به گزارش خبرگزاری حوزه،حجتالاسلام والمسلیمن رئیسی، امروز در مراسم گرامیداشت شهدای 15 خرداد که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، در سخنانی با تسلیت شهادت امام موسی بن جعفر(ع) و با اشاره به سالگرد ارتحال حضرت امام و قیام 15خرداد گفت: اگر بخواهیم در یک کلمه سنگ زیربنای اندیشه و تفکر امام(ره) را بیان کنیم تا تمام مبانی فلسفی، کلامی، فقهی و حقوقی و سلوک شخصی و دیدگاهها و نظرات ایشان را در حکمت نظری و عملی جامع بین حکمتین امام را به آن متصل کنیم، باید در این جمله که بیان داشتهاند: «عالم محضر خداست» تأمل کنیم.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به روایتی از امام معصوم(ع) اظهار داشت: بسیاری در این عالم داعیه دانش و دانشمندی دارد ولی باید دید که چه کسی از علم بهرهمند است، کسی از حقیقت علم بهرهمند میشود که عبد باشد و بداند که عالم همه مِلک خدا و مُلک خداست.
وی با بیان این که حضرت امام قبل از این که به میدان مبارزه با دشمن وارد شود، در بعد مباررزه با نفس و خود خواهی گامهای بلندی برداشته بود، افزود: جهاد با نفس که در روایات جهاد اکبر یاد میشود، اهمیت زیادی دارد. فرد که بتواند با عقل خواستههای نفسانی را مهار سازد، در جهاد اکبر پیروز شده است.
وی با بیان این که جهاد با نفس در میان اولیای الهی، معنای دیگری مییابد گفت: آنها به دنبال این هستند که در تمام وجودشان عشق را بر عقل حسابگر و دلدادگی و محبت خدا را حاکم سازند. دراین مرحله ممکن است عقل حسابگر در جایی چیزی را نپذیرد ولی عشق به خدا میگوید که در مسیر بندگی خدا از همه چیز گذشتن است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی گفت: امام (ره)در مرحله خودسازی گامهای زیادی برداشته بودند؛ تهذیب نفس، مناجات سحرگاهان و... همگی نشان دهنده این است که امام انسانی خدایی شده بود. اگر کسی این گونه شود، عمل و گفتار و رفتارش گواه بندگی خدا بود،
وی افزود: امروز بعد از گذشت بیش از دو دهه مقصد وهدف و شعارامام زنده است. امروز همان اصول از سوی رهبری مطرح میشود.
معاون اول قوه قضائیه با بیان این که همه پیروزی ما در مسیر عبودیت خدا و دشمن شناسی و دشمن ستیزی است،ادامه داد: امام حیات جاودانه دارد، چون برای خدا سخن گفت و مردم را به سوی خدادعوت کرد و امروز جانشین یعنی مقام معظم رهبری به حق او نیز همین است و سمت و سو و گفتار و رفتارشان همین است.
وی تلاش برای دین شناسی و فهم دین را از دیگر ویژگیهای امام دانست و ادامه داد: بیش از هفتاد سال در حوزه یاد گرفتن و یاد دادن و در علوم مختلف حوزوی، شخصیت حضرت امام را متبحر و فقیهی دینشناس ساخته بود که بعد از ارتحال حضرت آیت الله بروجردی، در میان فقها و بزرگا حوزه در عرصه مرجعیت مطرح بود.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: امام(ره) در این عرصه دو پیمان با خداوند دارد که این دو پیمان، پیمانی است که تمام علما و وارثان انبیا بر آن پایبند هستند، نخست میثاق و پیمان تعلیم است که امام در فقه و اصول و عرفان، فلسفه و کلام و حکمت بسیار گفتند و نوشتند و امروز ما بر سر سفره مفاهیم و مطالب او نشستهایم.
وی تصریح کرد: همه ائمه و بزرگان با انحراف وکژ رویها مبارزه کردند؛ و امام خمینی(ره) نیز بعد از ارتحال حضرت آیت الله بروجردی، در برابر انحرافات فراوانی که از سوی رژیم طاغوت بود ایستادند.
عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری با تأکید بر این که در سیره هیچ کدام از امامان ما کنار آمدن با ظلم مطلقا وجود ندارد؛ تنها رفتارها و تاکتیکهای مبارزاتی متفاوت است که بر اساس اقتضای زمان و مکان متفاوت بود، ادامه داد: حضرت امام(ره) برای آنچه که ما ظلم و ستم و فساد و وابستگی میخوانیم، قیام 15 خرداد، سخنرانیهای آتشین ایشان، حمایتهای بزرگان و حوزویان و به راه افتادن مردم، انقلاب را رقم زد.
وی در تبیین ویژگیهای انقلاب اسلامی ایران گفت: انقلاب ما به رهبری مرجع تقلید، با حضور همه اقشار مردم بود، حرکت مردم حرکت ضد استبدادی و نفی حکومت شاهنشاهی و فاسد پهلوی بود و در ادامه این حرکت ضد استعماری بود.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به تبعید امام از ایران اظهار داشت:امام از این تهدید دشمن به عنوان فرصت استفاده کرد و توانست انقلاب را پیش برد تا پیروز شود.
وی در تبیین کارهای طاغوتیان در برابر حکومتهای الهی گفت: نخستین کاری که طاغوتیان در برابر امامان و حاکمان الهی در روی زمین انجام میدادند، این بود که آنها را از جایگاهی که خداوند برای آنها قرار داده است، کنار بزنند.
معاون اول قوه قضائیه کار دیگر طاغوتیان را تلاش برای ترور شخصیت آنها و ادامه داد: در مرحله سوم، طاغوتیان به دنبال ترور شخصیت امامان(ع) بر میآمدند.
وی در باره اقدامات حضرت امام در برابر چنین اقداماتی از سوی دشمنان گفت: امام در این اوضاع، در نجف، به عنوان مرکز نشر معارف اهلبیت علیهمالسلام در آن زمان، بحث حکومت اسلامی و ولایت فقیه را مطرح کردند و جامعه را برای تشکیل این حکومت آماده ساختند.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی با بیان این که این مبحث در میان علمای سلف نیز وجود داشته است، گفت: این مبحث با مقولههای جدید و تبیین تمامی مبانی حکومت اسلامی، از سوی امام مطرح شد.به گونهای که تمامی مباحث و اختیارات ولی فقیه در قانون اساسی آمده است.
وی با بیان این که پیروزی و ادامه حیات انقلاب نشان دهنده شکست دشمنان در تمامی تلاشهای خود علیه نظام اسلامی است، ادامه داد: توطئههای دشمنان در این عرصه بسیار بود تا نظام اسلامی تشکیل و در ادامه پا نگیرد که از جمله این توطئهها هشت سال جنگ تحمیلی بود تا نظام اسلامی مبتنی بر دین در ایران شکل نگیرد.
عضو خبرگان رهبری افزود: جمهوری اسلامی عرصه با تاکتیک جنگ ارادهها وارد شد و با اراده خداوند و ملت توانست نظام اسلامی را در میان تمامی این توطئهها پیش برد. اراده دشمنان این است که نور خدا نباشد ولی اراده ما این است که نور الهی در جان تمامی مردم تابیده شود.
وی افزود: اراده الهی این است که این جهاان به نام اباعبدالله(ع) و نام فاطمه زهرا(س) اصلاح شود؛ مگر دشمنان میتوانند در برابر اراده الهی بیاستند؟ هر کس بخواهد در برابر این اراده خداوند بیاستد، ریشهاش خشک میشود.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی ادامه داد: سی سال دشمنی با نظام اسلامی و توطئه و فتنه بعد از انتخابات 88، شکوه حضور 40 میلیونی مردم در پای صندوقهای رأی را در کام ملت ما تلخ کردند ولی انتخاباتی که تمام مبنا و حرکتش بر خلاف آنچه که در نظام لیبرال غربی است، تکلیف مداری است؛ هم کسی که نامزد میشود و هم کسی که رأی میدهد.
وی با بیان این که در جامعه دینی افراد باید خود بدانند و یا چهرههای امین مراجعه کرده و در انتخاب اصلح باید تلاش کنند، گفت: در انتخابات ما پیروز و شکستخورده به معنای غربی وجود ندارد، همه افراد مأجورند، چون به تکلیف خود عمل کردند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: پیروز انتخابات ملت و نظام اسلامی است و بازنده این انتخابات کسانی هستند که تلاش دارند این حضور را کم رنگ جلوه دهند. مردم باید با حضور گسترده به جهانیان نشان دهندکه در این میدان به جز دشمنان همه برنده هستند.