به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیتالله حسینیبوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در گردهمایی مبلغان و ائمه جماعات شهرستان ری با تاکید بر جایگاه رفیع تبلیغ در اسلام ابراز داشت: رسالت سنگین تبلیغ برای روحانیت شیعی یک باب سنتی و از روی عادت نمیباشد بلکه مسئله منبر، وعظ و خطابه برای مبلغ شیعه به عنوان کرسی انجام وظیفه و تکلیف دینی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه روحانی و مبلغ امروز باید شرایط و مصلحت جامعه را درک نماید افزود: درک و ارزیابی و سنجش نیازهای فرهنگی، اجتماعی و پاسخگویی به مطالبات مردم و همچنین ارائه راهکارهای عملیاتی جهت برونرفت از مشکلات از جمله وظایف مبلغان امروز جامعه ما میباشد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به فرصتهایی که در اختیار روحانیت شیعی قرار دارد تصریح کرد: یکی از وجوه تمایز روحانیت شیعی با ادیان و مذاهب دیگر این است که مبلغ شیعی جهت تبلیغ از فرصتهایی چون ماههای محرم و صفر اعیاد مذهبی و شهادت ائمه(ع) برخوردار است که باید از بستر فراهم شده در راستای احیای امر الهی، سیره اهلبیت(ع) و گرایش جوانان به دین استفاده نمایند.
وی با تاکید بر اینکه مسئله تبلیغ امری خطیر و رسالتی شگرف است اظهار داشت: مبلغین باید در عرصه تبلیغ آگاهانه عمل نمایند و نسبت به ضروریات و مشکلات جامعه آگاه باشند تا بتوانند با سعه صدر و شکیبایی همچون پدری مهربان پاسخگوی مخاطبان باشند.
آیتالله حسینیبوشهری افزود: روحانیت امروز از بالاترین درجه اعتبار و آبرو در سطح جامعه برخوردار است و باید از این شان و اعتبار در راستای تبلیغ و ترویج دین نهایت بهره را ببرند، زیرا فردای قیامت همانگونه که از یک فرد ثروتمند در خصوص صرف سرمایهاش سوال میشود از روحانی نیز در مورد چگونه صرف کردن آبرویش سوال خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اراده روحانیت در عرصه تبلیغ بالاتر از آن است که دغدغههای مالی داشته باشند افزود: روش، شیوه و مشی روحانیت در عرصه تبلیغ از گذشته تا کنون به این صورت بوده که هیچگاه مسایل مادی را در امر تبلیغ مدنظر قرار نداده و این سند افتخار روحانیت میباشد.
*آهنگ دین با فطرت مردم هماهنگ است
مدیر حوزههای علمیه در ادامه گفت: قالب مردم جامعه ما را افرادی دینپذیر تشکیل داده چرا که آهنگ دین با فطرت مردم هماهنگ است پس روحانیان باید از این فرصت در جهت بیان احکام الهی استفاده کنند از این جهت که متاسفانه بیان احکام و مسایل شرعی مرتبط با رسالههای عملیه در جامعه ما مغفول مانده است و در منابر به آن کمتر پرداخته میشود.
وی در پایان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی و آسیبشناسی فرهنگی، اجتماعی جامعه ایشان را به عنوان دیدهبان و فرهنگبان جامعه اسلامی خواند و افزود: فهرستی که مقام معظم رهبری در مواجهه با مسایل اجتماع و فرهنگی اخیرا ارائه نمودند از جامعترین سوژهها و موضوعاتی است که مبلغان باید به آن بپردازند و در خصوص آن بدون سیاهنمایی و تاریک جلوه دادن جامعه، راهکار ارائه دهند.