شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: اگر کاری انجام وظیفه بود باید انجام داد و اگر اهانت و فحشی هم در این راه بود، مهم نیست، بلکه مهم، ادای تکلیف و انجام وظیفه است، چرا که ما بالاتر از پیامبر اسلام(ص) نیستیم که برای انجام تکلیف الهی اهانت های بسیاری را تحمل کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، شب گذشته در ادامه جلسات سخنرانی ویژه ماه رمضان  در دفتر مقام معظم رهبری در قم، با تأکید بر این که پیامبر اسلام(ص) مهربان ترین بندگان خداست، اظهار داشت: با وجود اهانت هایی که در ابتدای فعالیت پیامبر(ص) به ایشان شد، اما ایشان هیچ گاه از اهانت به شخص خودشان ناراحت نبودند، بلکه فقط ناراحتی ایشان از این بود که چرا اهانت کنندگان کاری می کنند که به جهنم برسند.

ایشان  افزود: گاهی به خود بنده گفته می شود که آقا! شأن و جایگاه شما بالاتر از این است که بخواهید در فلان مسأله ورود پیدا کنید، در حالی که اگر کاری انجام وظیفه بود باید انجام داد و اگر اهانت و فحشی هم در این راه بود، مهم نیست، بلکه مهم، ادای تکلیف و انجام وظیفه است، چرا که ما بالاتر از پیامبر اسلام(ص) نیستیم که برای انجام تکلیف الهی اهانت های بسیاری را تحمل کرد.

عضو خبرگان رهبری افزود: این کار یک نوع صبر است  که البته صبر در راه خدا، انواع گوناگونی دارد.

آیت الله مصباح یزدی یکی دیگر از انواع صبر را، صبر در انجام وظایف عبادی دانست و گفت: در قرآن کریم، خداوند متعال سفارش هایی از جمله سفارش به صبر در نماز را به پیامبر اسلام(ص) دارد که البته این نوع خطابه ها، برای ما انسان هاست و به همین دلیل در قرآن ذکر شده است.

ایشان گفت: باید همانگونه که به امور مختلف خانواده اهمیت می دهیم و دغدغه داریم، نسبت به رعایت مسائل اسلامی و انجام تکالیف الهی از جمله خواندن نماز، دغدغه داشته باشیم. برای مثال اگر در طول سال تحصیلی مراقب هستیم که فرزندمان درسش را خوب خوانده و در درسش مردود نشود، باید نسبت به نمازخواندن او دغدغه داشته باشیم، البته راه این کار، تندی و خشونت نیست، بلکه باید کاری کنیم که آن ها خود دغدغه نمازخواندن داشته باشند.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به مقام پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: پیامبر اکرم شایسته ترین بشری بوده است که خداوند آفرید و بنده ای کامل تر از او نبوده است و در طول زندگی اش کوچکترین نقطه ضعفی را ندارد.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) صبر در مقابله با بلاها و اهانت و صبر در برابر سایر رنج ها و مشقت‌ها را از دیگر موارد صبر دانست و با بیان این که صبر در مقابل بدگویی ها و توهین ها بسیار ضروری است، گفت: انسان باید بدگویی ها را نشنیده گرفته و کسی که وظیفه خود را تشخیص داد نباید با حرف مردم کوتاه بیاید و تحت تاثیر قرار بگیرد.

آیت الله مصباح یزدی در ادامه سخنان خود با تأکید بر این که معرفی الگو مهمترین کار برای تربیت است، گفتند: توصیه کلامی تاثیر زیادی ندارد، اما ارائه الگو و نگاه کردن به الگو خیلی اثر گذار است و نکته تربیتی دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha