حجتالاسلام والمسلمین دین پرور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با بیان این که شخصیت امیرالمومنین (ع) یک شخصیت فرازمانی و فرامکانی است، ابراز داشت: زندگی ، سیره ، اخلاق، رفتار و مهم تر از همه شیوه حکومت داری حضرت همگی برای ما بهترین و والاترین درس هاست.
وی با اشاره به این که امام علی (ع) در زمان حکومت خویش ، موفق به اجرای عدالت شد، افزود: حقیقتا زبان و بیان ما از این که بخواهد شخصیت حضرت امیر (ع) را توصیف کند ، قاصر است.
رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه با اشاره به جایگاه والای علمی حضرت علی (ع)، گفت: حدیث معروف پیامبر اکرم (ص) " انا مدینه العلم و علی بابها" نشان دهنده شخصیت علمی امیرالمومنین (ع) است و از حیث سابقه جهاد و مبارزه در رکاب پیامبر (ص) نیز بر همگان مشخص است که آن بزرگوار از اوایل جوانی همراه با رسول خدا(ص) با کفار و مشرکان جنگیده و سهم بسیار بزرگی در گسترش مرزهای اسلام داشته است.
وی به دوران حکومت ظاهری حضرت علی (ع) پس از گذشت 25 سال از ارتحال پیامبر (ص) اشاره کرد و افزود: از زمانی که امام (ع) با اصرار مردم ، حکومت را پذیرفتند، سلسله اقداماتی از سوی مخالفان ایشان بر علیه حکومت علوی صورت گرفت که از آن جمله می توان به سه جنگ جمل، صفین و نهروان اشاره کرد.
حجت الاسلام و المسلمین دین پرور خاطرنشان کرد: با وجود همه این جنگ ها و مشکلاتی که در دوران حکومت کوتاه امیرالمومنین (ع) ایجاد کردند، اما حضرت در ارایه و تثبیت الگوی حکومت عدل اسلامی ، موفق بودند و این الگو را برای تاریخ به یادگار گذاشتند.
* عدالت و رفاه اجتماعی؛ ارمغان شیوه حکومت داری علوی
وی با اشاره به این که در زمان خلیفه سوم، بیت المال مسلمین مورد سو استفاده های زیادی قرار گرفت و فقر رو به فزونی گذاشت، بیان داشت: در زمان حکومت کوتاه امام علی (ع) ، حضرت توانستند حداقل های زندگی را برای مردم فراهم کنند و با وجود مشکلات سیاسی و درگیری های متعدد، عدالت و رفاه را برای جامعه اسلامی به ارمغان آوردند.
رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه با بیان این که امام علی (ع) در راه پیاده کردن اهداف و آرمان های مقدس اسلام، موفق بودند، گفت: وقتی حضرت در همان آغاز خلافت، معاویه را عزل کردند ، عده ای به ایشان خرده گرفتند که این کار ، خلاف تدبیر است و ممکن است کارشکنی ها و مشکلاتی فراوانی از این جهت به حکومت اسلامی وارد شود؛ اما حضرت در جواب تاکید داشتند که دین من اجازه نمی دهد که حاکمیت فرد ظالمی را تایید کنم.
وی اضافه کرد: امروز ما مفتخریم که وقتی در مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل، وقتی سخن از حکومت مردمی و عادلانه به میان می آید، اذهان متوجه عهدنامه مالک اشتر و حکومت امیرالمومنین علی (ع) می شود.