چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

در برخی فیلم‌ها در حوزه رفتارهای خانوادگی، مشاهده می شود که اکثر افراد با هم کینه دارند و فرزند و والدین با یکدیگر مشاجره می‌‌کنند؛ این مسئله از نظر سبک زندگی اسلامی بدترین رفتار است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین کرمی، رییس دانشگاه پیام نور استان قم، شب گذشته در نشست تخصصی اعضای جامعه اسلامی ناصحین استان قم که از سوی معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه برگزار شد درباره سبک زندگی اسلامی و امر به معروف و نهی از منکر به ایراد سخن پرداخت.

وی،  سبک زندگی اسلامی را دغدغه علما و بزرگان از صدر اسلام تا امروز معرفی کرد و گفت: سبک زندگی اسلامی همواره از سوی علما و بزرگان مطرح می‌شد و تاکید مقام معظم رهبری بر آن  و پرسش‌‌هایی که در استان خراسان شمالی مطرح کردند در این راستا است.

این کارشناس حوزوی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر با توجه به اینکه با اجتماع مردم ارتباط مستقیم دارد از این رو وجود سبک اسلامی در اجرای این امر الهی اهمیت دوچندانی می‌یابد.

وی با اشاره به سئوالاتی که پیش روی ناصحین و فعالان عرصه امر به معروف و نهی از منکر است، گفت: این که چه کسی امر به معروف و نهی از منکر انجام می‌دهد؟ چه می‌‌گوید؟ به چه کسی می‌گوید؟ این کار را در کجا انجام می‌دهد؟ چگونه ارتباط برقرار می‌کند؟ با چه تاثیری سخن می‌گوید؟ از جمله سئوالاتی است که پیش روی فعالان امر به معروف و نهی از منکر قرار دارد .

حجت الاسلام والمسلمین کرمی در ادامه درباره سبک اسلامی در امر به معروف و نهی از منکر، گفت: منظور از سبک، روش، مهارت، قاعده و قانون است که بر اساس آموزه‌های اسلامی، سبک اسلامی با سبک غیراسلامی تفاوت‌‌های اساسی دارد و در صورتی که روش اسلامی در میان ناصحین وجود داشته باشد، می‌توان شاهد نتایج مثبتی بود.

وی درباره تاکید اسلام بر داشتن تواضع در امر به معروف و نهی از منکر، اظهار داشت: زمانی که فرد تواضع داشته باشد، می‌تواند با امر به معروف و نهی از منکر اعتقادات شخص را اصلاح نماید.

رییس دانشگاه پیام نور با تاکید بر این که شیوه نصیحت، اهمیت زیادی در تاثیرگذاری آن دارد، ادامه داد: هرگونه تندی در امر به معروف و نهی از منکر اثر منفی دارد؛  ناصح با تواضع می‌تواند به مخاطب نزدیک‌تر شود.

این کارشناس حوزوی اضافه کرد: تبسم، شوخی باحجب، بخشش، خوش‌کلامی و شادابی، انعطاف‌پذیری، داشتن رفتاری که دوست داشته باشیم با ما آن گونه رفتار کنند، خوبی کردن، استفاده از کلام زیبا، تعاون و صبر از مسائلی است که در ارتباطات با افراد، می بایست رعایت شود.

وی در پایان با اشاره به پخش برخی فیلم‌ها در کمرنگ کردن سبک اسلامی ارتباطات، گفت: در برخی فیلم‌ها، در حوزه رفتارهای خانوادگی اکثراً افراد با هم کینه دارند و فرزند و والدین با هم مشاجره می‌‌کنند، هر چند هدف آنها بد نشان دادن چنین  رفتارهای باشد ولی از نظر سبک زندگی اسلامی این بدترین رفتار است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha