در نظام جمهوری اسلامی، مجلس رسالت سترگی برعهده دارد، تا آن جا که حضرت امام خمینی معمار کبیر انقلاب فرمودهاند «مجلس در راس امور است»، و مقام معظم رهبری مجلس را به معنای حقیقی کلمه، مظهر اراده و حاکمیت مردم دانسته اند.
مجلس خانه ملت و نماد اقتدار، صلابت، همبستگی و همدلی ملی و نهاد قانونگذاری و برنامهریزی است.
در این بین نمایندگان مردم میبایست هم و غم خود را خدمت صادقانه به مردم نظام اسلامی که ثمره خون هزاران شهید و جانباز است، معطوف کنند.
جمعی از طلاب و روحانیون همزمان با آغاز نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، به بیان بخشی از مطالبات جامعه از نمایندگان، اولویتهای کاری مجلس نهم و ... پرداختند.
حجت الاسلام سیدعباس موسوی کیا، یکی از طلاب حوزه علمیه قم در آغاز این گفتگو با اشاره به دغدغه های حوزویان و مطالبات آنان از مجلس، گفت: همدلی ملی و نهایت تعامل و همکاری با دولت از مطالبات مهم حوزه از نمایندگان مجلس است و توجه به مسائل فرهنگی اساسی ترین دغدغه حوزویان می باشد.
وی با تاکید بر این که مردم بر اساس وظیفه دینی برای تامین آینده کشور وارد صحنه انتخابات شدند، افزود: برخورداری از اقتدار ملی و بین المللی و تکیه بر حقوق مسلم ملت ایران، خط فکری نظلام است که مجلس مانند گذشته باید با قدرت هر چه بیشتر در ادامه این مسیر پویا و بالنده باشد.
حجت الاسلام داوود حق وردی توقع مردم از مجلس نهم را اقتدار ملی و بین المللی در همه عرصه های ملی و بین المللی دانست.
وی که از اساتید حوزه علمیه قم است، تصریح کرد: تکیه بر دستیابی فناوری صلح آمیز هسته ای و پیشرفت در عرصه های مختلف جهانی مهمترین رسالت مجلس نهم باشد.
حجت الاسلام حق وردی تاکید کرد: از آنجا که نمایندگان مجلس، به عنوان منتخبین مردم، مسئولیت امر قانون گذاری را برعهده دارند، باید لحظه لحظه دوران خدمت خود را در راستای اهداف جامعه اسلامی و آسایش و رفاه مردم عزیز ایران صرف کنند.
حجت الاسلام مجتبی شیرمحمدی که علاوه بر تحصیل دروس علوم دینی، فارغ التحصیل رشته مهندسی مکانیک نیز می باشد، در این گفتگو با اشاره به مشارکت بیش از 60 درصدی مردم در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: همه این توفیقات از ناحیه خداوند متعال است؛ به طوری که خداوند دل های مردم را هدایت کرد تا به رهبر معظم انقلاب لبیک بگویند و برای تأمین آینده کشور در انتخابات شرکت کنند.
وی افزود: امروز امنیت، استقلال و حفظ تمامیت ارضی کشور به برکت خون شهدایی است که برای نظام اسلامی به ندای امام (ره) لبیک گفتند، پس همه مردم و مسوولان باید بدانند فلسفه وجودیشان چیست و چه رسالتی بر عهده دارند؟
حجت الاسلام شیرمحمدی تصریح کرد: دوری از حاشیه سازی و کمک به حل مشکلات مردم مهمترین دغدغه روحانیت نسبت به مجلس شورای اسلامی است.
وی ادامه داد: حضور باشکوه ملت در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بزرگترین نعمت یک حکومت اسلامی است؛ چرا که ثابت کردند "اهل کوفه نیستند"، پس باید ملت را دریابند!
یکی از طلاب جوان مدرسه علمیه دارالشفاء نیز این گونه به بیان نظرات خود پرداخت: همه باید در درجه اول شکر خداوند متعال را به جا آوریم و سپس از مقام معظم رهبری تشکر کنیم که زمینه این مشارکت گسترده را فراهم ساختند. همچنین باید از مردم تشکر کنیم که به عشق رهبری پای صندوقهای رای آمدند و حماسه ای فراموش نشدنی و دشمن شکن را خلق کردند.
حجت الاسلام ابوذر مهدوی، جمهوری اسلامی ایران را نماد دموکراسی و عدالت خواهی در جهان توصیف کرد و گفت: همه دستگاههای اجرایی و نظارتی کشور تا در راستای سیاست علوی قدم بردارند.
*تاکید بر پرهیز از نزاع های سیاسی و حزبی
وی ادامه داد: پرهیز از نزاع های سیاسی و حزبی، کمک به تسهیل اجرای پروژه های عمرانی، رسیدگی به بودجه های فرهنگی کشور وتقویت مراکزعلمی، پژوهشی و تحقیقاتی حوزه از مهمترین مسائل و دغدغه های حوزویان است.
حجت الاسلام مهدوی، اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها را اوج تعامل و همکاری دولت و مجلس دانسته وگفت: بدون شک اگر نهادهای حکومتی با هم تعامل داشته باشند، بسیاری از نیازها و کاستی های امروز مرتفع خواهد شد.
وی تاکید کرد: دستگاه ها و نهادهای اجرایی، نظارتی و قانون گذار و به طور کلی همگان باید به گونهای کار کنیم که نتیجه آن مورد رضایت خداوند و امام زمان(عج) باشد.
در ادامه حجت الاسلام سید شهاب حسینی ورزنه یکی دیگر از طلاب حوزه علمیه قم با اشاره به بازگشایی مجلس نهم، تصریح کرد: آنچه امروز دغدغه حوزه های عملیه است، حرکت یکدست نمایندگان ملت برای رفع حاجات و نیازهای ملت است.
وی یادآور شد: بحث انتخاب رییس خانه ملت و شیطنت رسانه های خارجی و برخی از جراید و مطبوعات داخلی، ازحاشیه های جدید مجلس نهم است که انشاءلله با تدبیر و درایت مجلیسان به خوبی و شایستگی حل و فصل خواهد شد.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه دشمن همیشه آماده جریان سازی علیه ملت و مقامات جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: عزیزان و زحمت کشان این ملت و نظام نباید به راحتی و برای چند صباحی ریاست، مسائل و مطالبی را بر زبان بیاورند که علاوه بر سوژه سازی برای رسانه های بیگانه، قداست خانه ملت که محل قانونگذاری و تسهیل در حرکت های سازنده مملکت است، مورد خدشه قرار بگیرد.
وی همچنین با اشاره به تعداد روحانیون مجلس نهم، گفت: امید است همانند طول تاریخ نمایندگان روحانی، نقش فزاینده و بسزایی را در قانونگذاری و تصمیم گیری های کلان کشور ایفا کنند.
حجت الاسلام علی اکبر رهنمایی یکی دیگر از روحانیون در اظهار نظری متفاوت به بیان دیدگاه های خود پیرامون نقش نمایندگان روحانی در مجلس پرداخت.
وی با بیان این که حضور روحانیت و تاثیر گذاری مثبت آنان در مسائل از زمان مشروطه مستند است، خاطرنشان کرد: امیدواریم در این دوره مجلس آقایان روحانی مانند دیگر ادوار, مظهر نظم و انضباط و مردم دوستی باشند.