چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه ‌با اشاره به مدعیانی که همواره سخن از آزادی و برابری به میان می‌آورند گفت: امروز کسانی که ادعای پیشرفت، تمدن و آزادی می کنند مردم را به خاک و خون می‌کشند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله رضا استادی امروز در جمع روزه داران  مسجد اعظم قم با اشاره به راه‌های گوناگون شناخت امام علی (ع) و فضائل بی‌شمار آن حضرت اظهار داشت:آیه تطهیر یکی از آیاتی است که در راه شناخت امام علی (ع) می‌توان از آن بهره برد.

وی ادامه داد:روایات فراوانی هم برای شناخت آن حضرت وجود دارند که یکی از مهم‌ترین آنها حدیثی از پیامبر اکرم (ص) است که فرمودند حق همواره با علی است.

امام جمعه قم، گفت: سیره عملی حضرت علی (ع) در طول دوران حکومت و زندگی سیاسی را نیز باید به خوبی بشناسیم تا بتوانیم پی به حقیقت شخصیت علی (ع) ببریم.

این استاد حوزه بیان داشت: کتاب گرانسنگ نهج‌البلاغه و برخی دیگر از کتاب‌های معتبر روایی شامل سخنان ارزشمند علی(ع) است و اگر آنها را با دقت مطالعه کنیم درک عمیقی از شخصیت آن بزرگوار خواهیم داشت.

امام جمعه قم مطالعه سیره عملی و زندگی امام علی(ع) را راه سوم شناخت امام علی(ع) دانست و اظهار داشت: کتاب‌های متعددی درباره شناخت سیره عملی و اخلاقی امام علی(ع) نگاشته شده است، مانند کتاب حضرت آیت‌الله سبحانی که درباره امیرمؤمنان(ع) نوشته شده است.

وی تأکید کرد: امیرمؤمنان(ع) قابل قیاس با دیگران نیستند، امام راحل با آن همه مقام می‌فرمودند «روح من فدای خاک زیر پای اهل بیت(ع)» و این سخنان علما شوخی نیست، افرادی که از عظمت خاصی در نزد ما برخوردار هستند خود را خاک زیر پای ائمه(ع) می‌دانند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: سخنورانی که ادعای خطابه و وعظ دارند اگر در شرایط غیرعادی قرار بگیرد قدرت کلامش را از دست می‌دهد؛ اما امام علی (ع) حتی در زمانی که شهادتشان نزدیک بود فرزندانشان را جمع کردند و به آنها فرمودند «شما را سفارش به تقوا می‌کنم و دنبال دنیا نروید گرچه دنیا به دنبال شما بیاید و اگر چیزی از دنیا از دست رفت تاسف نخورید همیشه حق را بگویید و با اخلاص برای پاداش الهی کار انجام دهید».

وی با اشاره به جنایت‌های مستکبران در کشورهای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز افرادی که ادعای پیشرفت، تمدن و آزادی ‌را دارند مردم را به خاک و خون می‌کشند، این افراد به جای حمایت از مظلوم، خودشان ظلم می‌کنند.

عضو جامعه مدرسین افزود: آیا این افراد حاضرند به تمام مظلومان کمک کنند؟ حضرت علی(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) همواره وصیت می‌کردند که حامی مظلومان و دشمن ظالمان باشید.

آیت الله استادی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌ها و مجالس مذهبی در صدا و سیما اشاره کرد و گفت: هرچند این کار بسیار خوب است اما بیشتر افراد پای منبرها را سن بالای 40 سال تشکیل می‌‌دهند و جای جوانان در این گونه مراسم‌ها خالی است؛ لازم است همان طور که جوانان در مناسبت‌های خاص به مجالس مذهبی می‌روند در همه ایام سال این مهم را مد نظر داشته باشند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود به حق مراجع تقلید نسبت به مقلدان اشاره کرد و گفت: خدا، رسول خدا، ائمه(ع) و مراجع تقلید بر گردن ما حق دارند، حق خدا، پیامبر(ص) و ائمه مشخص است، حقی را که نیز مراجع تقلید بر گردن ما دارند آشنا کردن ما با احکام الهی است.

وی بیان داشت: مراجع تقلید با استفاده از قرآن و روایت احکام الهی را استنباط کرده و به مردم بیان می‌کنند، این اشتباه است که فرد بگوید من نه مجتهدم و نه تقلید می‌کنم، وقتی فرد مقلد شد باید به گفته فقهای خود عمل کند، این‌گونه نباشد که رساله مراجع تقلید را داشته باشیم ولی به فتوای آن‌ها آشنا نباشیم.

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha