به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله رضا استادی، یک شنبه شب در جمع عزاداران حسینی در حسینه شهدای قم، با بیان اهمیت اهداف و آثار قیام امام حسین(ع) اظهارداشت: در 15رجب و بعد از مرگ معاویه، یزید خود را خلیفه مسلمین نامید و نامه ای را جهت بیعت گرفتن از امام حسین(ع) به همراه عده ای نزد حضرت فرستادکه حضرت نیز در پاسخ فرمودند "باید فاتحه اسلام را خواند، اگر شخصی مثل یزید بخواهد خلیفه مسلمین باشد"، از همین نقطه بود که قیام حضرت شکل گرفت.
وی افزود: امام(ع) چون دین را در خطر می دید، درنگ را جایز ندانست و با هدف مبارک ابقای اسلام، با یزید به مخالفت پرداخت و علیه او قیام کرد؛ انحرافات در جهان اسلام در زمان ایشان به حداکثر رسید و حضرت نیز هیچ راهی به جز قیام را عامل حیات مجدد اسلام نیافتند.
دبیرشورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: پس از رحلت نبی مکرم اسلام(ص)، انحرافاتی بوجود آمد که همان غصب خلافت از امیر مومنان(ع) بود؛ البته پیامبراکرم(ص) با احتمال بروز چنین انحرافاتی در آینده، حدیث ثقلین را برای مردم بازگو کردند و شرط مصون ماندن از انحرافات را تمسک به قرآن و عترت بیان کردند ولی مردم به این امر بی توجه شدند؛
وی ادامه داد: انحراف دوم در زمان عثمان و معاویه روی داد که خلافت از معنای خلافت دینی به سلطنت مبدل شد ولی بازهم به رغم این تحولات شاهد بودیم که امام علی(ع) 25سال با چنین شرایطی زندگی کردند و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نیز در زمان این خلفا از راه های مختلف غیر از حربه نظامی به مدیریت اوضاع پرداختند ولی در سال 61، شخصی فاسد و فاسق که منکر نبوت و اصول اصلی دین بود و حتی نمی توانست مثل پدرش، برخی از ظواهر را حفظ کند، خلافت را در دست گرفت؛ در این شرایط بود که امام برای نجات اسلام از نابودی کامل، دست به قیام زدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه اضافه کرد: امام حسین(ع) هدف از قیام را اصلاح امت پیامبر(ص) عنوان کردند و این اصلاح تنها اصلاح در ظواهر دینی جامعه نبود؛ زیرا در همان زمان هم یزید در مسجد اموی نماز جماعت به جای می آورد و محافل قرآن خوانی و نماز و حج، بسیارگرم بود؛ مشکل بزرگ مردم آن زمان عدم بینش و بصیرت بود که نمی توانستند و یا به تعبیر بهتر نخواستند بین امام علی(ع) و معاویه تفاوتی قائل شوند.
آیت الله استادی ابراز داشت: اسف بار است که با وجود بیش از صدهزار نفردر جریان غیر قابل انکار غدیر، پس از غصب خلافت از امام علی(ع)، تنها دوازده نفر به مخالفت با این جریان پرداختند.
وی با اشاره به این که سال 95 هجری که سال شهادت امام سجاد(ع) است و به جهت این که بسیاری از فقها در این سال رحلت کردند، را سال "فقها" نامیده اند، گفت: متاسفانه مردم و حتی فقهای آن زمان نیز نتوانستند فرق امام سجاد(ع) و فقهای دیگر را بفهمند و حضرت را در اعداد همین فقها، نامیده اند؛ مطمئنا هنوز نیز این افراد به این تشخیص و بصیرت نرسیده اند؛گرفتاری و مشکل مردم آن زمان، نماز و روزه و حج و زکات نبود، بلکه بینش و بصیرت دینی و سیاسی بود.
امام جمعه قم یادآور شد: گرفتاری در مادیات و زندگی روزمره باعث شد، مردم آن زمان فرق بین حق و باطل را تشخیص ندهند و علیه باطل قیام نکنند.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که اگر قیام حضرت، در آن سال ها جواب نداد، ولی امروز در سطح جهان آثار این قیام آشکار می شود، تصریح کرد: امروز تمام شیعیان جهان و حتی بسیاری از آزادگان و مطلعین جهان در مورد قیام عاشورا و هدف قیام حضرت، آگاهی بسیاری دارند؛ وقتی در لندن و آمریکا و کشورهای غربی دسته جات عزاداری امام حسین(ع) برپا می شود، نشان دهنده این است که جوشش و برکات قیام عاشورای حسینی در حال فراگیر شدن در سراسر جهان است.
آیت الله استادی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی به برکت همین قیام عاشورایی بود که دنیا را مات و مبهوت کرد؛ در آن زمان همه مردم با تاسی از قیام عاشورا تحت فرمان امام راحل، خط مشی خود را انتخاب کرده و در مقابل استکبار جهانی ایستادگی کردند.
وی ادامه داد: دشمنان اسلام از نماز و روزه و حج بی بصیرتی که امروزه در بسیاری از نقاط دیده می شود به خصوص در کشورهایی که سردمداران به ظاهر مسلمان و داعیه دار آن شریک جنایات در سوریه و غزه هستند، ترسی ندارد؛ زیرا این نماز و ذکر و سجود بی بصیرت، ضرری را متوجه دستگاه باطل نمی کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به این که هر جا که شیعه موفق به توسعه و بسط شده است، به برکت قیام و نام امام حسین(ع) بوده است، خاطرنشان کرد: به جرأت عنوان می کنیم که اگر در کشورهای اسلامی تازه بیدار شده، دو سال به مبلغین ما برای نشر معارف امامت و ولایت و عاشورا مهلت دهند، جمعیت بسیاری از مردم به خصوص جوانان آنان بی درنگ شیعه می شوند.
آیت الله استادی در پایان یادآور شد: برنامه های وسیعی برای جلوگیری از شنیدن صدا و پیام تشیع در جهان اجرا می شود تا جریان باطل بتواند به برنامه های خود ادامه دهد.