حجت الاسلام امیری در این کارگاه با اشاره به معیارهای انتخاب همسر و تشکیل یک زندگی و خانواده سالم اظهارداشت: گام نخست برای تشکیل خانواده، بررسی همه تواناییهای عقلی، اجتماعی، جنسی، جسمی و اقتصادی است.
وی به ازدواجهای اجباری که در جامعه صورت میگیرد اشاره کرد و گفت: اگر والدین، نزدیکان و دوستان برای فردی، همسری انتخاب کردند، او باید با بررسی ملاک، اقدام به پاسخ شایسته ای در این زمینه کند.
مدیر کل مشاوره حوزههای علمیه کشور همچنین با اشاره به ازدواجهای احساسی اظهار داشت: اگر این نوع ازدواج ها با عشق، علاقه، عقل و داریت باشد مطلوب است؛ اما اگر فقط با عشق و علاقه همراه باشد به یقین زندگی خوبی را به همراه نخواهد داشت.
حجت الاسلام امیری بیان داشت: تحقیق درباره انتخاب همسر از جایگاه رفیعی برخودار است که فرد بعد از انتخاب همسر باید تحقیقات میدانی انجام دهد و باید از کسانی سوال کند که از صداقت ذاتی برخوردار باشد؛ چون زمانی که فرد به پرس و جو درباره فرد مورد نظر خویش می رود با افراد مختلفی مواجه می شود که در بعضی از مواقع اشخاصی هستند که خواستار به وجود آمدن وصلت ها نیستند و با دروغ و تهمت همه چیز را به باد فنا میدهند.
وی روش و شیوه انتخاب را از دیگر عوامل مؤثر در انتخاب همسر عنوان کرد و افزود: دانستن روش های انتخاب و تشکیل خانواده سبب می شود یک جوان با دید وسیعی به این میدان مهم قدم گذارد.