رو نقش و جايگاه رهبران ديني در بيداري معاصر نقشي سازنده و مداخله گر و مستقيم است. رهبران ديني با تأكيد بر استقلال، آزادي، عدالت و صلح براي تمام جهان زمينه برقراري "نظم نوين الاهياتي" در جهان را فراهم مي سازند.
* نیازمند تفاهم بر ذهن و زبان مشترک هستیم
حجت الاسلام والمسلمین اکبری تصریح کرد: برای ایجاد و گسترش صلح و عدالت و معنویت و تضعیف نظام ستم و سلطه و تاثیرگذاري الاهيات در آينده جهان، نیازمند تعارف و تفاهم بر ذهن و زبان مشترکي هستیم؛ زبان و فرهنگ دین میتواند یکی از رساترين زبانها باشد، زباني كه بر فطرت انساني استوار و بيان كننده نيازها و خواست عموم بشري است.
وی خاطر نشان ساخت: تلاش رهبران ديني با درک بهتر و بیشتر این جنبش ها از یکسو و مطرح کردن الگوي ديني به عنوان الگويي سازنده و تأثيرگذار در مناسبات اجتماعي و افزايش اهتمام به دينمداري و معنويت می توانند تلاش حاکمان مستبد براي جايگزين ساختن سکولاريسم به جاي دين را بياثر كنند. از اينرو عالمان الاهياتي بايد معارف منطقى و قوى و ريشهدار الاهياتي را مطرح كنند و از بيان حرفهاى سست و خرافي بپرهيزند.