گفت: در اندیشه دینی، خانواده دارای جایگاه بالایی است که هیچگاه پاک و کمرنگ شدنی نیست و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین زینتی، عصر امروز در نخستین همایش تخصصی خواهران مبلغه استان قم با موضوع «آیین شوهرداری» که از سوی معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، خانواده را تنها کانون انسانساز دانست و اظهار داشت: زن و شوهر اولین بنیانگذاران این کانون مقدس هستند.
وی افزود: در اندیشه دینی، خانواده دارای جایگاه بالایی است که هیچگاه پاک و کمرنگ شدنی نیست و هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد؛ از این رو هر که به دنبال کم رنگ کردن تأثیرگذاری آن باشد، محکوم به شکست است.
این کارشناس مسائل تربیتی و خانواده، با بیان این که در اندیشه اسلامی، بعد از خانواده، روابط خانوادگی مطرح است، گفت: از نظر اسلام خانواده دارای ارکانی چون پدر، مادر و فرزندان است که آن را تشکیل داده است و در این میان ارتباط در خانواده نقش زیادی در حفظ بنیان آن دارد و همین ویژگی، خانواده را از سایر ارتباطات چون ارتباطات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... جدا میکند.
وی افزود: در خانواده زن و شوهر باید تلاش کنند که اصل ارتباط را حفظ کنند؛ ارتباط در خانواده میان پدر و فرزند، مادر و فرزند و فرزند با فرزند دیگر، وجود دارد ولی هیچ کدام از این دو ارتباط، نمیتواند به جایگاه ارتباط زن و شوهر در خانواده برسد، چرا که بنیان تمام ارتباطات در خانواده بر این ارتباط استوار است.
حجتالاسلام والمسلمین زینتی به مؤلفههای این ارتباط در خانواده اشاره کرد و گفت: جوهر ارتباطات خانوادگی زن و شوهر بر صمیمت مطلق استوار است. صمیمیت یعنی به مشارکت گذاشتن آنچه که اهمیت داده میشود، از جمله پول، وقت، آبرو، جان و... که اگر این نوع ارتباط نباشد، ارتباط، ارتباط خانوادگی نخواهد بود و جای خود را به ارتباطاتی مانند ارتباطات اقتصادی و اجتماعی میدهد.
وی دیگر مؤلفه در ارتباط خانواده میان زن و شوهر را گذشت مطلق معرفی کرد و افزود: گذشت به این معنی است که اگر زن و شوهر در یکدیگر نقصی میبینند، به زبان هم نیاورند، چراکه همه ما دارای نقایصی هستیم.
این مشاور امور خانواده با بیان این که چنین اصولی در هیچ ارتباطی غیر از خانواده تعریف نمیشود، گفت: اگر این دو در خانوادهای از میان برود، دیگر ارتباطی به عنوان ارتباط خانواده وجود نخواهد داشت.
سخنران این همایش، به سومین مؤلفه در ارتباط خانوادگی زن و شوهر اشاره کرد و بیان داشت: پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) بیان میدارند که من بهترین شمایم، چون در خانوادهام بهترین هستم؛ بنابر این سخن ارزشمند، اگر میخواهیم جزو بهترینها باشیم، باید برای خانواده خود، بهترین باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین زینتی در ادامه به الزامات این سه مؤلفه اشاره کرد و گفت: الزامات وجود این سه مؤلفه اصلی این است که هیچگاه در میان زن و شوهر مقایسه وجود نداشته باشد و در اتفاقات خانوادگی که به وجود میآید، به دنبال مقصر نباشیم،چرا که داشتن این دو روحیه، صمیمیت و گذشت را از میان بر میدارد.
وی همچنین افزود: از جمله مسائلی که میتواند موجب تقویت روحیه صمیمیت و از خودگذشتگی در میان زن و شوهر شود، مشارکت در کارهای شخصی یکدیگر و کمک کردن به امور محوله و نگفتن رنجش خاطرها در مسائل زندگی به یکدیگر است.
خاطرنشان میشود در ادامه این همایش،نشست پرسش و پاسخ با حضور کارشناسان امور تربیتی و خانواده و بانوان مبلغه برگزار شد.
313/ 15