یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به این که مجلس باید تیزبینانه مسائل را رصد کند، تاکید کرد: قوانین باید بر اساس مبانی اسلامی تصویب شود تا تکمیل کننده پازل‌های سیستم اسلامی باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سید هاشم حسینی‌بوشهری، عصر امروز در دیدار رییس و معاونین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، کار مجلس را بسیار سترگ و سنگین برشمرد و اظهار داشت: انتظاراتی که مراجع معظم تقلید، حوزویان و متدینین از مجلس دارند، نگاه دینی  به قوانین مصوب است.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: اگر قوانین از منظر دینی به تصویب برسند، آثار خود را در دورترین نقاط کشور و بخش‌‌های اداری به جای خواهد گذاشت.

عضو خبرگان رهبری به انتظار مردم از مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: انتظار مردم از مجلس و نمایندگان این است که مشکلات و مسائل آنها را انتقال دهند.

آیت‌الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: از مجلس شورای اسلامی به عنوان قوه مقننه انتظار می رود که قوانینی را برای نظام‌بخشی به امور بر اساس دین و پایه‌های اعتقادی تصویب کند تا  الگویی برای سایر جوامعی که دل در گرو دین دارند، باشد .

معاون جامعه و روحانیت مدرسین حوزه، با تاکید بر لزوم تربیت دینی جامعه، ابراز داشت: گاهی احساس می‌شود روند افزایش ناهنجاری در جامعه نگران کننده است؛ باید این مسئله علت‌یابی شود؛ مرکز پژوهش‌های مجلس می تواند در این زمینه نقش خوبی را ایفا کند.

آیت‌الله حسینی بوشهری یادآور شد: یک بعد فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس بحث آسیب‌شناسی است؛ باید مسائل مختلف از جمله فرهنگی را آسیب‌شناسی کند و نتایج آن را در اختیار حوزه علمیه، نهادهای فرهنگی و همچنین مجلس قرار دهد تا قوانین متناسب با آن تدوین شود.

امام جمعه قم، مسائل اقتصادی را از دیگر نیازهای جامعه برشمرد و افزود: امروز که بودجه تقدیم مجلس شده، انتظار آن است، روند تصویب بودجه به گونه‌ای باشد که مقوله تورم،‌ نقدینگی، مشکلات اشتغال و ... مورد مطالعه و ریشه‌یابی قرار بگیرد.

عضو خبرگان رهبری با بیان این که البته گاهی در بروز این مشکلات مسائل سیاسی حاکم بر دنیا و برخی مسائل داخلی دخیل است، اظهار داشت: مرکز پژوهش‌های مجلس باید با دوراندیشی این مشکلات را بررسی و آسیب‌شناسی کند.

وی با اشاره به این که مجلس باید تیزبینانه مسائل را رصد کند، تاکید کرد: قوانین باید بر اساس مبانی اسلامی تصویب شود تا  تکمیل کننده پازل‌های سیستم اسلامی باشد.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به راه اندازی مرکز تحقیقات مجلس در قم و همکاری حوزه با مجلس، اظهارداشت: حوزه علمیه امروز با گذشته متفاوت است؛ امروز حوزویان با تحصیلات دانشگاهی و عرصه‌های اقتصادی، روانشناسی و. . . آشنا هستند و حوزه در این عرصه‌ها فضلای صاحب نامی دارد که نظرات کاربردی آنها به درد نظام جمهوری اسلامی ایران می خورد.

استفاده از ظرفیت حوزه در اولویت است

در ابتدای این دیدار، دکتر کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با ارایه گزارشی از فعالیت‌های این مرکز، گفت: این مرکز 17 سال پیش  در راستای کمک در امر قانونگذاری به مجلس شورای اسلامی شکل گرفت.

وی افزود: این نهاد از بالندگی برخوردار است و جایگاه خود را در میان نمایندگان مجلس؛ با حضور نیروهای توانمند و چهره‌های علمی حوزه و دانشگاه پیدا کرده است.

جلالی، رصد مسائل سیاسی، فرهنگی اقتصادی اجتماعی پاسخ به سئوالات و مطالبات نمایندگان مجلس را از وظایف مرکز پژوهش‌های اسلامی برشمرد و گفت: استفاده از ظرفیت حوزه علمیه قم و پژوهشگران حوزوی در اولویت فعالیت های ما قرار دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha