یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

طلاب مدرسه علمیه حقانی قم در سفر معنوی عتبات عالیات، علاوه بر دیدار با علمای عراق، از نزدیک با شیوه آموزشی مدارس علمیه نجف و کربلا آشنا شدند.

حجت الاسلام والمسلمین واحدی در گفتگو با خبرنگار حوزه‌نیوز با اشاره به بر نامه های فرهنگی مدرسه علیمه حقانی و سفر طلاب این مدرسه به عتبات عالیات در ایام فاطمیه، اظهارداشت: تعداد240 نفر از طلاب مدرسه حقانی و عسکریین (ع) در قالب 6 کاروان سازمان حج وزیارت، در ایام پرفضلیت فاطمیه، جهت زیارت و کسب معنویت به عتبات عالیات اعزام  شدند.

وی، حضور گسترده اساتید حوزه در قالب زائر و یا روحانی کاروان را از خصوصیات مهم این سفر برشمرد و افزود:این سفر معنوی  از چهارسال پیش در برنامه‌های مسئولین مدرسه قرار داشت  و توانستیم با برنامه ریزی های دقیق این مهم را انجام دهیم .

 مدیر مدرسه علمیه حقانی، رسیدن به شهود را  از اهداف اصلی این سفرزیارتی عنوان و تصریح کرد: مهمترین هدف این سفر قرار گرفتن در فضای زیارتی حضرات معصومین (ع) بود تا بتوانیم از این طریق به شهودی برسیم که به معرفت الهی منتهی گردد.

وی ادامه داد: با قرار گرفتن طلاب  در فضای معنوی عتبات، معاهداتی در تداوم سربازی آقا امام زمان(عج) برای تک تک آنان صورت گرفت که  زمینه موفقیت در تحصیل علم و تهذیب اخلاق و همچنین ایجاد بستر های مناسب برای سربازی امام عصر(عج) در آنان را افزایش می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین واحدی بااشاره به برنامه های مختلف این سفر، خاطرنشان ساخت: این سفر در سه بخش قبل از سفر، در طول سفر و بعد از سفر برنامه ریزی شد، که بخش اول به دو بخش هماهنگی برنامه های سفر با مراکز حج و زیارت و بخش معرفتی تقسیم می‌گردد.

* معرفت افزایی طلاب

وی اضافه کرد: در بخش معرفتی با برگزاری 15 جلسه، کامل الزیارات توسط حجت الاسلام غلامی ، شناخت مودت و محبت توسط حجت الاسلام فروغی و بخش معرفت امام در دیدگاه امام خمینی در چهارجلسه توسط حجت الاسلام بهشتی و در نهایت دعای ندبه توسط حجت الاسلام آقا تهرانی برای طلاب تبین و تشریح شد؛ این برنامه‌ریزی و فعالیت در نوع خود کم نظیر بود.

مدیرمدرسه  علمیه حقانی همچنین توزیع کتاب در راستای معرفت افزایی طلاب، قبل از سفر و همراهی 20 نفر از اساتید را از  مهمترین عوامل اثرگذاری این سفر ذکر کرد.

وی، توزیع 9 بروشور آموزشی و معرفتی را از دیگر برنامه های کاروان طلاب در کربلا و نجف اشرف عنوان کرد و بیان داشت: توزیع 9 بروشور در راستای معرفت افزایی، شناخت اماکن متبرکه ، سیره علما ، معرفت امام ، معارف اسلامی و مضامین کلام اهل بیت (ع)در موقعیت های ویژه همراه با یک کیف بزرگ در بین زائرین، خاطرات سفر را برای سالیان سال زنده نگه خواهد داشت.

* وداعی تلخ، اما ماندگار!

مدیر مدرسه  علمیه حقانی، اوج برنامه های این سفر معنوی را قرائت دعای ندبه در حرم امام علی (ع) ذکر کرد و گفت:این دعا تاثیر به سزایی در روحیه طلاب داشت، همچنین وداع با سیدالشهدا (علیه السلام)را لحظه‌ای تلخ اما ماندگار توصیف کرد.

حجت الاسلام والمسلمین واحدی در ادامه با بیان این که سعی داریم با برنامه ریزی های صورت گرفته، دستاوردهای این سفر معنوی حفظ و تداوم داشته باشد، خاطرنشان ساخت: هم اکنون برنامه های بعد از سفر شروع شده است، در این راستا علاوه بر برنامه ریزی برای سفرهای بعدی حفظ حالات و روحیات این سفر پر خیر برکت در بین طلاب، قرائت زیارت عاشورا و5 دقیقه خلوت با امام زمان(عج) در هرروز از مهمترین برنامه های بعد از سفر عتبات عالیات به شمار می رود، علاوه بر این تاکنون دو جلسه برای تجدید خاطرات و توفیق ماندگاری روحیات برگزار گردیده است..

* دیدار با علمای عراق

وی همچنین به دیدار طلاب مدرسه حقانی با علمای عراق اشاره کرد وگفت: به لحاظ زمان کوتاه سفر و همچنین به انفجاری که در نزدیکی بیت آیت الله العظمی سیستانی صورت گرفت، موفق به دیدار با این مرجع تقلید  نشدیم، ولی با برنامه ریزی های که صورت گرفت توانستیم با حضرت آیت‌الله سید سعید حکیم دیداری داشته باشیم وضمن بهره‌مندی از رهنمودهای ایشان  5 نفر از مدرسه با هماهنگی های قبلی به دست مبارک ایشان معمم شدند .

مدیر مدرسه علمیه حقانی با بیان اینکه ساده‌زیستی ویژه‌ای هنوز در مدارس علمیه عراق مشهود است، بیان داشت: در فرصت کوتاهی که در کربلا بودیم ازیکی از مدارس علمیه این شهر که در حرم سیدالشهدا(ع) واقع است، بازدید کردیم؛ این مدرسه بیشتر شبیه یک سالن بود تا مدرسه، ولی با این وجود بیش از 250 حلقه درسی در این مدرسه تشکیل می‌شد، این موضوع نشان می دهد حوزه عراق با همان سادگی و بی آلایشی به تلاش علمی خود ادامه می‌دهد.

حجت الاسلام والمسلمین  واحدی در ادامه با اشاره به وضعیت کنونی عراق، خاطرنشان ساخت: آن چیزی که از برایند کلی عراق در حال حاضر برمی آید، حریت و آرامش است؛ به طوری که در زمان صدام در محبس باز قرار داشتند و نمی توانستند سخنان خود را بگویند، ولی الان احساس آزادی در آنان موج می‌زند.

* «معرفت افزایی و تثبیت معرفت» شعار امسال مدرسه حقانی

وی در پایان با اشاره به برنامه های سال جاری مدرسه  علمیه حقانی، یادآور شد: برنامه های مختلفی در این مدرسه اجرامی گردد، اما امسال با توجه به شعار «معرفت افزایی و تثبیت معرفت»، طلاب که در آینده وظیفه مرزبانی از مرزهای تشیع را  بر عهده خواهند گرفت به صورت جهادی به درس و بحث و تقویت معنوی خود بپردازند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha