به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید ظهر امروز در ادامه تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به تفسیر آیات 16 و 17 سوره مبارکه احزاب پرداختند و گفتند: مخاطب این آیات، کسانی بودند که میخواستند میدان جنگ را خالی کرده و فرار کنند؛ در حالی که با پیامبر اسلام(ص) در این باره پیمان بسته بودند.
ایشان افزودند: بر اساس این آیات، خدا میفرماید که فرار کردن از جنگ با دشمن، مشکلی را از شما حل نمیکند، چون اگر پیمانه عمر انسان تمام شده باشد، بیرون از میدان جنگ نیز از دنیا خواهد رفت که در این صورت ختم به شر میشود؛ اگر هم عمرش به دنیا باشد، اسیر چنگال دشمن میشود و زیر بار ذلت میرود. در حالی که اگر شهید شود، موجب عزت و سربلندی او در دنیا و آخرت میگردد.
این مرجع تقلید در ادامه درباره عمر انسان گفتند: عمر انسان دارای اجل حتمی و قطعی و اجل معلق و مشروط است؛ که اجل حتمی، زمان مشخصی دارد، ولی اجل مشروط، زمانی به وقوع می پیوندد که شرایط آن ایجاد شود که این شرایط به دست انسان میتواند به عقب بیفتد.
ایشان در ادامه به روایاتی از پیامبر اسلام(ص)، امام صادق و امام باقر(علیهماالسلام) درباره افزایش عمر تا سرآمد قطعی عمر، گفتند: بر اساس این روایات، حسن نیت، صله ارحام، نیکوکاری و زیارت امام حسین(ع) موجب افزایش طول عمر انسان میشود.
معظمله به خطبه 224 نهجالبلاغه درباره عدالت و بیزاری این حضرت از رشوه اشاره و بیان کردند: رفتار وسیره این امام همام الگویی را از عدالت و کنارهگیری از رشوه بیان میدارد و نشان میدهد که انسان نباید با عذر و بهانههای واهی ناعدالتی کند و خود را گرفتار عذاب الهی نماید.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی افزودند: کسانی که در پستهای حساس هستند، باید مراقب باشند و رفتار علی(ع) را الگوی خود قرار دهند.
ایشان با بیان این که عدالت علی(ع) جز در زندگی معصومین(علیهمالسلام) دیده نشده است، بیان داشتند: آنهایی که با خدا آشنا شدند، غیر از خدا در نظرشان کوچک است؛ کسی که اقیانوس را میبیند، قطره آبی در نظر او اهمیت ندارد.