شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 290435
۲۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۰

حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفتند: در خصوص رویت هلال ماه شوال باید منتظر مشخص شدن نتیجه استهلال شویم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم‌له، ‌ظهر امروز در ادامه سلسله مباحث تفسیری خود که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) بر گزار شد، در ابتدا با اشاره به رؤیت هلال ماه شوال اظهار داشتند:‌ دراین باره، باید منتظر مشخص شدن نتیجه استهلال شویم، اگر هلال ماه رؤیت شود فردا عید و در غیر این صورت، یک روز بر روزه ماه مبارک رمضان افزوده می‌شود و پس‌فردا عید فطر خواهد بود و در آن حرفی نیست.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: مؤسسات نجومی می گویند با محاسباتی که کرده ایم امکان ندارد امروز عصر، هلال ماه نه با چشم مسلح و نه با چشم غیر مسلح در کشورهای ایران، عراق، عربستان سعودی و افغانستان رؤیت شود؛ در عین حال دلیل نمی‌شود که از استهلال مأیوس شویم، باید به سراغ استهلال رفت و منتظر نتیجه بود.

*اگر همه زکات مال را بدهند فقیری پیدا نمی‌شود

ایشان در ادامه به اهمیت زکات فطره در دستورات اسلامی اشاره کردند و گفتند:‌ از امام صادق نقل شده است که‌ اگر مردم زکات مالشان را بدهند، یک فقیر پیدا نمی‌شود. بر اساس این، اگر فقیر و گرسنه‌ای در کشور اسلامی وجود دارد،‌ بدانید غنی و ثروت‌مندی وظیفه خود را در ادای زکات انجام نداده است؛ اگر همه زکات مال را بدهند،‌ فقیر پیدا نمی‌شود.

این مرجع تقلید با تأکید بر این که زکات فطره مخصوص فقراست، افزودند:  اگر همه زکات مالشان را بدهند،‌ سبب می‌شود برخی در مسیر فرهنگی مصرف شود و مبلغان به سراسر جهان فرستاده شوند و نام اسلام و پیامبر(ص) و مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) را برسانند. بخشی نیز سبب ساخت مدارس، مراکز علمی،‌ کتابخانه‌ها، چاپ کتاب و.... می‌شود.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه به تبیین برخی احکام زکات فطره اشاره کردند و گفتند:‌ کسانی که در کارخانه‌هایی به صورت شبانه‌روزی کار می‌کنند و در همانجا غذایشان را می‌دهند، این غذا، بخشی از دست‌مزدشان است و در این  صورت زکات آن بر عهده خود فرد است..

معظم‌له اضافه کردند: کسانی که در آموزشگاه‌هایی به صورت شبانه‌روزی حضور دارند و در آنجا غذایشان را می‌خورند. آموزشگاه‌ها و مؤسسات شبانه‌روزی اگر دولتی باشد، مانند سربازی و محصلان،‌ زکات فطره ندارد ولی  اگر این آموزشگاه و مؤسسه بخش خصوصی است، زکات فطره بر عهده آموزشگاه و مؤسسه است.

این مرجع تقلید درباره کسی که پول نقد ندارد،  ولی سرمایه و اجناس زیادی دارد گفت: چنین فردی در حال حاضر پولی ندارد، باید وام بگیرد و زکات فطره را بدهد.

ایشان در پاسخ به این استفتاء مبنی بر این که چند تا زکات فطره را می‌توان به یک نفر داد؟ تصریح کردند: این میزان، به اندازه‌ای است که نیاز سالش برطرف شود. برای مثال، اگر شخصی به اندازه 500 هزار تومان کمبود برای برطرف کردن نیاز سال دارد، به همان اندازه می‌توان به او زکات فطره داد. نیاز نیست این زکات را به اشخاص مختلفی داد.

معظم‌له در پایان خاطرنشان ساختند: مقدار زکات فطره برای هر نفر به حساب گندم 2500 و به حساب برنج بین 7000 و 10000 است که باید قبل از نماز عید پرداخته شود.

 انتهای پیام//

15/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha