به گزارش خبرگزاری حوزه،استاد حاتمی راد در نشست تاثیر اندیشههای سیاسی امام خمینی(ره) بر جریانهای سیاسی جهان اسلام که به همت بنیاد فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری معاون فرهنگی- تربیتی مجتمع اموزش عالی فقه(حجتیه) برگزار شد نگاهی گذرا به انقلاب اسلامی، فضای سیاسی، اندیشه انقلابی و تأثیر آن در دنیای معاصر، روابط بین الملل، جهان اسلام را از جمله محورهای مباحث خود عنوان کرد.
وی با اشاره به شخصت والای امام خمینی(ره) از زبان مقام معظم رهبری یادآور شد: رهبر معظم انقلاب، امام خمینی(ره) را وارث تمام انبیاء و اولیاء و محبت، و هدیه خداوند بر روی زمین و تجلی نور خدا و سیاست مداری متقی و شخصیتی جامع البعاد و الاطراف و بی بدیل و بی نظیر در تاریخ سیاسی معاصر میدانند.
سخنران این نشست در ادامه سخنان خود با بیان برخی از ویژگیهای حضرت امام(ره) تصریح کرد: اساس شخصیت والای امام(ره) در اوج معنویت، عرفان و اخلاق بود.
وی با اشاره به خصوصیات انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب امام دارای ابعاد سیاسی، فرهنگی و مذهبی است د ر حالی که هیچ یک از انقلابهای صورت گرفته قبل از انقلاب اسلامی اینگونه جامع نبود و برای اولین بار در تاریخ چنین انقلابی با این وسعت ایجاد شد.
حاتمی راد یادآور شد: تمام انقلابهای گذشته یا به سمت غرب گرایش داشتند و یا به شرق و تنها انقلابی که شعار نه شرقی و نه غربی سر داد انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) بود.
وی ادامه داد: اکنون آوازه انقلاب اسلامی ایران نه تنها منطقه خاورمیانه و آفریقا را تکان داده بلکه تا قلب اروپا و آمریکا نفوذ پیدا کرده است و این یکی از نشانههای منحصر به فرد نظام و انقلاب اسلامی میباشد.
حاتمی راد با بیان این که انقلاب اسلامی تمام تئوریهای موجود جهان را بر هم زد، تصریح کرد: با توجه به فرمایشهای امام خمینی(ره)؛ انقلاب اسلامی هدیه خداوند، مائده آسمانی، معجزه قرن، انفجار نور، نقطه آغاز انقلاب جهانی صاحب الزمان(عج) و سرآغاز حکومت الله در زمین است.
وی با اشاره به قدرت و صلابت امام خمینی(ره) در مواجهه و رویارویی با مشکلات افزود: امام(ره) همواره توصیه مینمودند که نباید انسان از هیچ قدرتی جز قدرت لا ینال الهی بترسد و همواره بر این عقیده بودند، اسلام میتواند مدیریت جامعه بشری را بر عهده بگیرد.
سخنران این نشست اظهار داشت: گرامیداشت یاد امام خمینی(ره)، گرامیداشت اندیشه، اخلاق، ولایت، درایت، شجاعت ایشان میباشد تا الگویی منحصر به فرد را به جهان معرفی نماید.
وی با بیان این که راز اقتدار امام خمینی(ره) بندگی خداست یادآور شد: امام خمینی بنده خداوند بود تا بنده کس دیگری نشود؛ هرکس میخواهد امام وار زندگی کند، باید بندگی خداوند را انجام دهد.
حاتمی راد افزود: «نهضت امام خمینی(ره) و انقلاب ایشان از همان آغاز نهضت جهانی بوده، مخالفت ایشان با کاپیتولاسیون در عرصه جهانی و سخنرانی و مصاحبههای ایشان در موضوعات بین المللی در فرانسه تاکیدی بر این موضوع است.
وی با اشاره به این که مخاطب امام خمینی(ره) همه مستضعفان و مسلمانان جهان است خاطرنشان ساخت: رهبر کبیر انقلاب اسلامی همه عالم را دعوت به سفره دین کرده و در پی ایجاد وحدت ادیان بودند.
سخنران این نشست اذعان داشت: دلیل استقبال مردم جهان از امام خمینی(ره)، نفوذ محبت ایشان در دل مردم و گرایش آنها به سمت امام و انقلاب اسلامی را ایجاد نشاط در عرصه جهانی و تزریق امید به کالبد مرده بدن مردم جهان دانست.
وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) به تمام مبارزین جهان یاد داد که اعتماد به ابرقدرتها ساده اندیشی است و نباید به انها اعتماد داشته باشند و در مقابل باید توجه به تودههای انقلابی، عدالت خواه کاری عقلانی و عقلائی است.
حاتمی راد ادامه داد: امام(ره) اعتماد به نفس و خودباوری را در بین تمام ملتهای به ویژه ملتهای مسلمان زنده کرد و تزریق این خودباوری باعث تحولات عظیمی در جهان شده است و این تحولات نیز ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به تاکیدات امام خمینی(ره) بر وحدت بین مسلمین در جهان خاطرنشان ساخت: بنیانگذار جمهوری اسلامی با حمایت از فلسطین در روزهای آغازین انقلاب و معرفی رژیم صهیونیستی به عنوان غده سرطانی جهان به دنبال وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده اسلامی بودند و این فرازهایی از اندیشه امام خمینی(ره) خطاب به همه ملتهای بود.
سخنران این نشست با اشاره به این که هرچقدر زمان بگذرد، اندیشههای ناب امام خمینی(ره) شکوفاتر میگردد، یادآور شد: امام(ره) فطرت مردم را مورد توجه قرار داده و آنها را دعوت به دین خواهی و خداجویی مینمود؛ از این رو پیام انقلاب اسلامی هیچ گاه کهنه نمی شود».
استاد حاتمی راد در پایان سخنان خود با اشاره به حمایت امام خمینی(ره) از ملتهای مظلوم منطقه خاطرنشان ساخت: امام(ره) احیاگر سه عنصر فقه ، فلسفه و عرفان اسلامی بوده، به مردم جهان نشان داد که اگر این سه مثلث با هم باشند، میتوان حکومت اسلامی را تشکیل داده و به همه عالم معرفی نمود.