جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

مدیر مرکز مطالعات فرهنگی -اجتماعی با تاکید بر لزوم پالایش و ارايه مدل مناسب اسلامی سازي علوم انساني از سوی حوزه و دانشگاه، تولید علم دینی و را دستاوردهای مهم وحدت این دو نهاد عنوان کرد.

حجت الاسلام و المسلمین پورياني در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه  با بیان این که بدون شک از جمله خروجی های و دستاوردهای وحدت حقیقی حوزه و دانشگاه، ناظر به مساله اسلامی سازی بومی سازی علوم انسانی در کشور است، ابراز داشت: در واقع در این خصوص آن چه از نخبگان حوزوي و دانشگاهي  انتظار می رود این است که بتوانند شاخصه ها و مؤلفه هاي اصلي اسلامی سازی و بومي‌سازي را در بدنه نظام آموزشي خود احيا كنند.

مدير مركز مطالعات فرهنگي اجتماعي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه با تاکید بر لزوم ارايه الگو و مدل مناسب در راستاي بومي سازي علوم انساني از سوی حوزه و دانشگاه، خاطرنشان کرد: یکی  از آسیب های جدی که علوم انسانی ما را تهدید می کند، ناظر به تاثیراتی است که از علوم انسانی سکولار غرب که ناشی از تفکرات اومانیستی می باشد، گرفته شده است.

 

* لزوم پالایش علوم انسانی

وی ادامه داد:  از این منظر ، نخبگان و اندیشمندان حوزوی باید ضمن پالایش علوم انسانی کشور از این گونه آسیب ها و آفات، مختصات و مؤلفه های اصلي اسلامی سازی بومي‌سازي علوم انسانی را در بدنه نظام آموزشي حوزوي و دانشگاهي از طريق برگزاري كرسي‌هاي آزادانديشي كه از جمله مطالبات مقام معظم رهبري است، احيا و طراحي كنند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به لزوم توجه به توليد علم ديني در جامعه، گفت: یکی دیگر از برکات و دستاوردهای وحدت حوزه و دانشگاه، تلاش هدفمند در راستای تولید علم دینی است.

وی همچنین با تاکید بر این که در همین راستا باید مفاهيم دینی و قرآني را در امر اسلامی سازی و  بومي‌سازي علوم انساني به كار گيريم، افزود: ما مي‌توانيم آيات، روايات و انديشه‌هاي متفكران در زمينه‌هاي اقتصادي، روان‌شناسي، علوم تربيتي و جامعه‌شناسي را استخراج كنيم و با آموزش در سطوح مختلف جامعه، افراد را به اين باور برسانيم.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha