به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، به گفتهی حجتالاسلام والمسلمین محمد رضایی فطریه عبارت است از سه كیلو طعام غالب هر مسلمان اعم از جو، گندم و برنج و اقلامی كه به عنوان طعام محسوب میشوند. بر اساس محاسبات صورت گرفته میزان زكات فطره برای یك نفر با محاسبهی سه كیلو گندم، ۲۵۰۰ تومان است و پرداخت این مبلغ به عنوان فطریه كفایت میكند. اما هموطنان میتوانند با توجه به برنجی كه مصرف میكنند، سه كیلو از آن یا معادل قیمت آن را به عنوان فطریه بپردازند. اما در هر صورت پرداخت حداقل ۲۵۰۰ تومان برای هر نفر كفایت میكند.
مدیر دفتر استفتائات آیتاللهالعظمی خامنهای دربارهی زمان پرداخت فطریه گفت: موعد پرداخت زكات فطره از غروب روز آخر ماه مبارك رمضان تا ظهر روز عید است و برای كسانی كه در نماز عید فطر شركت میكنند، بهتر است قبل از نماز عید این مبلغ را پرداخت و یا از مجموع اموالشان جدا كنند.
مدیر دفتر استفتائات دفتر مقام معظم رهبری دربارهی موارد تعلق زكات فطره خاطرنشان كرد: افرادی كه خودشان فقیری را میشناسند و از نیازمندی او اطمینان دارند میتوانند مبلغ فطریه را به او بپردازند. البته این افراد باید فقط طعام یا پول معادل آن را به فقیر بپردازند و چیزی غیر از طعام و پول مثل لباس و وسایل منزل پذیرفته نیست. همچنین كسانی كه از سادات نیستند نمیتوانند زكاتشان را به سادات فقیر بپردازند. بنابراین شخصی كه سید نیست، ولو همسر او سید باشد، نمیتواند زكاتش را به سید فقیر بدهد؛ چرا كه ملاك فرد پرداخت كننده است. همچنین فرد دریافت كننده اگر آقایی سید و فقیر باشد، او نمیتواند زكات فطرهی افراد غیر سید را دریافت كند.
وی همچنین از موافقت رهبر معظم انقلاب با اختصاص یكسوم سهم امام از وجوهات شرعیه برای كمك به عزیزان زلزلهزدهی آذربایجان خبر داد. بنابراین مؤمنانی كه خمس بدهكارند میتوانند در مجموع یك ششم آن را برای كمك به هموطنان زلزلهزده هزینه نمایند.