شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مسئول سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر گفت:سینما صرف‌نظر از اینکه در چه فرهنگی تولد یافته و الان بیشترین مصرف آن در چه حوزه‌ای است با دین تناسب بسیاری دارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین علیرضا پناهیان در دومین نشست تخصصی جشنواره همایش روحانی در قاب سینما، طی سخنانی با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم‌(ص) که فرمودند:«مردم را به غیر از زبان خودتان به دین دعوت کنید» اظهار داشت: در این روایت منظور از زبان، زبانی غیر رفتاری است لذا سینمایی که ماهیت اصلی آن نمایش رفتارهاست و دینی که اساسا باید در رفتار منتقل شود با هم تناسب و هم‌خوانی دارند.

این خطیب و کارشناس امور دینی، انتقال دین و مفاهیم معنوی آن از طریق رفتار را بسیار آسان‌تر از انتقال مفاهیم توصیف کرد و افزود: سینما برای روحانی به عنوان یکی از اقشار جامعه که به دین پرداخته و علم دینی دارد به ابزاری مناسب برای تسهیل ارتباط با جامعه است و به نظر می رسد روحانیت برای رشد خود در عرصه تبلیغ  نیاز به سینما دارد.

*از نگاه عوامانه و سطحی به دین در عرصه سینما پرهیز شود

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین پناهیان تصریح کرد : اگر کسی در حوزه سینما وارد مفاهیم عمیق دینی شد با قضاوت‌ها و تحلیل‌های سطحی و عمقی مواجه خواهد شد ولی در ساخت فیلم‌های دینی نباید توقع داشت که تحلیل‌ها سطحی باشد چرا که ساده‌ترین مفاهیم اخلاقی تحلیل‌هایی بسیار عمیق را در بر دارند و اینجاست که فیلم‌ساز نباید خود را از نقد‌های فراسطحی مصون بداند.

وی با انتقاد از عدم مشورت عمقی با کارشناسان خبره دینی در ساخت برخی فیلم‌ها و سریال‌ها گفت: در ساخت بسیاری فیلم‌ها با کسانی مشاوره صورت می‌گیرد که یا درک عمیقی از مفاهیم دینی ندارند، یا داستان و فیلم‌نامه اصلی را نخوانده و صرفا اظهار نظر آنها در خصوص نکته‌های خاص علمی در فیلم است و یا روحانیونی مشورت می دهند که زبان تخصصی سینما را نمی‌شناسند.

این استاد حوزه ادامه داد: همه طلبه‌ها این امکان را ندارند که با امثال آیت‌الله بهجت زندگی و معاشرت داشته باشند ولی در قالب سینما به راحتی می‌توان طلاب را با زندگی و سجایای ایشان آشنا نمود البته در این خصوص بسیاری از کارگردانان در ساخت این آثار از مشورت‌های عمقی دوری کرده و در عین حال از نقد هم دوری می‌کنند.

وی یادآور شد: اساسا یک طلبه زندگی آزاد، پر تلاطم، پرحادثه و جذابی برای قصه‌های سینما دارد؛ البته خود هنرمندان  و کارگردانان هم اینگونه بوده و زندگی یک نواختی ندارند لذا داستان‌های طلبگی و داستان‌های زندگی روحانیون به شرط آنکه با مشورت عمیق نوشته شود سوژه‌های پر رونقی برای فیلم‌های سینما گران خواهد بود.

این استاد حوزه و دانشگاه دین را مایه رونق سینما خواند اگر به پیچیدگی‌ها هیجانات، زیبایی‌ها و گره‌گشایی به تعلیق‌هایی که دین در داستان‌ها دارد توجه نموده و آنها را به صورت عمقی و مفهومی درک کنیم قطعا بهترین پر رونق‌ترین کارها برای سینما در آن نهفته است.

*نقش فهم درست از دین در خلاقیت‌های سینمایی

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین پناهیان، خلاقیت در تولید اثر سینمایی را با فهم درست دین امکان‌پذیر دانست و اظهار داشت: در صورتی که کارگردانان، تهیه‌کنندگان و خالقان آثار سینمایی ما دین را عمیق‌تر از نگاه‌های سطحی فراگیرند خود به خود کارهای تاثیرگذار و خوبی به جامعه خواهد شد.

وی با انتقاد از عدم نقد‌پذیری در فضای سینمایی کشور گفت: در سینما ظرفیت نقد نیست و برخی نقدها را دشمنی تلقی می‌کنند  در صورتیکه  باید فضای نقد را خصوصا در مفاهیم دینی گسترش دهیم تا فضای گفتگو مهیا شود.

این استاد حوزوی خواستار جلوگیری از نگاه‌های عوامانه و سطحی به دین در عرصه سینما شد و از فیلم‌نامه نویسان در ساخت فیلم‌های دینی خواست خلاقیت خود و تولید آثار را با فهم عمیق مفاهیم دینی و مشورت با متخصصین امور دینی ارتقا بخشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha