جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

نشست بررسی ابعاد حقوقی و بین‌المللی پدیده مخرب توهین به مقدسات دینی (چالش‌ها و راهکارها) با همکاری مرکز همکاری‌های علمی، پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و کمیسیون حقوق بشر اسلامی در مرکز همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام ساریخانی در این نشست گفت: غرب با سکوت در برابر توهین به مقدسات مسلمانان  به بهانه مفاهیمی مانند آزادی بیان و نسبی‌گرایی به دنبال تقدس‌زدایی در جامعه جهانی است.

با بیان این که توهین به مقدسات در واقع توهین به شخصیت انسان‌ها بوده و در تمام محافل حقوقی قابل پیگیری است افزود:مفاهیمی که غرب با استفاده از اندیشمندان خود ساخته و در جامعه جهانی ترویج می‌کند، به بزرگترین ابزار برای مقابله با شعائر دینی در ادیان مختلف تبدیل شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم، با اشاره به کاستی‌های مسلمانان در این زمینه یادآور شد: بخشی از توفیقاتی  که غربی‌ها در این زمینه به دست آورده‌اند به  خاطر کم‌کاری‌های متفکرین اسلامی در تبیین ارزش‌های اسلامی است .

وی خاطرنشان کرد: در غرب کارهای تخصصی بسیاری بر روی مباحث مفهوم شناسی و معرفت شناسی شده است اما ما از متونی که در اختیار داریم به منظور تبیین معرفت شناسی اسلامی و مفاهیم دینی خود استفاده نکرده‌ایم.نخستین کاری که ما باید در زمینه دفاع از مقدسات خود در برابر توهین‌ها انجام دهیم، استخراج مبانی حقوقی برای مقابله با این افراد است.

این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: یکی از اقداماتی که در این زمینه باید انجام شود، ارائه تعریف درست از مفاهیم مقدسات  است تا بر اساس آن بتوانیم در زمینه توهین به مقدسات، استدلال عقلی داشته باشیم .گرچه اندیشمندان اسلامی مانند علامه طباطبایی، آیت‌الله جوادی آملی و آیت‌الله مصباح یزدی تعاریفی در این زمینه ارائه داده‌اند.

حجت الاسلام ساریخانی با اشاره به تضادهای موجود در تعریف امور مقدس در فرهنگ اسلامی و فرهنگ غربی گفت:ما در فرهنگ و دین خود مفاهیم بلندی داریم که باید آنها را برای جامعه تبیین کرده و از ظرفیت این منابع برای احقاق حقوق خود استفاده کنیم.

وی یادآور شد: یکی از خیانت‌هایی که پس از انقلاب در جامعه اسلامی انجام شد این بود که مبانی فکری جهان غرب در دانشگاه‌های ما تدریس شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم ابراز داشت: این چرخه ناقص باید اصلاح شده و به سمتی برویم که بتوانیم از مبانی فکری خود راه‌های مواجهه با مشکلات دنیای امروز را استخراج کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha