یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: هنر پس از روحانیت نقشی اساسی و ماندگار در تبلیغ دین دارد.

به گزارش سرویس استان‌های خبرگزاری حوزه، سرلشکر بسیجی دکتر سید حسن فیروزآبادی در همایش دکترین مهدویت با مهم برشمردن جایگاه هنر در خدمت به دین مبین اسلام و معارف اهل‌بیت‌(ع) اظهار داشت: روحانیت همواره نقش اول و اصلی در ترویج و تبلیغ دین را ایفا نموده و همیشه یاور دین و پیام رسان واقعی اسلام بوده و هست، اما تبلیغ دین در عرصه هنر نیز بسیار کارآمد به نظر می‌رسد.

وی انتقال مفاهیم و گزاره‌ها از طریق ابزار هنری را تاثیرگذار توصیف کرد و افزود: آیت‌الله جوادی آملی در مفاتیح‌الحیات هنر را یکی از سه رکن مدیریت آفرینش ذکر کرده و جهانی آرایی (هنر) را در کنار جهانی دانی و جهان داری قرار داده و این بدان معنی است که هنر مایه آرایش هستی، انتقال واقعیات و سامان امور بوده و بدون آن عرصه زندگی بشر اداره نمی‌شود.

عضو شورای عالی امنیت ملی با اشاره به جایگاه هنر در تحقق آرمان‌های دینی تصریح کرد: هنر می‌تواند آرمان‌های بلند انسانی را در غایت امامت، ولایت، آزادی، کرامت انسانی و احکام الهی در قالب‌های پرشورو شوق بیاراید و جامعه را به سوی تحقق آرمان‌ها سوق دهد.

وی توسعه فرهنگ مهدوی با ابزار هنر را امکان‌پذیر و دانست و ادامه داد: انسان امروز در عطش منجی عدالت گستر می‌سوزد و آنچه در حرکت‌های مردمی دنیا شاهدیم نیز تاثیر و محصول همین عطش است؛ لذا شیعه چون در نهادینه‌سازی و ترویج فرهنگ انتظار و مهدویت پیشتاز و اسوه است، بایستی در بکارگیری ابزارهای مختلف هنری در تبلیغ دین تلاش مضاعف داشته باشد.

سرلشکر فیروزآبادی هنر قدسی را وجه برتر اقسام هنر نامیدو اظهار داشت: فاصله و تمایز بین هنر مادی و معنوی هنر قدسی است، چرا که هنر مادی در پی تمرکز بر حیات و اغنای غرایز انسانی است و هنر معنوی توجه بر فطرت و وحی داشته و بصیرت، محبت، اشتیاق و عشق را برانگیخته و چشم دل انسان را باز می‌کند.

وی ویژگی هنر مهدوی را تلاش برای توسعه و شوق مهدویت عنوان کرد و افزود: به تعبیر مقام‌معظم رهبری، هنر دینی و تبلیغ دین همانند پل صراط حساس و جدی است و ویژگی هنرمند مهدوی، تلاش برای افزایش شوق مهدویت در جامعه و بر پایی مدینه فاضله اسلامی است.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان، دعوت قرآنی پیامبر‌اکرم‌(ص) به زیباسازی کلام و موعظه را از جمله تاکیدات دین بر استفاده از هنر در ترویج دین معرفی کرد و گفت: در باور هنرمند مهدوی امام زمان‌(عج) به مثابه الگوی کامل انسانیت، هدایت‌گر و رهبر جامعه آرمانی انسانی و یک الگوی عینی است بنابراین انتظار، یک استراتژی و راهبرد به شمار می‌آید که باید در جامعه اسلامی نهادینه شود.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha