به گزارش خبرگزاری حوزه از خراسان، آيت الله علم الهدي طی سخنانی در نشست همانديشي و بررسي نظام جديد آموزشي مدارس خواهران حوزه علميه خراسان در جمع مدیران این مدارس، با اشاره به فلسفه تشكيل مدارس علمیه خواهران براي اداره و مديريت تبليغي براي بانوان جامعه، ابرازداشت: به جهت همین انديشه اوليه، راهاندازي مدارسي براي آموزش كلي و ورود به عرصه هاي تبليغي در جمع خواهران در حوزههاي علميه ارائه شد.
عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان، با بيان اين كه پس از اين امر، عدّهاي از خواهران طلبه، آمادگي براي تحصيل به عنوان مجتهده، استاد، پژوهشگر و عنصري در امور مختلف دانش تا مرز تبحر و استادي پيش رفتند كه اين مرحله، لوازم و اقتضاء خود را دارد، تصريح كرد: اين امر با آموختن مقداري از علوم حوزوي كفايت نمي كند و براي تحصيل تخصصي و تبديل شدن به مفسّر، فيلسوف، متكلم، اصولي، فقيه و مجتهده، به تحصيلي بيش از آنچه تا كنون در نظر گرفته شده است، نياز مي باشد.
امام جمعه مشهد افزود: براي رسيدن به اجتهاد نمي شود سطح درسي را پايين آورد، زيرا تحليل مطالب استاد انجام نخواهد شد.
عضو خبرگان رهبري گفت: در تمام دانشگاههاي دنيا، محتواي درسي مقطع كارشناسي كه براي يك مرد در نظر گرفته شده است، براي يك زن هم همان محتوا و مدرك تحصيلي در نظر مي گيرند و نظام آموزشي آنان واحد ميباشد.
وي در ادامه با بيان اين كه بايد براي يك خواهر طلبه كه تنها با هدف تبليغ و فراگيري كلي محتواي دروس حوزه علميه مانند عقايد، احكام، اصول و... وارد اين عرصه شده است، نظام آموزشي ويژهاي طراحي شود، ابرازداشت: البته بايد براي تحصيل تخصصي و رسيدن به اجتهاد طلاب خواهر نيز نظام آموزشي ديگري همانند نظام آموزشي برادران تعريف و ارائه شود نه اين كه يك مدرك تخصصي واحد براي برادران و خواهران با دو نظام آموزشي و محتواي متفاوت، در حوزه علميه وجود داشته باشد.
آيت الله علم الهدي تأكيد كرد: با توجه به نظام آموزشي جديد مدارس خواهران حوزه علميه خراسان از سال آينده و ارائه سطح دو و سه همانند نظام آموزشي برادران، ميبايست اساتيد جدي و قوياي براي اين مدارس در نظر گرفته شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به كتابي با عنوان عفاف و حجاب كه از بيانات وي در نماز جمعه اين شهر از سوي مدرسه علميه حضرت زينب (س) تدوين و جمع آوري شده بود، بیان داشت: خواهران در عرصههاي پژوهشي، به مراتب مقدم بر برادران هستند كه اگر بتوانيم مراكز علمي خواهران را به امكانات پژوهشي تجهيز نماييم، اين موضوع در حوزه علميه توسعه خواهد يافت.
عضو شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اين كه اصطلاحات سطح يك، دو، سه و خارج، ويژه ماهيت حوزه هاي علميه است و با اصطلاحات دانشگاهي متفاوت است، گفت: البته در مقام مقايسه با ارزيابي مدركي دانشگاه، نظام آموزشي كل حوزه بايد مورد بحث قرار گيرد تا اين مسأله حل شود.
گفتني است، در اين نشست، كه بيش از 40 نفر از مديران مدارس علميه خواهران حوزه علميه خراسان حضور داشتند، تعدادي از حاضرين درباره نظام جديد آموزشي خواهران مطالبي ايراد و آن را دغدغه مدتها پيش خود دانسته و تخصصي شدن ومجتهد پروري در اين مدارس را مطلبي اساسي و قابل تقدير دانستند.