به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، بیشتر تونسی ها بر این باورند که مذهب تشیع در تونس از اصالت برخوردار است و یک مذهب وارداتی نیست اما انجمن موسوم به مبارزه با گسترش تشیع در این کشور، رایزنی فرهنگی ایران در تونس را به نشر تشیع در تونس متهم کرده و از دولت خاسته فورا آن را تعطیل کند! دولت تونس همچنین به خاطر فشارهای گروه های سلفی و وهابی از صدور روادید برای گروه های شیعه خودداری میکند.
احمد بن حسانه رییس این انجمن جنجالی گفته است: ما از دولت میخواهیم هرچه زودتر نسبت به بستن این مرکز فرهنگی ایرانی که به دنبال نشر تشیع در تونس است اقدامی قاطعانه انجام دهد و تمام برنامه های مشترک دولت تونس و ایران را در زمینه تبادلات فرهنگی و آموزشی متوقف سازد.
بن حسانه به این سخنان بسنده نکرده و حبیب الصید وزیر کشور تونس را تحریک کرده که به گروهی از شیعه شدگان تونسی که در گذشته خواستار شکل گیری جمعیت دوستی فرهنگی شیعه شده بودند ویزا ندهد.
بن حسانه در نامه ای که به وزیر کشور نوشته ادعا کرده که این گونه اقدامات، خطری برای استقرار و ثبات دینی کشور به شمار میرود!
به تازگی گروهی از تونسی ها از وزارت امور دینی خواسته بودند مجوز تاسیس یک جمیت فرهنگی شیعی را با هدف احیای دوستی میان ادیان و با عنوان جمعیت دوستی فرهنگی شیعی در تونس به آنها بدهد.
البته این جمعیت با وجود اینکه هویت فرهنگی داشتند به خاطر تلاش کینه توزانه برخی نتوانستند این مجوز را کسب کنند اما فعالیت خود را به شکل عادی از طریق توزیع کتب ادامه داده و از مشتاقان این امور استقبال میکنند.
این اتفاقات در وقتی صورت میگیرد که عبدالحفیظ البنانی که پس از تحقیقات عمیق به مذهب تشیع گرایش پیدا کرده میگوید: مذهب تشیع در تونس دارای اصالت است و وارداتی نیست و از قرن های اول هجری موجود بوده است.
وی میگوید: محققان بر این باورند که مذهب اثناعشری در تونس سابقه ای بیشتر از تشیع اسماعیلی دارد و ابوالضیاف معتقد است که دوست داشتن اهل بیت عادت دیرینه سایر مردم تونس میباشد.
البنانی میگوید: گرایش او به تشیع امری قدیمی است و پس از تفکر و تحقیق زیاد و یافتن پاسخ سؤالات خود به این نتیجه رسیده و حقایقی دیگر برای او روشن شده است.
وی میگوید: من اسلام واقعی و زلال را در مذهب تشیع یافتم و مذاهب دیگر فقط بیانگر درصد معینی از اسلام هستند.
عبدالحفیظ البنانی تهمت های نسبت داده شده به شیعه را باطل دانست که هدف از تمام آنها بی احترامی به این مذهب و پیروان آن میباشد و گفت: برخی از نسبت دادن تهمت های بی اساس به دیگران خسته نمیشوند.
بند اول قانون اساسی تونس هم بیان میکند که تونس یک کشور مستقل و دارای حاکمیت با زبان عربی و دین اسلام با مذهب تسنن است بدون ایجاد مزاحمت برای مذاهب دیگر. این قانون بر آزادی عقیده و عدم تفرقه میان مذاهب و ادیان تاکید میکند.
اما بر خلاف قانون، بن حسانه براین باور است که این مطلب مورد استناد بی اساس بوده و همچنان مخالف گسترش تشیع در تونس میباشد و به نظر میرسد که اصالت مذهب تشیع را در تونس قبول ندارد.
یادآور می شود چندی پیش خبرگزاری حوزه در مصاحبه اختصاصی با عبدالحفیظ البنانی به علت گرایش وی به مکتب اهل بیت علیهم السلام و تاریخچه تشیع در تونس پرداخت.