به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم حسینی صبح امروز در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: اندیشه تحول در حوزه های علمیه از زمان آیت الله العظمی بروجردی (ره) آغاز و بعدها توسط شاگردان وی ادامه یافت.
وی افزود: از جمله اندیشه های تحول در حوزه های علمیه برای خدمت رسانی بهتر، تشکیل موسسه در راه حق در سال 1353 ، چهار سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
معاون آموزشی موسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه پس از تشکیل این موسسه و پیروزی انقلاب، آیت الله مصباح یزدی مدیریت آن را برعهده گرفت، بیان داشت: گزارش فعالیت های این موسسه خدمت امام خمینی(ره) ارائه شد و ایشان نیز با اظهار شادمانی از این مسئله، پیگیر قضیه می شوند.
*راهاندازی 15 رشته تخصصی در موسسه امام خمینی (ره)
حجتالاسلام والمسلمین حسینی خاطرنشان کرد: در زمان رهبری حضرت آیت الله خامنه ای، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) به طور رسمی تشکیل و 15 رشته تخصصی در سطوح مختلف در آن دایر شد تا روحانیون و طلاب بتوانند دیدگاه های اسلام را در خصوص رشته های گوناگون علوم انسانی تبیین کنند.
معاون آموزشی موسسه ادامه داد: اسلام دین جامعی است، اما در شرایط کنونی، نیازمند کمک گرفتن از علوم روز برای رفع مشکلات هستیم و مسئله وحدت حوزه و دانشگاه که مورد تاکید امام خمینی(ره) قرار داشت نیز به همین منظور صورت گرفت.
وی، موسسه امام خمینی(ره) را مصداق بارزی از وحدت حوزه و دانشگاه دانسته و تصریح کرد: هم اکنون صدها نفر از طلاب در سطوح مختلف این موسسه مشغول به تحصیل بوده و برخی از آنها نیز فارغ التحصیل شده اند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی با تاکید بر ابعاد مختلف آموزشی و پژوهشی موسسه امام خمینی(ره)، گفت: مقام معظم رهبری در خصوص اصل تشکیل این موسسه بیانات متعددی دارند که شامل اظهار خرسندی از این گونه فعالیت ها بوده و برنامه های اجرا شده در آن را هوشمندانه توصیف کرده اند.
*عنایت رهبری به موسسه امام خمینی
معاون آموزشی موسسه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری تشکیل این موسسه را نشانه ای از رشد اندیشه های اصلاح گر در حوزه های علمیه می دانند و اظهار امیدواری کرده اند که موسسه ای با همین تراز و با محوریت علم فقه به وجود آید.
وی، مهم ترین وظیفه موسسه امام خمینی(ره) را تبیین دین اسلام دانسته و بیان داشت: این نهاد یک موسسه تخصصی برای تربیت عالمان مسلط بر علوم اسلامی و انسانی است که در حال حاضر و با حضور 1500 دانشجو، نیازمند برنامه ریزی دقیق برای برگزاری کلاس های فقه و اصول است.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی از برگزاری 100 کلاس درس فقه و اصول در سال گذشته در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: شرکت در این کلاس ها برای همه طلاب حوزه علمیه آزاد است و بزرگانی از حوزه های علمیه به عنوان مدرس با این موسسه همکاری دارند.
*تاکید رهبری بر راهاندازی درس خارج فقه حکومتی
معاون آموزشی موسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه همایش های فقهی موجب تقویت بعد آموزشی موسسه می شود، افزود: مقام معظم رهبری خواستار برگزاری درس های خارج فقه حکومتی در قم هستند؛ زیرا معتقدند که فقه تنها به عبادات فردی اختصاص نداشته و تشکیل حکومت اسلامی نیازمند تبیین ساختار و وظایف آن است.
وی ادامه داد: کارهای فراوانی در خصوص آموزش و پژوهش فقه حکومتی در موسسه امام خمینی(ره) صورت گرفته است که سلسله همایش های فقه حکومتی از جمله آنهاست.