به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، امروز 20 شهریور ماه در مراسم آغاز سال تحصیلی 92- 91 مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه)، قم با اشاره به جایگاه تربیت طلاب توانمند و با اخلاص، اظهار داشت: اخلاص، مفهوم والایی است که در بیش از 20 آیه قرآن به آن پرداخته شده و داری جایگاه مهمی در روایات اسلامی است که دارای ده ها واژه مشابه دینی نیز در قرآن و حدیث می باشد.
وی افزود: اخلاص، تصفیه درون از غیرخدا و به سمت هدفی واحد رفتن است؛ درون انسان همواره در حال هجرت است و این هجرت باید در مسیر خدایی باشد.
رئیس جامعه المصطفی با بیان این که اخلاص، هجرت ها را به مسیر واحدی هدایت می کند، گفت: اگر اعمال انسان با واژه اخلاص همراه شود، میتوان گفت که اعمال به سمت هدف واحد خدایی در حال سوق دادن می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، اعتقاد و یقین درونی، بیدار بودن وجدان، مبارزه با موانع نفوذ و اثرگذاری ایمان و تمرین و ممارست علمی را از عوامل اخلاص دانسته و یادآور شد: اخلاص رمز موفقیت طلاب در امور معنوی میباشد؛ چرا که اخلاص، مقوله نیت در عمل را هدف گرفته است و آن را خالص میگرداند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به با اظهار این که اخلاص، مهم ترین دستاورد تحصیل علوم دینی است، خاطرنشان کرد: اگر طلاب در سال های ورودی خود به حوزههای علمیه خودسازی را پیشه نکنند، در آینده نیز توفیق پراختن به این امور را پیدا نخواهند کرد، بنابراین شایسته است که طلاب در سال های حضور خود در مدارس علمیه، نور و معنویت را در وجود خود نمایان کنند.
وی با بیان این که مراتب اخلاص، همان مراتب یقین است، ابراز داشت: اخلاص از دشوارترین اعمال است؛ چراکه نخست باید مرض را شناخت و در مرحله بعد درصدد درمان آن برآییم.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، مقوله ریا را در مقابل اخلاص دانسته و گفت: همانگونه که در کتب اخلاقی آمده است، پیدا کردن مرض و درمان آن بسیار سخت میباشد؛ به طوری که حتی اعمال سال های متمادی برخی از انسانها را از بین می برد.
وی، با اشاره به نشانه های ریا و نداشتن اخلاص در کارها، افزود: علاقه به اطلاع دیگران، علاقه به ستایش و سپاس دیگران، مزداندیشی، طلبیدن موقعیت اجتماعی، متفاوت بودن کمیت و کیفیت کارها در پنهان و آشکار، میزان پایداری انسان در سختی ها و مشکلات، از نشانه هایی است که ریا در عمل را می شناساند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که اگر علم به همراه اخلاق عرضه نگردد، باعث سرافکندگی جامعه میشود، تأکید کرد: فضای حوزه، فضای پاکی است که با امکانات بسیار ناچیزتر از امکانات کنونی حوزه، بسیاری از بزرگان را در خود پرورانده است؛ مسئولان، استادان، کارکنان و طلاب جامعه المصطفی باید مسئولیت خود در این نهاد حوزوی را به درستی انجام دهند تا شاهد بازخورد شگرفی باشیم.
وی، با اشاره به اهمیت برگزاری درس اخلاق در حوزه، گفت: رهبر معظم انقلاب، دیدهبانی هستند که مسائل مهم جهان اسلام و حوزه های علمیه را رصد می کنند، پس باید به رهمنودهای این ایشان عمل کنیم و به آن پایند باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با اظهار این که توجه به رهنمودهای سیاسی و اجتماعی اسلام و بصیرت افزایی دینی، در راستای گرهگشایی از مشکلات جوامع موثر است، افزود: بزرگ پنداشتن اهداف تحصیلی، محکم کردن پایه های تحصیلی و فعالیت های تبلیغی و رسانهای، مهاجرت و حضور در مناطق بومی از جمله مواردی است که باید طلاب غیرایرانی جامعه المصطفی به آن دقت داشته باشند.
گفتنی است، در پایان این مراسم، از 60 طلبه ممتاز مجتمع آموزش عالی فقه در سال تحصیلی 91-90، با اهداء لوح تقدیر تجلیل شد.