به گزارش خبرگزاری حوزه،معظم له، امروز(20اردیبهشت)در دیدار با گروهی از علمای الازهر، استادان و شخصیتهای مصر که در دفترایشان برگزار شد، اظهار داشتند: فقه،در لغت عرب معانی وسیعی دارد، تفقه در دین،شناخت معارف اسلامی است. قرآن کریم نیز در ضمن آیه نفر، تفقه در دین را به تسلط در معارف اسلامی تبیین نموده است.
ایشان افزودند: عارف به احکام اسلام به کسی اطلاق میشود که در معارف اعتقادی معارف عبادی، اخلاقی، اقتصادی، مدنی،فرهنگی، سیاسی، حکومتی و معارف جهادی شناخت داشته باشد.
حضرت آیتالله نوری همدانی با بیان این که نباید به فقه جعفری(ع)، تنها به احکام عملی نگاه کرد، ابراز کردند: فقه مقارن، یکی از روشهای تدریس فقه در حوزههای علمیه ما است که فقه چهارگانه اهلسنت و فقه جعفری(ع) را مقایسه میکند تا نکات قوت فقه جفعری(ع) روشن گردد.
*تدریس فقه شیعه و کتاب مجمعالبیان در مصر
ایشان فقه غیرمقارن را همان تبیین فقه جفعری(ع) عنوان و اظهار نمودند: مرحوم آیتالله العظمی بروجردی با مرحوم شیخ محمود شلتوت(شیخ سابق الازهر) مکاتبهای داشتند که نتیجه آن این شد که در الازهر کرسی تدریس فقه جعفری(ع) برپا گردد و با دستور شیخ شلتوت کتاب مجمعالبیان نیز در مصر منتشر شد.
معظمله ادامه دادند: اوضاع فرهنگی دنیای کنونی، وظیفه علمای اسلام را بیشتر کرده است. جریانهای کشورهایی مانند لیبی، سوریه، عربستان و بحرین، موضوع حساس کنونی دنیای اسلام است که باید به جریانهای حاکم بر این کشورها حساس بود.
*امروز، روز جهاد و وحدت است
حضرت آیتالله نوری همدانی با ابراز این که امروز، روز ، جهاد و وحدت است، بیان کردند: دشمنان ما که همان آمریکا و صهیونیسم جهانی هستتند، با دلارهایی که بین گروههای تکفیری خرج میکنند، درصدد محو اسلام هستند. علمای اسلامی، باید به این جریان هشیار باشند و با حفظ وحدت خود، مقابل این موج بیاستند.
معظمله اضافه نمودند: امیدوارم تا روزی به دانشگاه الازهر بیایم تا این دیدارها عاملی برای حفظ وحدت شود. سلفیهایی که توسل به اهلبیت(علیهمالسلام) را شرک میدانند، اما توسل به آمریکا و صهیونیسم را شرک نمیدانند و این موضوع عجیبی است.
ایشان، در پایان، با تأکید بر این که اگر وحدت اسلامی خود را از دست دهیم، تنزل خواهیم کرد، اظهار داشتند: سلام ما را به علمای مصر برسانید تا روز قیام و وحدت ما در برابر دشمنان و نوکران آنها فرا رسد.