به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدیان، ظهر امروز در ششمین همایش سالانه همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش که در سالن همایشهای مرکز فقهی ائمه اطهار(علیهمالسلام) قم برگزار شد، گفت: سند تحول بنیادین، که از سالها قبل آروزی آن را داشتیم خوشبختانه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شد.
وی با اشاره به نظر مقام معظم رهبری درباره سند تحول بنیادین، گفت: معظمله بر اجرای بند بند آن تأکید کردند و بیان داشتند که همه باید در اجرای آن احساس وظیفه کنند.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی آموزش و پرورش، افزود: هدف اصلی سند تحول بنیادین، تربیت دانشآموزان برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است که در 8 بند و 132 راهکار ارائه شده است.
وی، برنامه علمی ملی را از جمله برنامههای این سند برشمرد و گفت: بر اساس این سند باید علمی که در مدارس ارائه میگردد از نظر محتوایی اسلامی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان با اشاره به این که در سال گذشته پایه اول و امسال نیز پایههای دوم و ششم ابتدایی تغییر خواهد کرد، یادآور شد: در این تغییر، تفکر، ایمان، علم و عمل و اخلاق به صورت همزمان در عرصههای ارتباط با خدا، ارتباط با خلق، ارتباط با خلقت و ارتباط با خود در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با اشاره به انشتار کتاب مفاتیح الحیات، از سوی مؤسسه اسراء، تحت نظارت آیتالله العظمی جوادی آملی، اظهار داشت: رویکردی که در این کتاب است، در تغییرات آموزش و پرورش نیز وجود دارد؛ بنابراین، این اثر ارزشمند میتواند برای برنامهریزان درسی راه حل و حتی منبع تولید محتوا باشد.
وی در باره نقش حوزه در این عرصه، اظهار داشت: حوزه باید به عنوان تولید کننده علم، علوم انسانی اسلامی را تولید کند که موازی با مبانی و وحیانی باشد تا آموزش و پرورش نیز آن را در مدارس آموزش دهد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی آموزش و پرورش، افزود: منابع زیادی دراختیار ما وجود دارد، ولی برای این که این منابع مورد بهرهبرداری قرار گیرد، بایدتبدیل به فرآورده شود.
*استمداد از حوزه های علمیه
وی همچنین با استمداد از حوزههای علمیه، برای اعزام مبلغ و برگزاری برنامههای فرهنگی ومشاورهای در مدارس سراسر کشورگفت: این حضور برای اقامه نماز جماعت، ارائه مشاوره دینی به دانشآموزان، برگزاری آیینهای مذهبی و... میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان در ادامه باتأکید بر فعالیت حوزه در عرصه مدارس نمونه، اظهار داشت: آموزش و پرورش به افرادی که شایسته باشند، مجوز داشتن مدرسه را میدهد، در این شرایط، حوزه میتواند در عرصه راه اندازی و اداره مدارس نمونه الگو شود.