به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه،از مشهد حجتالاسلام والمسلمين محمدباقر فرزانه در جلسهاي از سلسله جلسات علمي- اخلاقي مدارس برادران حوزه علميه خراسان گفت ذهنيتي كه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم)ازاسلام در ميان مسلمانان ايجاد كرد، اسلام ناب، خالص و عملي بود.
امام جمعه موقت مشهد با اشاره به اين كه بعد از رحلت پيامبر گرامي اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم)، اسلام شناسان واقعي كنارگذاشته شدند، افزود: نتيجه آن فاصله گرفتن فرهنگ ناب از ذهنها شد.
وي با بيان اين كه اميرالمؤمنين (عليه السلام) در مدت كوتاه حكومت خود با سه جنگ روبرو شد و امكان ارائه و تبيين اسلام ناب را براي همگان نداشت، يادآور شد: قدرتها زمانی در برابر اسلام ناب ايستادند و تنها در مدتي كوتاه در زمان اختلاف بني اميه و بني عباس، اين فرصت براي امام باقر و امام صادق (عليهما السلام) ايجاد شد.
حجت الاسلام و المسلمين فرزانه با اشاره به اين كه حوزههاي علميه علما و روحانيون نيز در دوران غيبت، براي حفظ اسلام ناب تلاش كردند. افزود: با توجه به اين سير تاريخي امروزه وظيفه حوزويان به منظور استخراج، استنباط و كاربردي كردن آموزههاي ديني بسيار سنگين تر است.
رييس دانشگاه علوم اسلامي رضوي با تصريح اين مطلب كه نبوغ امام خميني (ره) با بهرهگيري از دستاوردهاي ائمه اطهار (عليهم السلام) و تلاشهاي علما موجب ارائه معارفي از اسلام ناب شد، گفت: امام راحل (ره) ذهنيت جامعه اسلامي را به سوي اسلام ناب و خالص پيش برد.
وي با بيان اين كه اين ذهنيت به جرياني فكري با عنوان خط امام ايجاد شد، ابرازداشت: اين جريان با ورود به زندگي عملي مردم، به حركت و نهضتي در 15 خرداد تبديل شد وسرانجام در 22 بهمن 1357 ه.ش به پيروزي رسيد.
عضو شوراي برنامهريزي مديريت حوزه علميه خراسان با اشاره به سختيهايي كه انقلابيون در مسير انقلاب تحمل نمودهاند، ابرازداشت: با وجود آن همه اقدامات خشونت آميز و شكنجهها، انصافاً، پيروزي اين انقلاب معجزه بود.
وي با تأكيد بر اهتمام طلاب علوم ديني نسبت به وظيفه سنگيني كه بر دوش دارند، به هشت ویژگی اسلام اشاره کرد و اظهارداشت: عدالت خواهي و ضديت با تبعيض و ظلم ستيزي ازجمله این ويژگيها ست و ائمه اطهار (عليهم السلام) هميشه در مقابل ظلم ایستادگی کرد ه اند.
امام جمعه موقت مشهد اسلام متكي به عقل و معنويت را از ديگر ويژگيها دانست و اظهارداشت: پيامبر گرامي اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) در حديث «العقل اصل ديني و العلم سلاح و الصبر داعي و الصلوة قرة عيني و الذكر ثمرة عيني و الذكر ثمرة فؤادي و الحب رأس مالي ...»، خلاصه سنت عنوان كردهاست.
وي با اشاره به اين كه اسلام بر معنويت، عقل و عدالت متكي است، ابرازداشت: اسلام با معنويت همراه است ولي خرافات كه ضد عقل است در اسلام جايي ندارد.
حجت الاسلام و المسلمين فرزانه ضديت با تحجر را از ديگر ويژگيهاي اسلام ناب برشمرد و با بيان اين كه اين گونه اسلامي مدافع حقوق پابرهنگان و رنج ديدگان و طرفدار محرومان ميباشد، گفت: نبايد رابطه و ارتباط طلبه با محرومان قطع شود.
وي بر مجاهدت در راه خدا تأكيد و خاطر نشان كرد: بايد روحيه مجاهدت را حفظ نمود و هميشه آماده بود تا در صورت نياز در صحنههاي مختلف مبارزه، سياست، فرهنگ، اقتصاد و ... حضور يابيم.
رييس دانشگاه علوم اسلامي رضوي با بيان اين كه اسلام با اشرافيگري همسازي ندارد، ورود به آنرا داخل شدن به باتلاق عنوان نمود و افزود: یک روحاني در هر مقامی كه باشدباید از تجمل گرایی پرهیز کند، زيرا ساده زيستي و زندگي كم خرج، از خصوصيات یک مسلمان است.
عضو شوراي برنامهريزي مديريت حوزه علميه خراسان، اسلام ضد اسلام رنگ باخته در مقابل مكاتب بيگانه و التقاطي را از ديگر ويژگيهاي اسلام ناب عنوان کرد.
وي با اشاره به اين كه هر كجا انقلاب اسلامي و فرهنگ ديني ارائه شود، مورد پذيرش خواهد بود، مطالعه كتابهايي مانند «گنجينه خاطرات شهيد از شهيد مطهري»، «نورالدين؛ پسر ايران» و «دا» را به طلاب توصیه نمود .
گفتني است؛ اين جلسه از سلسله جلسات علمي- اخلاقي به مناسبت دهه مباركه فجر انقلاب به همت دفتر فرهنگي تربيتي حوزه علميه خراسان با حضور مدارس علميه سليمانيه، موسي بن جعفر، موسوينژاد و جعفريه در مدرسه علميه امام حسين (عليه السلام) مشهد برگزار شد.