به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین رجبی، پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه دوره طرح معرفت اعضای هیئت علمی دانشگاههای علومپزشکی کشور که در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، به مهمترین عناصر زندگی که نبود آنها موجب به ثمر نرسیدن اعمال و تلاشهای انسان میشود، اشاره کرد.
وی نیت را نخستین عنصری که جزء اساسیترین و نقشآفرینترین مسائل در پذیرش و ثمر نشستن اعمال است، معرفی نمود و گفت: درباره نیت خالصانه تأکیدات فراوانی شده است که نشان دهنده اهمیت آن در پذیرش اعمال انسانها میباشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: هر قدر نیت انسان خالصانهتر باشد، عمل او نیز ارزشمندتر میشود و آثارش نیز ماندگار تر میشود. همچنین عملی که برای خدا باشد، متولی آن خدا میشود و در چنین کاری وجود مانع و بنبست بی معناست.
وی پیروزی انقلاب و پیشرفتهای انقلاب اسلامی ایران را در سایه اخلاص دانست و گفت: امام خمینی(ره) در شرایطی که استکبار جهانی در پشت حکومت شاهنشاهی ایستاده بود و کسی گمان نمیکرد حکومت اسلامی درجامعه ایجاد شود، با نیت خالصانهای که داشتند، توانستند حکومت 2500 ساله شاهنشاهی در ایران را سرنگون کرده و تعالیم اسلامی را در جامعه حاکم سازد.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی، معرفت و بصیرت را عنصر دیگر در به ثمر رسیدن اعمال انسان معرفی و عنوان کرد: بر اساس تعالیم قرآنی، هدف انسان، پرسش خدا که همان رسیدن به معرفت الهی است، معرفی شده است، این تأکید در روایات معصومین(علیهمالسلام) نیز وجود دارد، به گونهای بدون آن، اعمال انسان به ثمر نمیرسد.
قائم مقام مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: بر اساس روایات، کسی که بدون معرفت تلاش میکند، چیزی به دست نمیآورد و در حرکت به سوی کمال، به دور خود میچرخد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با تأکید بر این که انسان باید نسبت به معارف بنیادین اسلامی معرفت درست داشته باشد، ادامه داد: ولایت، سرآغاز این معرفت است و کسی که در معرفت به ولایت دچار اشتباه شود، به ضلالت و گمراهی گرفتار میشود.
وی با بیان این که در تاریخ، برخیها عبادتهای فراوانی داشتند، اما به ضلالت گرفتار شدند، ادامه داد: در تاریخ، انسانهای فراوانی بودند که برخی از آنها از افرادی بودند که عبادات فراوانی انجام میدادند، ولی به دلیل معرفت اشتباه، از ولایت فاصله گرفتند و به ضلالت گرفتار شدند.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی با تأکید بر اهمیت تقویت معارف بنیادین اسلامی در شرایط کنونی،اظهار داشت: امروز نظامی بر اساس تعالیم اسلامی ایجا شده که توانسته در برابر دشمن بایستد و در عرصههای مختلف علمی، نظامی، اقتصادی و... پشرفت کند، در ایران اسلامی تشکل شده است؛ دشمن برای مقابله با این کشور، تمام تلاش خود را به کار بسته است.
وی افزود: پس از این که دشمن با جنگ و تحریمهای اقتصادی نتوانست به نتیجه مطلوب دست یابد، دست به جنگ فرهنگی یا همان شبیخون و ناتوی فرهنگی که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارد، زده است و در این راستا، از تمامی امکانات و قوای خود استفاده میکند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که هدف دشمن از این جنگ فرهنگی، تضعیف معارف بنیادین اسلامی است،ادامه داد: دشمن فهمیده است که اگر این معارف بنیادین آسیب ببیند، نیاز به توطئه دیگری برای نابودی این کشور وجود ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین رجبی، به نقش اساتید دانشگاه در تجهیز نمودن جوانان، به ویژه دانشجویان در برابر حملات گسترده دشمن، اظهار داشت: اساتید دانشگاه باید با تقویت باورهای خود در تعالیم اسلامی، بتوانند دانشجویان را نیز در برابر این هجمه گسترده دشمن به معارف بنیادین تقویت نمایند و آنان را از شبهات بی پایه حفظ کنند.