به گزارش خبرگزاری حوزه؛ حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، ظهر امروز در همایش مبلغان اعزامی ماه مبارک رمضان دفتر تبلیغات اسلامی که در مرکز همایشهای این دفتر در قم برگزار شد با اشاره به جایگاه تبلیغ و رسالت حوزه و حوزویان در این زمینه، گفت: تبلیغ رحمت الهی است و به تعبیر قرآن، تبلیغ را میتوان رحمتی برای همه مردم جهان عنوان کرد؛ زیرا پیامبر(ص) در قرآن با عنوان "مبلغ و رحمة للعالمین" معرفی شده است.
وی با بیان این که در اسلام چیزی به نام تبلیغ فصلی وجود ندارد، گفت: تبلیغ امری مستمر است و باید در همه اوقات انجام شود؛ البته مهمترین شرط آن، صدق نیت مبلغان است
این مفسر قرآن کریم تصریح کرد: یک مبلغ باید به کار تبلیغ علاقه و ایمان داشته باشد و سعی کند عوامل سقوط اجتماع را که در روایات و آیات بیان شده است به خوبی شناسایی و در رفع آنها اقدام کند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با ذکر این مطلب که علم از جمله ارزاق و روزیهای مهم خداست، عنوان کرد: بعضی از افراد درآمد بالایی دارند، ولی رزق کمی نصیب آنها میشود، مثل اینکه شخصی مال فراوانی داشته باشد، ولی از گلویش پایین نرود؛ علم نیز به همین شکل است و باید برای کسب رزق و علم از خداوند کمک خواست.
وی خطاب به مبلغان خاطرنشان کرد: مهمترین شرط تبلیغ موفق، محور قرار دادن قرآن است؛ اگر مامور هستیم که از قرآن بگوییم و راوایاتی را که مبین آیات الهی است، بیان کنیم، پس باید از ارایه الگوهای غیرقرآنی دست بکشیم؛ درست است که بعضی از عرفای عصر ما انسانهای بزرگی بودند، اما هیچ کدام از آنها را نمیتوان با قرآن و امام صادق(ع یکی دانست و آنان را به عنوان اسوه معرفی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی همچنین بر لزوم ارایه مطالب کاربردی و روان به مردم تاکید کرد و گفت: مبلغان باید از عبارتپردازی های پیچیده پرهیز کنند و به تفسیر و بیان احکام و روایات به عنوان ستون فقرات منبر موفق، الزام داشته باشند.
رییس ستاد اقامه نماز با اشاره به این که باید مزه قرآن و نماز را به جوانان بچشانیم، تاکید کرد: یک منبر خوب نباید بیشتر از 20 دقیقه طول بکشد، باید مفید مختصر صحبت کرد تا مردم پذیرش بیشتری داشته باشند.
وی در پایان با تاکید بر لزوم ارایه مطالب طنز در عین اتقان و استناد، گفت: مبلغان باید در طول تبلیغ ارتباط خود را با جوانان تقویت و حفظ کنند تا آنان بتوانند مسائل خود را به راحتی با مبلغ در میان بگذارند.