به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، آستان مقدس علوی در نجف اشرف، نشست تخصصی با محوریت طلاکاری گلدسته و دو مناره و ایوان حرم مطهر علوی برگزار کرد.
در این نشست که شخصیت های متخصص در زمینه تاریخ و مهندسی و عمران و علوم حوزوی شرکت داشتند، دکتر علی الحجی عضو هیئت امنای آستان مقدس علوی گفت: هدف از این همایش دست یابی به نتیجه نهایی در مورد برنامه بازسازی و ترمیم و طلاکاری گلدسته و دو مناره و ایوان آستان مقدس علوی میباشد.
وی افزود: در این همایش متخصصان آثار باستانی و مهندسان و معماران درباره برداشتن سنگ های طلای قدیمی یا طلاکاری بدون برداشتن آن سنگ ها اختلاف نظر داشتند.
دکتر حسن الحکیم متخصص تاریخ گفت: به نظر من بهتر این است که با حفظ آثار قدیمی عملیات طلاکاری صورت پذیرد؛ چرا که قدمت این آثار به 280 سال میرسد و این میراثی است که نمیتوان در حفظ آن سهل انگاری نمود.
مهندس ضیاء الصائغ رییس بخش پروژه های عمرانی آستان حضرت عباس و ناظر پروژه ترمیم و طلاکاری گلدسته و دو مناره و ایوان آستان مقدس علوی گفت: پیش بینی اوقاف شیعه عراق برای این پروژه 32 میلیارد دینار عراق است و عملیات مرمت تقریبا دو سال طول خواهد کشید. عملیات مرمت قبل از بروز این اشکال و اختلاف نظر آغاز شده بود و توقف کنونی عملیات مربوط میشود به برداشتن آجر طلای قدیمی و جایگزین ساختن آجر طلای خالص و مقاوم به جای آن.
وی افزود: آجر های قدیمی که از جنس مس با روکش طلا است پوسیده شده و برای طلاکاری شدن مناسب نیست و این در حالی است که طلای روکش آجرهای قدیمی 6 گرم با عیار 14 قیراط بوده در حالی که ما آجرهای جدید را با 10 گرم طلای 24 قیراط روکش میکنیم با این ضمانت که این آجرها بیش از چهارصد سال عمر و درخشندگی داشته باشد.
مهندس الصائغ گفت: این روش فنی موجب تخریب این اثر نمیشود بلکه آجر جدید جایگزین آجر قدیمی میشود علاوه بر اینکه گلدسته شریف هم به خاطر بمباران زمان دیکتاتور پیشین در دوران قیام شعبانیه نیاز به مرمت دارد.