به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین زمانی عصر امروز در دیدار با پروفسور عبدالله سعید مدیر مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن استرالیا که در دفتر معاونت بینالملل حوزههای علمیه برگزار شد با اشاره به پیشرفت حوزههای علمیه بعد از انقلاب اسلامی اظهار داشت: علاوه بر پیشرفتهایی که حوزه علمیه در داخل کشور داشته در عرصه بینالملل نیز رشد گستردهای داشته بهگونهای که در حال حاضر بیش از 10هزار طلبه غیر ایرانی بیش از 100کشور جهان در حال فراگیری علوم اسلامی هستند.
وی با اشاره به اینکه در گذشته دانش علوم دینی تنها در فقه و اصول تفسیر و حدیث خلاصه میشد تصریح کرد: امروز بیش از 110 رشته و گرایش تخصصی در حوزههای علمیه و جامعة المصطفی در عرصههای مختلف علوم دینی برای علاقمندان ارائه میشود.
معاون بینالملل حوزه در ادامه گفت: ما معتقدیم معارفی که خداوند به انبیا(ع) خود اعم از اسلام، مسیحیت، یهودیت و غیره اعلام کرده تنها در عبادات فردی خلاصه نمیشود بلکه همه اینها برنامهای برای تامین سعادت بشری در تمامی ابعاد زندگی میباشد.
وی افزود: پیروان ادیان باید در کنار برداشتهای عبادی از کتابهای آسمانی خود بتوانند تعالیم الهی را در عرصههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و غیره استخراج و در زندگی خود جاری نمایند.
حجتالاسلام و المسلمین زمانی با اشاره به اینکه چه دیدگاهی به صورت گستردهتری نسبت به قرآن وجود دارد گفت: معتقدیم که هر آنچه خداوند بر پیامبر اسلام(ص) نازل کرده است دستورالعملهای نجاتبخش انسان در تمامی عرصهها میباشد.
وی با اشاره به دستور اسلام و تاکید آن بر ایجاد ارتباط و برنامه مشترک ادیان الهی خاطرنشان کرد: در نگاه قرآن هر کشور اسلامی موظف به ایجاد ارتباط دوستانه با پیروان ادیان دیگر میباشد قرآن دستور میدهد که با اینها برنامههای مشترکی همچون توسعه اخلاق، حمایت از محرومان و کمک به استقلال کشورها داشته باشند.
معاون بینالملل حوزه تصریح کرد: بر اساس این تعالیم معتقدیم که جنگهایی که میان مسلمانان با مسیحیان و غیره وجود داشته منطقی نبوده است بلکه باید میان آنها صلح ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه قرآن علاوه بر این همکاری بر مودت و مهرورزی و عدالت تاکید دارد گفت: در صدها آیه و روایات معصومین(ع) درباره شیوه تعامل امت اسلامی با دیگر امتها وجود دارد.
حجتالاسلام و المسلمین زمانی با بیان اینکه در امتهای اسلامی و دیگر پیروان ادیان الهی باید نهضت علمی و دینی ایجاد شود افزود: روحانیت ایران توانست در این عرصه موفق شود روشهای دینی را در رشتههای تخصصی مختلف ارائه نماید که از جمله آنها اقتصاد اسلامی، روانشناسی اسلامی، جامعهشناسی اسلامی، فلسفه اسلامی، نظام مدیریت از نگاه قرآن نظام تربیت از نگاه قرآن، نظام حکومت از نگاه قرآن و غیره میباشد.
وی با اشاره به فعالیت انجمنهای علمی حوزه علمیه قم تصریح کرد: تعداد زیادی انجمن علمی در حوزه علمیه فعال است که هر کدام با حضور دهها تن از اساتید و اندیشمندان و پژوهشگران مطرح در حال کارهای علمی و پژوهشی میباشد.
معاون بینالملل حوزه افزود: در مرحله نخست بزرگان و اندیشمندان ادیان الهی باید تعصبات افراطیگری را کنار بگذارد و با تکیه بر مشترکات زمینه همکاری را ایجاد نماید.
وی با بیان اینکه اگر بزرگان ادیان الهی از تعصبات دوری کنند امتها نیز از تعصبات خودداری میکنند ادامه داد: در امت اسلامی نیز اینگونه است مسلمانان معتقدند که باید با یکدیگر برادری و همکاری داشته باشیم همانگونه که ایران اسلامی با توجه به شیعه بودن تمام قد از ملت فلسطین حمایت میکند.
حجتالاسلام و المسلمین زمانی در ادامه درباره راهکارهای پیشنهادی در عرصه همکاری حوزه علمیه قم با نهادها علمی استرالیا اظهار داشت: نخستین کار تبادل استاد برای آموزش است.
وی افزود: تبادل کتب اسلامی برگزاری دورههای فشرده در قم و استرالیا، برگزاری سمینارهای مشترک علمی و تخصصی در دو کشور و برگزار سفرهای علمی متقابل با حضور شخصیتهای علمی و دینی بین دو کشور از دیگر پیشنهادها برای این همکاری میباشد.