به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین مجتبی مصباح یزدی، پیش از ظهر امروز در این نشست با ارایه موضوع پژوهش تخصصی خود در زمینه رفتارشناسی اعمال، اظهارداشت: در اسلام، به مساله نیت، اهمیت بسیار زیادی داده شده و غایت اعمال را با نیت آن مرتبط می دانند.
وی افزود: نیت، انگیره مرجح است و تحت تاثیر اندیشه های مزاحم قرار نمی گیرد؛ چون نیت از سنخ میل است و امری جهت دار و و منسوب به دانش وبینش است.
در ادامه این نشست، دکتر محمد لگن هاوزن، استاد موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به ویژگی های تفکر اسلامی در زمینه اخلاقی و تربیتی گفت: اسلام جامع ترین نگاه را به مقوله اخلاق دارد و وجوه و مراتب کمالات اخلاقی را در خود جای داده است.
وی افزود: هیچ کدام از مکاتب فکری و نظری دیگر همچون اسلام، به وجوه مختلف و ابعاد گوناگون اخلاق نظر نداشته و بیشتر بحث هایشان در حوزه اخلاق تخصصی و حرفه ای و نظری خلاصه می شود.
حجت الاسلام والمسلمین شمالی، از اساتید حوزه و دانشگاه نیز در ادامه این نشست در سخنانی، با اشاره به نگاه تفکر اسلامی از منظر اخلاقی، گفت: نگاه اسلام به اخلاق در دو حوزه فردی و اجتماعی و همچنین اختلاط وجوه اخلاق باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی، نگاه اخلاقی اسلام را متعالی ترین نگاه به اخلاق در میان تمام مکاتب فکری و نظری دانست و افزود: اسلام به اخلاق در حوزه های اجتماعی و سیاسی و فردی و نظری و... توجه دارد و برای هر کدام از این ها نیز پیوندهایی برقرار کرده است.
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی واعظ جوادی رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا، در سخنانی به ذکر جایگاه و اهمیت اخلاق از منظر دین و فلسفه پرداخت و بر لزوم پیگیری این وجوه در شکل گیری نظام جامع اخلاقی تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقا تهرانی نیز در سخنانی به بیان ریشه های اختلاط بنیان های فکری اخلاقی در اسلام اشاره کرد و گفت: از بزرگترین عالمانی که در این عرصه قلم زده اند می توان به میرزا حیدر آملی اشاره کرد که ایشان در این زمینه به اختلاط وجوه اخلاقی در اسلام اشاره کرده است.
وی یادآور شد: یکی از مشکلات آموزشی در این حوزه، ورود تفکرات وارداتی غرب به ویژه در زمینه تخصص گرایی است که متاسفانه بسیاری از ما را به خود مبتلا کرده است؛ زیرا عده ای می پندارند چون در اخلاق متخصص شدند نباید در حوزه های دیگر کار کنند و یا این که در سیاست دانشمند شدند، نباید دیگر به دنبال اخلاق بروند که این عوامل از آفت های اصلی است که جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد.