چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 293363
۱۶ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۴

در بازدید رئیس مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن استرالیا از جامعةالمصطفی، بر تعامل و همکاری هرچه بیشتر علمی این دو مرکز تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،‌ حجت‌الاسلام رضا‌نیا، مدیر گروه حکمت و دین پژوهی ‌المصطفی در نشستی با عبدالله سعید، رئیس مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن استرالیا که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: در گروه حکمت و دین‌پژوهشی، دانشجویان در سه گروه علمی و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول تحصیل هستند که در عرصه آشنایی با عقلانیت و شهود اسلامی فعالیت می‌کردند.

حجت‌الاسلام رضانیا با بیان این‌که دانشجویان رشته کلام با عقاید اسلامی از طریق عقل و نقل آشنا می‌شوند، ابراز داشت: دانشجویان در فلسفه اسلامی باهستی عالم، خدا و انسان و در عرفان نیز با هستی از طریق مکاشفه و شهود آشنا می‌شوند‌‌.

وی با اشاره به این‌که ممکن است ادیان دیگر تعالیم اسلام را قبول نداشته باشند، گفت: در فلسفه و حکمت اسلامی چون از زبان همه فهم عقل سخن گفته می‌شود و همه ادیان با این زبان آشنایی دارند برای اثبات مدعای خود از آن استفاده می‌کنیم‌‌.

حجت‌الاسلام رضانیا به تحقیقات ارائه شده از سوی طلاب و دانشجویان مدرسه عالی حکمت و دین پژوهی اشاره کرد و ابراز داشت: جامعه‌المصطفی به امر مقام معظم رهبری چند سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تأسیس شد و و هدف آن آشنایی ملیت‌های مختلف با معارف اسلامی و علوم دینی است‌‌.

وی با اشاره به این‌که مرکز تشیع در جهان است علوم دینی و معارف اهل بیت(علیهم­السلام) در این مجموعه تدریس می‌شود، افزود: جامعةالمصطفی به طلاب اهل سنت نیز توجه دارد و آن‌ها نیز در مدرسه‌ای در گرگان مشغول تحصیل علوم دینی هستند‌‌.

حجت‌الاسلام رضا‌نیا با بیان این‌که جامعةالمصطفی فرصت تحصیل کوتاه مدت را برای دانشجویان فراهم کرده است، گفت: برخی از علاقه مندان به دین اسلام که می‌خواهند به طو کوتاه مدت و به صورت اجمالی با دین اسلام و معارف آن آشنا شوند می‌توانند به این مدارس مراجعه کرده و تحصیل کنند‌‌.

مدیر گروه حکمت و دین پژوهی المصطفی خاطرنشان کرد: بسیاری از دانش‌آموختگان جامعةالمصطفی که به کشور خود باز می‌گردند در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه به تدریس مشغول می‌شوند‌‌.

وی، دانشگاه مجازی المصطفی را از دیگر اقدامات این مجموعه برای فرصت تحصیل دانشجویان خارج از کشور دانست و اظهار داشت: دانشجویانی که امکان مسافرت به ایران را ندارند می‌توانند به صورت غیر حضوری با معارف اسلامی آشنا شوند‌‌.

حجت‌الاسلام رضا‌نیا خاطرنشان کرد: بسیاری از دروس علوم دینی به صورت نرم افزار و اینترنتی و به زبان‌های مختلف قابل دسترسی برای علاقه مندان معارف دینی و علوم اسلامی خارج از کشور است‌‌.

مدیر گروه حکمت و دین پژوهی در پایان، خواستار تعاملات بیشتر علمی میان دانشگاه ملبورن و جامعةالمصطفی العالمیه شد و گفت: امیدواریم در این مرکز شاهد حضور دانشجویان استرالیایی باشیم‌‌.

رییس مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه ملبورن نیز در این نشست تعامل بیشتر استادان ایران و استرالیا در زمینه‌های مختلف علمی را خواستار شد و ابراز کرد: همکاری‌های دو جانبه سبب می‌شود روابط فرهنگی و علمی دو کشور بیشتر شود‌‌.

15/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha