حجت الاسلام جعفر سماوات در گفتگو با خبرنگار حوزه در تهران ضمن اعلام این خبر گفت: تدوین این دانشنامه در راستای حفظ و صیانت از میراث ارزشمند حوزه های علمیه به خصوص حوزه تهران و معرفی دانشمندان و فقیهان عصر حاضر حوزه علمیه صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینکه جمع آوری فهرست ،زندگینامه و آثار علمای دینی، به صورت مستمر در قرون و اعصار گذشته و میان علمای امامیه مرسوم بوده ابراز داشت: تعمق در زندگی و آثار پیشینیان از فقیهان و دانشمندان دینی شیعه خط بطلانی بر شبهاتی که از سوی برخی مغرضین مطرح می شود می باشد.زیرا دیده می شود بعضی از مغرضین و معاندین، از طریق خدشه در پیشینه علمای شیعه و فعالیت های علمی آن ها، شیعه را مذهبی نوپا و برگرفته از اندیشه افرادی خاص و غیر معصوم معرفی می کنند.
معاون پژوهش حوزه علمیه تهران با بیان اینکه از جمله موانع و سختی های اینگونه فعالیت ها، کمبود شدید منابع مکتوب و قابل اعتماد است، افزود: روش مرسوم در سیره نویسی معاصرین، اینگونه است که تا حد ممکن از اطلاعات مفید(میدانی) و در دسترس خود شخص استفاده می شود. از این رو ضمن برقراری تعامل با مدیران مدارس علمیه، طی فراخوانی در راستای ارائه مدارک حائز اهمیت از کلیه اساتید و علمای بلاد جهت همکاری دعوت شده است.
وی اطلاعات شناسنامه ای ،دانسته های مربوط به پدر, جد و اجداد درصورتی که اهل علم بوده یا برجستگی خاصی داشته اند؛ دوران تربیت و تحصیل, استادان, شاگردان برجسته, محل تحصیل و نام رشته های تحصیلی.مدارک دریافتی مانند اجازه اجتهاد, روایت, حسبیه, دکترا و... سوابق تبلیغی, پژوهشی,تدریس در حوزه و دانشگاه سابقه فعالیتها و مناصب سیاسی, اجتماعی ،خدمات اجتماعی ،آثار قلمی خطی و چاپی (اعم از کتاب, رساله, مقاله)، تعداد فرزندان دختر و پسر( درصورتی که فرزندان دانش آموخته حوزوی هستند)و یک قطعه عکس را از مهم ترین اطلاعات قابل ذکر در ذیل عنوان هر مدخل عنوان کرد.
حجت الاسلام سماوات در پایان یادآور شد: از آنجا که اطلاعات یاد شده در سیستم اسناد اداری، دارای طبقه بندی حفاظتی هستند، از علما و فضلا خواست، جز به صورت حضوری و یا از طریق صندوق پستی معاونت پژوهش استان 198-17385 از تحویل اسناد خودداری نمایند.
لازم به ذکر است علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن های 912-77488900 داخلی 405 تماس حاصل نمایند.