به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب "فرهنگ تولید از منظر نهجالبلاغه" با استعانت از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" به همت جمعی از محققان بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه قم، در چهار فصل تدوین و گردآوری شد.
در فصل اول این کتاب که انگیزههای تولید نام دارد به موضوعاتی چون جلب رضایت خداوند، انجام عمل صالح، خودکفایی و عدم وابستگی، توجه به نیاز جامعه و خدمت به خلق، نگاهی ویژه به اولویتها و اقدامات زیر بنایی و بهره وری بهینه از ظرفیت تولید پرداخته است.
پاک بودن سرمایه و عوامل تولید، نظم در کار و تولید، توجه و کیفیت تولید، برنامهریزی و تدبیر صحیح در تولید، کاردانی و مهارت شغلی و کار آفرینی، فصل دوم این کتاب را تشکیل میدهند.
فصل سوم نیز به بررسی عوامل موثر در تولید احسن میپردازد و شامل عناوینی چون دعا و درخواست از رحمت الهی، شکر نعمتهای خداوند، رعایت قوانین شرعی و ادای حقوق مالی، دانش و تجربه، همت بلند و اراده قوی، کار و تلاش و... است.
وظایف حکومت اسلامی در بخش تولید عنوان فصل پایانی این کتاب است که به موضوعاتی چون حمایت از عمران، آبادی و کارهای تولیدی، توجه ویژه به کار و کارگری، مبارزه با فساد و سوء استفادههای مالی حمایت نظام مالیاتی از تولید و نظارت و بازرسی میپردازد.
بر اساس اعلام روابط عمومی بنیاد نهج البلاغه، تاکنون حدود 200 عنوان کتاب پیرامون نهجالبلاغه از سوی این بنیاد منتشر شده است.