به گزارش خبرگزاری حوزه، معظمله در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود در مدرسه مبارکه حجتیه قم، با اشاره به ضرورت تلاش در عرصههای علمی اظهار داشتند: اگر غرب بر دنیا حکومت میکند به خاطر این است که علم دارد؛ البته بیانصافی هم دارد و قوة المنطقه را با منطقالقوة در هم آمیخته است.
ایشان با بیان اینکه مملکت به علم نیاز دارد، خاطرنشان کردند: اگر بخواهیم سیادت و برتری خود را به دست آوریم، باید در عرصه علمی پیشرفت کنیم و اگر عالم شویم به استقلال خواهیم رسید؛ اگر جاهل باشیم باید دست خود را به طرف غرب دراز کنیم.
حضرت آیتالله سبحانی با اشاره به دلیل تحریمهای غرب علیه ایران، گفتند: چرا غرب با ما مخالف است و ما را تحریم میکند؟ ما پا روی دم آنها نگذاشتهایم، ولی میخواهیم مستقل و دارای علم باشیم و به آنها محتاج نباشیم و اگر از پیشرفت علمی صرفنظر کنیم، همه تحریمها از بین خواهد رفت.
رییس عالی موسسه امام صادق(ع) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه شریفه « إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا» اظهار داشتند: انسانهای راحت طلب به جایی نمیرسند؛ طلبه راحتطلب بهتر است طلبگی را رها کند و دانشجوی راحتطلب هم به جایی نمیرسد.
ایشان با بیان اینکه انسانهایی موفق میشوند که سختیها را تحمل کنند، یادآور شدند: در اول اسلام مسلمانان سنگ به شکم خود میبستند و سختیهای زیادی را تحمل میکردند و اینها بود که اسلام را گسترش داد.
معظمله با بیان اینکه در اسلام تعطیلی نیست، افزودند: اگر کسی در ریاضیات به جایی رسید، نباید تلاش خود را متوقف کند، بلکه مثلا شروع به مطالعه هیئت (نجوم) کند.
ایشان در ادامه به بیان نمونههایی از تلاش بیوقفه در زندگی عالمان دینی و غیر دینی پرداختند و گفتند: آیتالله العظمی بروجردی(ره) سالها زحمت کشید تا به این درجه رسید و توانست علم رجال را از حالت تقلیدی به حالت اجتهادی تغییر دهد.
*پاسخی به یک شبهه وهابیت
حضرت آیتالله سبحانی در بخش پایانی سخنان خود به شبههافکنی وهابیت در تفسیر آیه شریفه « وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ » پاسخ دادند و افزودند: وهابیون میگویند طبق این آیه باید فقط از خداوند طلب و مسئلت کنیم و نباید سراغ ائمه و پیامبر(ع) برویم! که جواب میدهیم ائمه(ع) واسطه هستند و توسل به آنها عین توسل به خداست.
ایشان با بیان اینکه خداوند مسبب الاسباب است، اظهار داشتند: ما به سوی خداوند متوجه هستیم و ائمه(ع) واسطه هستند، گاهی در تکوین واسطه هستند و گاهی در تشریع.
معظمله سپس به بیان چند مثال قرآنی در این زمینه پرداختند و افزودند: خداوند میتوانست مستقیما وحی را بر قلب پیامبر نازل کند، ولی جبرئیل را واسطه قرار داد و جبرئیل هم کارگزار خداست.
ایشان ادامه دادند: نمیتوانیم بگوییم خداوند رزاق است و ما در خانه مینشینیم و دنبال روزی نمیرویم، بلکه خداوند به وسیله اسباب، روزی دهنده است.
حضرت آیتالله سبحانی افزودند: به همین دلیل است که به گناهکاران گفته شده در کنار استغفار خودشان از پیامبر هم در خواست کنند تا برایشان استغفار کنند.
معظمله خاطرنشان کردند: منافاتی ندارد که توجه به ائمه(ع) مثل توجه به خدا باشد؛ چون ائمه(ع) در افاضه فیض سبب هستند و ما برای آنها طریقیت قائل هستیم نه موضوعیت.
ایشان در پایان گفتند: یکی از نشانههای منافق این است که هر گاه به او بگویند در خانه پیامبر(ص) بر او نمیرود؛ و در حالیکه خداوند خود چنین دستوری داده است.
انتهای پیام 20/313