به گزارش خبرگزاری حوزه، پرفسور اشتفان هامر، عصر روز گذشته در نشست «اسلام در اتریش» که در بنیاد علوم وحیانی اسراء برگزار شد، اظهارداشت: افکار و اعتقادات اسلامی به هیچ وجه با قوانین مغرب زمین در تضاد نیست و در اتریش پیروان دین اسلام از یکصد سال پیش در آزادی بیان عقیده و آموزه های خویش هستند.
معاون بخش حقوق بشر وزارت امورخارجه اتریش ادامه داد: دین اسلام یکصد سال پیش توسط دولتمردان جمهوری اتریش پذیرفته شد و این مهم در سال 1368 میلادی با مهاجرت مسلمانان بوسنی و هرزه گوین به مناطقی از اتریش رنگ و بوی تازه ای به خود گرفت به طوریکه به عنوان یکی ازادیان الهی در قوانین اتریش به رسمیت شناخته شد.
پرفسورهامرافزود: دین اسلام بعد از دین کاتولیک دومین دین رسمی کشور اتریش است که با عنوان انجمن اسلامی مسلمانان ابتدا ویژه مذهب حفی ها و سپس شامل کلیه مذاهب رسمی مسلمانان شد.
وی با اشاره به این که امروز پیروان ادیان به واسطه آزادی بیان و عقیده می توانند کلیه امور مربوط به اعتقادات و آموزه های دینی خود را برگزار کنند، خاطرنشان کرد: هیچ یک از ادیان حق تمسخر، توهین و اعتراض به افکار وعقاید پیروان دیگر ادیان را ندارد و این کار در قانون اساسی اتریش به شدت مورد اعتراض است.
استاد دانشگاه وین ادامه داد: انجمن اسلامی مسلمانان یکی از 14انجمن دینی کشور اتریش است و این گروه ها شامل گروه های متعدد دینی که کوچکترین آن مسیحیان پروستان می باشند.
پرفسور هامر تصریح کرد: گروه های دینی اتریش در ترویج وتبلیغ عقاید و آموزه های خود آزادند و تنها مساله ای که باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند، خدمت به کشور و دولت و همسو با قوانین جاری جمهوری اتریش است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاکید قوانین کشور اتریش در حمایت از اسلام و برخورد با مخالفین آن، تاکید کرد: با توجه به قوانین کشور اتریش در هیچ برهه از زمان ما توهینی نسبت به ادیان بزرگ الهی بویژه دین اسلام در این کشور نبوده ایم و به بدعت هایی که به اسم اسلام باشد مجوز قانونی و رسمیت نمی دهیم.
استاددانشگاه وین درپایان افزود: در کشور اتریش مرزهای دینی، مرزهایی شفاف، مشخص و واقعی هستند؛ به طوری که نمی توان آنها را تحریف و تجزیه کرد.
313/17