به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، همایش بین الادیانی"عدالت، همبستگی و توسعه از منظر سه دین بزرگ توحیدی" در حالی در سالن همایش انجمن بین المللی کاریتاس بین الملل واتیکان برگزار شد که دو مرجع تقلید شیعی به آن پیام دادند.
* پیام حضرت آیت الله مکارم شیرازی به همایش
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پیام خود به این همایش ابراز داشتند: گفتگوی بین اسلام و مسیحیت به ویژه در مسایل مبتلا به جهان امروز چون صلح عدالت توسعه معنویت در جهان معاصر و... همواره بسیار ثمربخش مفید بوده است. با صراحت عرض میکنم اسلام همواره مدافع گفتگوی منطقی و جدال حسن بوده و آن را راه صحیح حل مشکلات میشمرد.
* عدالت نباید فدای توسعه شود
ایشان ادامه دادند: نکته شایان توجه این است که از نظر اسلام نباید عدالت فدای توسعه شود چون هدف از بعثت پیامبران خدا تحقق عدالت بوده است. در قرآن و نهجالبلاغه متون بلندی در اهمیت و ضرورت عدالتورزی حاکمان نیز وجود دارد تا آنجا که قیام علیه ظلم واجب و سکوت در برابر آن حرام شمرده شده است.
* تحریم های ضد ایران، ظالمانه است
این مرجع تقلید تصریح کردند: متاسفانه در جامعه بینالملل کنونی ظلمهای بسیاری بر ضد ملتهای مختلف روا میگردد که انتظار است رهبران ادیان ابراهیمی واکنش جدیتری در برابر آن نشان دهند تا اگر به کلی ریشهکن نشود لااقل تقلیل پیدا کند این وظیفه الهی و انسانی همه ماست. از جمله این ظلمها وضع تحریمهای اقتصادی علیه ملتهای مختلف با انگیزههای سیاسی و امنیتی که افراد بیگناه و بیدفاعی در آتش آن میسوزند. مثلا این چه ظلمی است که در اثر صدور قطعنامههای تحریمی بر ضد ایران باید بیماران ما در بیمارستانها از دسترسی به داروهای خاص محروم گردند و جان کودکان بیمار و بزرگسالان به خطر بیفتد و مبادلات تجاری و اقتصادی کشور با تنگنا روبرو شود که فشار آن به قشر ضعیف جامعه ما وارد میشود آیا این رفتار عادلانه است؟
* پیام حضرت آیت الله جوادی آملی به همایش
حضرت آیت الله جوادی آملی در پیام خود به این همایش تاکید کردند: انسان گاهي در مسائل اخلاقي به جاي خدامحوري, خودمحور ميشود گاهي در مسائل فرهنگي به جاي وحيمداري, هوامدار ميشود گاهي هم در مسائل اقتصادي, سياسي, اجتماعي و مانند آن به جاي اينكه دينمدار باشد هوسمحور ميشود. انبياي ابراهيمي(عليهم آلاف التحيّة و الثناء) اين پيام را آوردند كه انسان همانند موجودات ديگر هويّتش بسته به اراده ذات اقدس الهي است كمال و سعادتش در عمل به دستورهاي وحياني است.
* به آقايان غربيها بايد گفت «أين تذهبون»
معظم له افزودند: اگر علم باشد و دين و عقل نباشد يا جنگ جهاني اول را به همراه دارد يا جنگ جهاني دوم را; در اين دو جنگ در كمتر از يك قرن بيش از هشتاد ميليون انسان را كُشتند در اثر جهل, در اثر بيعقلي, در اثر بيديني! بنابراين به آقايان غربيها بايد گفت «أين تذهبون» كجا ميرويد؟! اگر علم داريد بايد با دين همراه باشد كه نه جنگ جهاني اول را نه جنگ جهاني دوم را نه اين تحريمهاي اقتصادي را دامن بزنيد اگر انسان هستيد بايد بدانيد مرگ, پوسيدن نيست مرگ از پوست به در آمدن است انسان, رهگذري است كه سفر ابد را در پيش دارد بنابراين به خود اجازه ندهد كه اكثر بودجه كُره زمين صرف آدمكُشي بشود و اقلّ اين بودجه در دست گروه خاصّي كه هر كه را خواستند محروم كنند هر كه را خواستند متنعّم, اين همه كارخانههاي اسلحهسازي كه شبانهروز كار ميكنند اين همه خطرهايي را كه ديديم و در پيش هست و ـ خداي ناكرده ـ بخشي هم گذشت همه يعني صرف كردن اكثريّ بودجه كُره زمين براي آدمكشي, سرّش آن است كه علم هست و دين نيست علم هست و عقلانيّت ديني نيست.
* سفیر ایران: عدالت در اسلام، یک تکلیف است نه یک مفهوم آرمانی
حجت الاسلام والمسلمین ربانی سفیر ایران در واتیکان هم در این همایش ابراز داشت: به تصریح قرآن کریم، عدالت خواهی اساسی ترین آموزه پیامبران الهی است و بدون شک حذف آن از عرصه روابط بشری نقصانی جبران ناپذیر خواهد بود.
وی یکی از ابعاد مهم در اصل عدالت اسلامی را بکارگیری آن در روابط با سایر ادیان و مذاهب دانست و گفت:آنچه می تواند مسلمانان را به سوی روابط موفق بین المللی سوق دهد؛ رعایت عدالت است. دین اسلام در همه شئون و تعالیم خود توجه اساسی به اصل عدالت دارد. عدالت در اسلام نه تنها یک مفهوم انتزاعی و آرمان گرایانه نیست بلکه یک تکلیف و مسئولیت عملی در ساحت های فردی و اجتماعی حیات بشری است.
سفیر ایران در واتیکان افزود: هنگامی که همه ادیان و مذاهب در تعامل با یکدیگر شاهد حفظ حقوقشان و احترام به انسانیت و کرامتشان باشند ارتباط متقابل خود را بهبود بخشیده و سعی می کنند نقش مفیدی برای یکدیگر ایفا نماید.
* سخنرانان همایش عدالت و توسعه از نگاه ادیان ابراهیمی
سخنران آغازین این همایش پرفسور آلفرددو لوچانی،رییس انجمن بین المللی احسان سیاسی بود و بعد از وی، پیام حضرت آیت الله جوادی آملی به همایش به صورت ویدئویی پخش شد.
حجت الاسلام و المسلمین ربانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان، مونسینیور ویچنزو فورمنتی استاد مسیحیت کاتولیک و رییس مرکز آمار واتیکان، دکتر سیامک مره صدق،نماینده کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی، -پدر جوبلین از دانشگاه گریگوریان واتیکان، دکتر کارن خانلری، نماینده ارامنه ایران در مجلس شورای اسلامی، پائولو واسیلی از دانشگاه لاتراننزه ایتالیا، دکتر محمد مهدی علیمردی از دانشگاه ادیان و مذاهب قم، دکتر محمدرضا مرادی محدث از موسسه بین المللی مطالعات اسلامی حوزه علمیه قم و پرفسور مارکوس گرهارد از دانشگاه مونستر آلمان از سخنرانان این همایش بین الادیانی بودند. در آئین اختتامیه این همایش، پیام حضرت آیت الله مکارم شیرازی قرائت شد.
* مهمانان ویژه همایش
خاطر نشان می شود دکتر تیبریا گراتزیانی،رییس موسسه ژئوپلتیک، دکتر گابریله شیعه شناس، شیخ عباس دیپالما، جهانبخش مظفری سفیر ایران در رم، دکتر تقوی سفیر ایران در فائو، سفیر عراق در واتیکان، سفیر عراق در رم، سفیر لبنان در واتیکان، سفیر ارمنستان در واتیکان، جوانی کوبدو مدیر سابق نشریه ترانتا جورنی، خانم الیسا پینا، مدیر بخش واتیکان و خاورمیانه خبرگزاری آنسا، قربانعلی پور مرجان – رایزن فرهنگی ایران در رم و مدیر خبرگزاری رم رپورت از مهمانان ویژه این همایش بودند.