به گزارش خبرگزاری حوزه، حسین نبیلو، امروز در همایش آموزشی-توجیهی روحانیون مسئول احیای زکات سراسر کشور که در مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد با اشاره به تاریخچه تشکیل ستاد احیای زکات، گفت: از سال 1375حکم مقام معظم رهبری، ستاد احیای زکات کشور شکل گرفت که اعضای آن متشکل از 4 وزارتخانه، معاون رییس جمهور، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، کمیته امداد، رییس سازمان صدا و سیما و رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه میباشد.
وی با اشاره به آییننامه این ستاد در خصوص جمعآوری و هزینه زکات، افزود: مقام معظم رهبری در مسایل اجرایی زکات تاکید دارند زکات در هر محلی که جمعآوری شود، باید در همان محل هزینه شود.
دبیر شورای عالی زکات کشور خاطرنشان کرد: در آییننامه ستاد زکات، سهمی از زکات برای امامان جمعه برای امور فرهنگی دیده شده است که 15 درصد این سهم باید در همان محلی که زکات جمعآوری شده است مصرف شود.
وی با بیان اینکه کار اجرایی زکات تا سال 82 به سازمان برنامه و بودجه سپرده شده بود، یادآور شد: از سال 83 که کار اجرایی به ستاد احیای زکات کشور واگذار شد، بیش از دهها هزار پروژه انجام داده که اکثر آنها ساخت مسجد است که در این زمینه 5هزار 565 مسجد جدید ساخته شده است.
نبیلو ادامه داد: پروژههایی که دولت انجام نمیدهد و یا در اولویت دولت قرار ندارد و مردم به آن نیاز دارند مانند، راهسازی، آبرسانی و... ما از طریق زکات آنها را انجام میدهیم.
وی یادآور شد: دبیرخانه شورای زکات در سطح ملی، استانی، شهرستان و روستا در کمیته امداد امام خمینی(ره) مستقر است و مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید دارند و هیچ یکی از مراجع هم از این که مسئولیت جمعآوری زکات با کمیته امداد باشد، مخالف نیستند.
دبیر ستاد احیای زکات کشور تصریح کرد: هیچ سازمان و یا نهادی بدون هماهنگی با شورای زکات حق جمعآوری هیچ گونه زکاتی را ندارد و اگر هم جمعآوری کند باید آن را به حساب ستاد احیای زکات واریز نماید.
وی خاطرنشان کرد: مسئولیت هزینه زکات هم با کمیته امداد امام خمینی(ره) است که باید به تایید نمایندگان ولیفقیه در استانها برسد.
دبیر شورای عالی زکات گفت: علمای اهلسنت نیز فتوا دادهاند که زکات باید به کمیته امداد پرداخت شود و اگر کسی به سایتهای اینترنتی پرداخت کند، حرام است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از سال 75 تا 82 که متولی زکات کشور سازمان برنامه و بودجه بود 270 میلیون تومان زکات جمعآوری شد، اما از سال 82 به بعد که این امر به ستاد احیای زکات کشور واگذار شد 270 میلیارد تومان زکات جمعآوری شده است.