حجتالاسلام حجتالله مهدیزاده در گفت و گو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به برگزاری مسابقات علمی- پژوهشی در مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) قم، اظهار داشت: در این مجتمع، مسابقات مشابهی نیز به همت معاونت های فرهنگی- تربیتی و آموزشی برگزار میگردد، اما مسابقات ما رنگ و بوی پژوهشی دارد.
وی، مسابقه وبلاگنویسی را مورد توجه قرار داد و افزود: با توجه به اهمیت نشر و گسترش معارف قرآن و اهلبیت(علیهمالسلام) در فضای مجازی و انجام کارهای علمی و تحقیقی در آن، تصمیم گرفتیم تا مسابقه ای با عنوان "وبلاگنویسی" با رویکرد معارفی و علمی- پژوهشی را برگزار نماییم.
حجتالاسلام مهدیزاده ادامه داد: در این مسابقه وبلاگنویسی، هیچ محدودیتی برای شرکتکنندگان وجود ندارد و وبلاگنویسانی غیر حوزوی نیز میتوانند در این مسابقه جذاب شرکت نمایند.
مدیر اداره امور پژوهشی مجتمع آموزش عالی فقه اضافه کرد: صاحبان وبلاگهای علمی- پژوهشی که در زمینه علوم معارفی فعالیت میکنند، میتوانند با احراز هویت حقوقی خود در ارائه وبلاگ مورد نظر، در این مسابقه شرکت کنند.
*موضوعات مسابقه
وی با اشاره به این که این مسابقه در دو سال گذشته نیز برگزار شده که با استقبال بسیار وبلاگ نویسان همراه بوده است، خاطرنشان کرد: وبلاگنویسان، باید در موضوعات "انتظار"، "وظایف منتظران و ویژگی های جامعه منتظر"، "وحدت امت اسلامی و حکومت واحد جهانی"، "بیداری اسلامی"، "ولایت فقیه"، "سیره عبادی و سیره اقتصادی امام هادی(ع)" ، "فرهنگ عفاف و حجاب اسلامی"، "عرفان های نوظهور" و "پاسخ به سؤالات و شبهات گوناگون دینی"، وبلاگهای خود را ارائه دهند.
*20 شهریور؛ آخرین مهلت ارسال آثار
حجتالاسلام مهدیزاده با بیان این که ارائه محتوای علمی مناسب با نیاز جامعه و ساختار و شکل مناسب وبلاگ نیز دارای اولویت و امتیاز می باشد، تأکید کرد: برای این که افراد شرکتکننده بتوانند به وبلاگهای خود سروسامان بیشتری دهند، مهلت ارسال آثار را تا 20 شهریور در نظر گرفته ایم؛ براین اساس علاقمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 7182504-0251 تماس حاصل نمایند.
مدیر اداره امور پژوهشی مجتمع آموزش عال فقه، با اشاره به شکل ارزیابی از وبلاگهای ارائه شده، گفت: با توجه به این که شماری از همکاران ما در این مجتمع از فعالان فضای مجازی محسوب میشوند، تلاش میکنیم تا از آنها برای ارزیابی آثار استفاده نماییم.
وی، ملاک های ارزیابی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: حجم و نفوذپذیری محتوای ارائه شده بر مخاطب و استفاده از منابع متقن و قالب و میزان مناسب بودن ساختار ظاهری سایت با محتوا، از ملاکهای ارزیابی این آثار میباشد.
حجتالاسلام مهدیزاده، با اشاره به آثار در خور توجه طلاب مجتمع آموزش عالی فقه در فضای مجازی، ادامه داد: در سال گذشته، شش انجمن از چهارده انجمن مجتمع، از انجمن های برتر المصطفی شناخته شدند که همه آنها سایتهای پژوهشی در خور توجه دارند.
مدیر اداره امور پژوهشی مجتمع آموزش عالی فقه افزود: برای نمونه، میتوان به سایت انجمن فقه قضایی که به عنوان انجمن برتر جامعهالمصطفی نیز شناخته شده است، با آدرس www.alqaza.com یاد کرد که تاکنون نزدیک به دو میلیون بازدیدکننده از کشورهای متنوع دنیا داشته است.
*برگزاری مسابقه علمی "آخرین منجی"
وی، مسابقه علمی "آخرین منجی" را از دیگر مسابقاتی دانست که اکنون در مرحله فراخوان آثار به سر میبرد و گفت: شکل شرکت در این مسابقه علمی که مهلت ارسال آثار آن تا پایان تیرماه تعیین شده است، پاسخ به یکی از سئوالات "مسأله امامت در مکتب شیعه، کلامی و از اصول دین می باشد و یا فقهی؟"، "نصب امام معصوم(ع) چگونه باید باشد؟"، "مفهوم واقعی معرفت امام و راه های معرفت و والاترین راه شناخت امام عصر(عج) چیست؟"، "شناخت امام(ع) در حیات انسان چه آثاری دارد؟"، "حقیقت انتظار و شرایط تحقق آن در مکتب اهلبیت(علیهم السلام) و مراحل کمال و فضائل منتظران و آثار فردی و اجتماعی انتظار چیست؟"و "منظور از دولت کریمه و مدینه مهدوی(عج) چیست؟ ویژگیهای آن را بیان کنید"، با محوریت کتاب «امام مهدی، موعود موجود»، اثر آیتالله العظمی جوادی آملی میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدیزاده، در پایان با بیان این که در گذشته، مسابقاتی مانند کتاب اصول کافی، توحید مفضل، پرتو پژوهش در این مجتمع برگزار شده است، خاطرنشان کرد:در آینده نیز در نظر داریم تا با توجه به گستردگی مخاطبان فضای مجازی و اینترنت، مسابقات پژوهشی بیشتری را در این حوزه برگزار نماییم.