به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ملکی، در نشستی با مدیر رادیو معارف با ذکر این مطلب که جهات مورد بحث ستاد همکاری های حوزه و آموزش وپرورش و رادیو معارف از گستردگی عمده ای برخوردار است، گفت: بنده اعتقاد دارم در زمینه فعالیت در حوزه آموزش و پرورش باید شفاف عمل کرد؛ رسانه می تواند با نشان دادن نقاط ضعف و قوت، مشکلات و چالش های مدیریتی را برطرف کرده و خلاها را پر کند.
وی با اشاره به این که ورود صداوسیما در مسایل تربیتی و اجتماعی، نعمتی است که باید قدردان آن بود، ادامه داد: از سوی مقام معظم رهبری، دو دستگاه مهم در بحث فرهنگ سازی مطرح شدند که یکی آموزش پرورش و دیگری صداوسیما است؛ امام راحل صداو سیما را دانشگاه قلمداد می کردند و رهبری نیز در این مسیر بیانات ارزشمند و راهگشایی داشته اند.
حجت الاسلام و المسلمین ملکی خاطرنشان کرد: اگر روزی بتوانیم نهادها را در مسیری هماهنگ قرار دهیم که بتوانند در یک هم افزایی در چارچوب هدف مشخص حرکت کنند به بسیاری از اهداف خود نایل می آییم.
وی با تاکید بر این که همه ظرفیت ها باید در یک مسیر به کار گرفته شود، ابراز داشت: تربیت نیروی متخصص که همان معلمان هستند و همچنین محتوای علمی دقیق و دینی در آموزش و پرورش ازمولفه های اصلی در تحول آموزش و پرورش به شما می روند؛ حوزه و آموزش و پرورش باید بتوانند این تحول را ایجاد کنند؛ این تحول باید در نیروی انسانی شکل بگیرد؛ مقام معظم رهبری نیز در این زمینه فرمودند که نیروی انسانی توانا ضعف محتوا را اصلاح می کند و نیروی انسانی ناتوان محتوای مناسب را نیز از بین می برد.
دبیرستاد همکاری های آموزش و پرورش و حوزه های علمیه افزود: دستگاه آموزش و پرورش بسیار وسیع است و قطعا در این زمینه توان آموزش همه نیروها را به شکل متمرکز ندارد و اینجاست که نقش رسانه هایی مثل صداوسیما و رسانه های بروز و ظهور بیشتری پیدا می کند؛ در برخی از آموزش ها عقل و در برخی آموزش ها باید قلب مخاطب را تحت تاثیر قرار داد و در این حوزه باید به برنامه سازی مناسب توجه کرد.
وی خاطرنشان کرد: مخاطبان ما یا حوزویان و یا فرهنگیان هستند، که مسلما رادیو معارف نیز رسانه این دو نهاد است و از میان این قشر نیز جمعیت بسیاری مخاطب این رادیو هستند و در این زمینه رادیو معارف می تواند اثر بخشی بهتری در حوزه آموزشی و فرهنگی ایفا کند.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی عنوان کرد: در اوایل سال 90 قرار شد در جهت عمل به فرامین مقام معظم رهبری در سال 89 به قم در جمع نخبگان قم که تکلیف فرمودند حوزویان باید در عرصه عظیم آموزش و پرورش وارد شوند، دو کارگروه متشکل از معاونان حوزه و آموزش و پرورش و ستاد همکاری ها با رویکردی متفاوت با گذشته، وارد کار شدند و در زمان مدیریت جدید، به دنبال نهاد سازی و نهادینه سازی در این رابطه بوده ایم و این ارتباط با یک شبکه رسانه ای دینی در این زمینه است.
وی با اشاره به ظرفیت های رادیو معارف، ادامه داد: ظرفیت بسیار مناسبی برای همکاری دو جانبه وجود دارد و نباید به هیچ عنوان از این ظرفیت غافل شویم؛ آرمان های امام، شهدا و رهبری در این مجموعه مد نظر است و باید خودمان را مدیون اخلاص ها و مجاهدت ها بدانیم و از این ظرفیتی که به برکت این اخلاص ها برپا شده است بهره کافی را ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی خاطرنشان کرد: جایگاه ستاد نسبت به گذشته قوی تر شده است و از جایگاه صرفا پیشنهاد دهنده ارتقا یافته است و امروز به دنبال نهاد سازی از طریق شورای انقلاب فرهنگی است؛ شناسایی نهادهایی چون رادیو معارف با حضور استادان و فرهیختگانی که در این رادیو فعال بوده اند بسیار مهم است؛ خوشبختانه مخاطبان این رادیو نیز در میان اقشار مختلف مردم بسیار بیشتر از قبل شده اند و این ظرفیت گسترده تر از قبل خواهد بود.
وی با اشاره به این که ارتباط با رسانه های گروهی بسیار مهم است، ابراز داشت: کارگروه اشاعه و فرهنگ سازی از جمله کارگروه های این ستاد است زیرا ورود فرهنگ اسلامی در بدنه آموزش وپرورش از اهمیت بسیار زیادی دارد.
این فعال فرهنگی عنوان کرد: 163 سال پیش سبک آموزش و پرورش جدید در ایران با هفت معلم اطریشی شکل گرفت و از آنجا بود که طبیعت، جای خدا در آموزش ها گرفت؛ حضور خدا در آموزش باید لحاظ شود؛ نه این که در آن درس آن معلم خدا را قبول ندارد، بلکه در فلسفه اومانیسم پذیرفته است که خدا انسان را آفرید ولی محور عالم هستی انسان است؛ علم برای توانستن است نه برای دانستن؛ وقتی چنین ایده ای نهادینه شود خروجی این بحث مباحث اومانیستی خواهد بود.
وی افزود: رهبر انقلاب در سال 86 فرمودند که آموزش وپرورش کنونی ساخته فلسفه دینی ما نیست و هنوز هم در این زمینه مشکل داریم؛ در همین راستا سند تحول آموزش و پرورش تدوین شده است و رهبر انقلاب هم فرمودند که سند تحول چون نسخه ای است که پزشک برای بیمار می نویسد و برای بند بند این سند باید برنامه نوشت و اجرا کرد؛ در این زمینه باید نقشه راه ترسیم شود و قطعا در این زمینه، اشاعه و فرهنگ سازی بسیار مهم است.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی یادآور شد: حوزویان باید از معادن غنی دین، فرآورده تولید کرده و به جامعه هدف خود عرضه کنند.