معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با بیان این که ماه مبارک رمضان، ماهی استثنایی است که در قرآن مجید و روایات اهل بیت (ع) ، در عظمت و فضیلت آن تاکید و سفارش بسیار شده است، اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می فرمایند؛ کسی که در این ماه اخلاقش را نیکو کند، این مساله جوازی می شود برای او برای گذشتن از پل صراط در آن روزی که بسیاری از قدم ها می لغزد.
وی با اشاره به این که بخشی از حسن خلق به مساله معاشرت و ارتباطات اجتماعی ما بر می گردد، گفت: در آموزه های دینی ما یکی از موارد و مصادیق حسن خلق، ارتباط عاطفی و محبت آمیز با بخشی از اقشار جامعه از جمله ایتام است که از حیث عاطفی و مادی آسیب دیده اند.
این استاد اخلاق حوزه همچنین با تاکید بر این که یتیم علاوه بر نیازهای مادی از جهت عاطفی نیز نیاز به محبت دارد، ابراز داشت: وظیفه اسلامی و انسانی ماست که در ماه مبارک رمضان در عرصه یتیم نوازی برای جبران خلا عاطفی ایتام گام برداریم.
وی اضافه کرد: در قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) به ویژه امیرالمومنین علی (ع) به این مساله سفارش شده که باید از جهت مادی و معنوی به ایتام کمک کرد.
حجت الاسلام و المسلمین همتیان افزود: در واقع در آیات و روایات بر این نکته تاکید شده که پس از برطرف کردن نیاز مادی یتیم باید به جبران خلا عاطفی و محبتی وی نیز توجه کرد.
وی در ادامه با اشاره به سیره امام علی (ع) در یتیم نوازی و بازی با کودکان بیان داشت: سیره مولا بیانگر این نکته است که وقتی یتیم از جهت مالی مشکلش برطرف شد باید به نیاز عاطفی او نیز توجه داشت و دراین راستا است که می بینیم حضرت امیر (ع) با کودکان به ساده ترین شکل بازی می کند تا دل آن ها را شاد نماید.
معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم همچنین خاطرنشان کرد: کسانی که در جامعه قدرت و توانایی مالی خوبی دارند باید هم از جهت مالی و هم عاطفی ، دست به یتیم نوازی بزنند و از سیره اهل بیت (ع) در این باره الگو بگیرند.
انتهای پیام 8/313