به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام مرويان حسيني، روز گذشته در نخستين روز اردوي طلاب جديد الورود حوزه علميه خراسان در اردوگاه مازندران در مشهد، با اشاره به نگاه مقام معظم رهبري در مورد ويژگي هاي يك طلبه ، ابرازداشت: ايشان ، 5 فعاليت و كاركرد اصلي را براي حوزه هاي علميه بيان مي كنند كه نخستين آن، آشنايي با مسائل فكري، فرهنگي و زمانشناسي است.
وي، محل تربيت و راه شناسي، مكان تحقيق و بررسي و تأليف كتب اسلامي و توليد علم اصيل، محل تربيت مبلغان و مروجان آموزه هاي ديني و امداد و تعاون و كمك به مردم را 4 كاركرد ديگر در حوزه علميه برشمرد و درباره كاركرد امداد، گفت: حضور در امدادرساني زلزلههايی چون زلزله سال 57 در طبس، حضور در جبهه جنگ تحميلي و... از اين نمونه هاي مي باشد.
مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي با اشاره به اين كه مساجد، كانون هاي گسترش ايمان و اخلاق هستند، اظهارداشت: هيئت ها و مساجد با نقش آفريني و هدايت عمومي توسط يك روحاني، بايد در جامعه حضور فعال داشته باشند.
وي ضمن تأكيد بر اين مطلب كه عرصه هاي مختلف جامعه بايد با معارف اسلامي، همراه باشند، اين امر را از وظايف حوزويان عنوان و خاطر نشان كرد: عالمان ديني بايد محتوا را آماده كنند و كشورهاي گوناگون به ويژه جوامعي كه با بيداري اسلامي همراه شده اند را از اين نظر تغذيه نمايند.
حجت الاسلام مرويان حسيني، مدرسه علميه را به كارخانه انسان سازي با چهار ويژگي دانش ديني، تربيت اسلامي، الگوهاي اجتماعي و هدايت عمومي جامعه، تشبیه کرد و گفت: اگر اينگونه باشد، هر مدرسه علميه يك نيروگاه هسته اي مفيد و سازنده محسوب مي شود.
مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي تصريح كرد: امروز هر جايي كه يك روحاني با ويژگيهاي فوق حضور داشته باشد، اختلافها و درگيريهاي بين مردم كاهش يافته كه به عنوان مثال در يكي از روستاهاي چناران از توابع خراسان رضوي، يك روحاني طرح هجرت با حضور خود، در مدت سه ماه موجب شد تا پرونده هاي زياد شوراي حل اختلاف آن محل به صفر برسد و در نتيجه آن مكان به كتابخانه روستا تبديل شده و تابلوي شوراي حل اختلاف برداشته شد.
وي با اشاره به پيشرفت علمي كشور، به علمايي چون علامه حلي،سيد مرتضي، سيد رضي، شيخ صدوق، بحرالعلوم، بو علي سينا و ... تا علماي عصر حاضر همچون امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامي، اشاره و خاطر نشان كرد: طبق فرمايشات رهبر معظم انقلاب، اگر انسان بخواهد فاصله امروز خود تا مسير بلند بزرگان علم را طي كند، بايد خودشناسي داشته و نسبت به ظرفيت ها و نقاط قوت و ضعف خود مطلع باشد.
حجت الاسلام مرويان حسيني بر دانستن روش هايي چون چگونگي نشاط در درس و...، و نيز استفاده از ابزارهايي مانند رايانه، موبايل و ... در فضاي مختلف تأكيد كرد و گفت: طلبه بايد اندازه و ميزان و خط قرمزها را بداند.
وي ادامه داد: مطالعه، مباحثه، تحقيق، تدريس، شناخت كتابهاي كمك درسي و حواشي، استفاده از استاد مشاور درسي، از جمله اموري است كه در اين فصل بايد مورد توجه قرار گيرد.
مدير كل تبليغات اسلامي خراسان رضوي به مباحث تربيتي اشاره و خاطر نشان كرد: بايد سعي كنيم در اوايل طلبگي، با انگيزه پيشرفت و اصلاح رويه ها شخصي در اين مسير قدم برداريم.
وي فصل اجتماعي را چهارمين فصل يك طلبه در كلام رهبري عنوان كرد و گفت: طلبه خوب بايد نسبت به جامعه احساس مسئوليت داشته باشد، و با دلسوزي، خوب و بد جامعه را شناخته و با دشمنان آن آشنا باشد.
حجت الاسلام مرويان حسيني ابرازداشت: حوزه هاي علميه پشتيبان نظام اسلامي هستند و روحانيت در ساختن جامعه نقش اساسی را دارد.
29/313