یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

نحوه توزیع قدرت ومبانی آن در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران وآمریکا به صورت مقایسه ای، دردانشگاه باقرالعلوم(ع) بررسی شد

به گزارش خبرگزاری حوزه، یکی از دانش پژوهان حوزوی مقطع دکترا  در جلسه دفاعیه پایان نامه خود، نحوه توزیع قدرت ومبانی آن در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران وآمریکا را به صورت مقایسه ای مورد بررسی قرار داد.

علیرضا زمزم در این جلسه با اشاره به موضوعات این پایان نامه اظهارداشت: این رساله درصدد بررسی تطبیقی یکی از موضوعات مشترک حقوق اساسی دو کشور ایران و آمریکا، یعنی اشتراکات و افتراقات در خصوص نحوه ی چینش نهادها، قوا،  تعدا و مبانی توزیع قدرت آنها است.
وی  افزود: بدین منظور، ساخت قدرت یا الگوی توزیع قدرت در دو کشور ایران و آمریکا در این رساله مورد بررسی قرار گرفته است؛ نظام سیاسی آمریکا از نوع فدرال می باشد، لذا توزیع قدرت، یک بار بین حکومت مرکزی و ایالتها و بار دیگر در سطح فدرال بین سوه قوه بحث می شود.
این محقق و پژوهشگر اضافه کرد: در جمهوری اسلامی ایران نیز که از نوع نظامهای سیاسی متمرکز و غیر فدرال است، الگوی توزیع قدرت در قالب چهار محور یعنی نهاد رهبری، قوه مقننه، قوه مجریه  و قوه قضاییه بررسی می گردد.
وی تصریح کرد: با بررسی ساخت قدرت در دو کشور، اشتراکات و افتراقات دو الگوی پذیرفته شده نمایان خواهد شد.
زمزم خاطرنشان ساخت: این رساله دکتری در قالب یک مقدمه، چهار فصل و یک خاتمه بررسی می گردد که در فصل اول در مورد مفهوم توزیع قدرت، سیر تحول آن، اصول و مبانی نظری توزیع قدرت در غرب و اسلام بحث گردیده است.
وی ابرازداشت: فصل دوم نیز در مورد ساخت قدرت (الگوی توزیع قدرت) در حقوق اساسی آمریکا است و فصل سوم هم در مورد ساخت قدرت در حقوق جمهوری اسلامی ایران می باشد؛ فصل چهارم نیز اشتراکات و افتراقات دو کشور در خصوص توزیع قدرت است.
در ادامه این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ارسطا به عنوان استاد راهنما نکاتی را در مورد این پایان نامه مطرح و پس از آن، حجت الا سلام والمسلمین دکتر جوان آراسته و مصطفی ملکوتیان نیز در جایگاه اساتید مشاور مباحثی را بیان کردند.
همچنین دکترعبد الوهاب فراتی و حجج الاسلام و المسلمین آل غفور، لک زایی و میراحمدی به عنوان اساتید داور مطالبی را جهت پربار شدن این رساله دکتری عنوان کردند.
برپایه این گزارش، پایان نامه«توزیع مقایسه ای قدرت ومبانی آن در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران وآمریکا» با کسب نمره عالی  مورد تایید قرار گرفت.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha