جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

مدیر حوزه های علمیه با اعلام آغاز به کار رسمی "مجمع اساتید حوزه"، گفت: برای تدوین اساسنامه این مجمع جلسات متعددی در خدمت مراجع عظام برگزار شد و گزارشی هم محضر مقام معظم رهبری ارائه شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، امروز پنجشنبه در پانزدهمین اجلاسیه سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با تاکید بر ضرورت ارتقای علمی حوزه های علمیه، تصریح کرد: مراجع عظام تقلید از ارکان حوزه های علمیه هستند که پرتو نورشان همیشه شامل حوزه علمیه بوده است، اساتید نیز از ارکان دیگر حوزه ها هستند؛ زیرا اگر اساتید نباشند طلبه ای نمی توانند به مراتب عالی علمی و کمال نایل آید.

مدیر حوزه های علمیه افزود: مراجع عظام تقلید یکی از افتخارات خود را استاد بودن در حوزه علمیه می دانند و با همه مشاغل و مشکلات در جمع شاگردان حضور پیدا کرده و تدریس می کنند.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: شاگردانی که در حوزه علمیه حضور دارند و متون درسی بخشی از پیکره حوزه علمیه محسوب می شوند.

اخلاص؛ شرط اول موفقیت اساتید

عضو جامعه مدرسین حوزه، اخلاص را شرط اول موفقیت اساتید دانسته و ابراز داشت: اساتید به دنبال مسائل مادی نیستند، اگر رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام به اساتید عنایتی کنند، بحث دیگری است وگرنه اساتید حوزه به تنها چیزی که فکر نمی کنند، مسایل مادی است و این بزرگترین افتخار اساتید می باشد.

امام جمعه قم، ضرورت قوام علمی اساتید را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: انتظار داریم از حوزه ای که از آن مراجع و فرهیختگان برمی خیزند، اساتید قوام علمی بیشتری داشته باشند تا این امر امکان پذیرتر باشد.

تاکید بر لزوم حرکت متناسب با نیازها

وی با اشاره به این که باید متناسب با نیازهای زمان حرکت کرد، گفت: امروز فضا و شرایط تغییر کرده و دشمنان با چهره و رنگ دیگری شیعه را  نشانه گرفته اند؛ بنابراین ما نه تنها باید به فقه و اصول و مباحث حوزوی و تفسیر از بعد علمی توجه کنیم، بلکه باید بر روی بحث های اعتقادی و کلامی و شبهاتی که دامن گیر جوانان می شود، تمرکز یابیم.

فعالیت 3 هزار و 500 استاد

مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: طبق آمار موجود غیر از حوزه های علمیه خراسان و اصفهان، بیش از 3 هزار و 500 استاد در سطوح مختلف تدریس می کنند که اگر همه اینها دست به قلم شوند و نیازها را شناسایی و مجموعه هایی را تشکیل دهند، می توانیم پاسخ شبهات گسترده را بدهیم.

لزوم کاهش حجم تدریس اساتید

آیت الله حسینی بوشهری همچنین خواستار کاهش حجم تدریس اساتید شد و تصریح کرد: گاهی احساس می شود تدریس هایی زیادی که اساتید می پذیرند کیفیت را کاهش می دهد و مجالی برای شاگرد فراهم نمی شود که رفع اشکال کند.

عضو خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم ارتباط اساتید با شگردان، گفت: ارتباط اساتید و شاگرد تا حدودی کاهش پیدا کرده است که بخشی به کثرت مشاغل و بخشی نیز به  کثرت درس ها برمی گردد.

وی با اشاره به این که کاهش تعطیلات حوزه، شعار هر سال ماست، تلاش های حوزویان منحصر به تدریس نیست، بلکه در عرصه تحقیق نیز حضور دارند؛ البته دغدغه ما بیشتر مسایل تدریس است.

امام جمعه قم با اشاره به لزوم آشنایی طلاب با امر پژوهش، ابراز داشت: باید به گونه ای طراحی شود که طلبه با امر پژوهش و تحقیق آشنا شود؛ امروز اگر طلبه ای کار تحقیق انجام ندهد خود را ناقص نمی بیند؛ در حالی که مداد عالمان در جامعه تاثیرگذار است.

آغاز به کار مجمع اساتید

آیت الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشکیل مجمع اساتید حوزه، تصریح کرد: برای تدوین اساسنامه و تشکیل مجمع اساتید حوزه های علمیه خدمت مراجع عظام رسیدیم و برای اجرایی شدن آن، جلسات متعددی برگزار شد و گزارشی هم خدمت مقام معظم رهبری ارائه کردیم.

مدیر حوزه های علمیه افزود: مجمع اساتید امروز به طور رسمی فعالیت خود را آغاز می کند و آیت الله العظمی مکارم شیرازی نیز در اردیبهشت ماه امسال اساسنامه این مجمع را تایید کردند.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: من به آینده این کار و فضل پروردگار و عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی و مراجع عظام تقلید امیدوار هستم.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: طی یکی دو جلسه آینده اساسنامه مجمع اساتید به طور قطعی تصویب و اعلام شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha